SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    No właśnie z tego co się dowiedziałam moze zaszkodzić komorce jajowej i zagniezdzaniu
    może ale nie musi, luzik Zołzol, co ma być to będzie a jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. nawet fasolka o tym wie i w razie co poczeka :P

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    może ale nie musi, luzik Zołzol, co ma być to będzie a jednak Twoje zdrowie jest najważniejsze. nawet fasolka o tym wie i w razie co poczeka :P
    Chwile temu z trudem doszlam do tego samego wniosku :P

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    tak, dokładnie taki ból. może tylko odrobinkę inny, ale w sumie niemal identyczny. czasem złapią mnie mdłości, jednak bardzo rzadko, wczoraj też bardzo bolały i swędziały piersi. głowa mnie nie boli, ale uznaję że nic w tym dziwnego bo w ciągu całego mojego życia ani razu nie bolała mnie głowa ;) i w sumie na niewiele rzeczy mam ochote, tylko czasem złapie mnie ogromna chęć na coś konkretnego.

Tym bólem @ się nie przejmuj, mam go póki co całą ciąże. Lekarz powiedział, ze wszystko w środku się rozciąga i stąd on jest. Mnie jako tako same mdłości przeszły, ale często mnie próbuje naciągać, węch mam nieludzki, wszystko mi przeszkadza przez to nie potrafię tyczyć w kuchni przy garach :(
    Głowa mnie boli od tygodnia, nie ma dnia żeby mnie nie bolała :/ U mnie jest brak apetytu, jem na siłę. Cycki też mnie swędzą, od 3 dni lewy :D A kilka dni wstecz prawy ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a ja jeszcze sikam na potęgę :P to już u mnie norma, że wieczorem przed snem-łazienka, w środku nocy wstaję do łazienki a potem wczesnym rankiem, jeszcze przed wstaniem znowu :P

• szuflada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle, Anula, Twój groszek jest starszy od mojego zaledwie o dzień, będziemy razem rodzić :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    aaa a ja jeszcze sikam na potęgę :P to już u mnie norma, że wieczorem przed snem-łazienka, w środku nocy wstaję do łazienki a potem wczesnym rankiem, jeszcze przed wstaniem znowu :P
    Ja też sikam dużo, ale właśnie wieczorami, dokładnie jak Ty :D Za dnia normalnie, ale wieczorem w nocy co kilka h wstaje na siusiu :P
    Masakra jak mnie głowaaaa boli :( :( No faktycznie :D Ha ha :D
    W ogóle to wysłałam Ci jakiś czas temu zaproszenie na OF :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • YoshiRuda Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tego co się dowiedziałam moze zaszkodzić komorce jajowej i zagniezdzaniu

Ale wiesz..Gdybysmy sie przejmowaly tak kazdym ewentualnym zagrozeniem (bo nie jest nigdzie napisane,ze musi byc tak w Twoim przypadku) to nie oddychalybysmy tlenem,ktory jest de fakto zanieczyszczone.Nie poddawaj sie i nie rezygnuj ze staran bo moze sie okazac,ze niepotrzebnie to zrobilas;)Nie ma sie co martwic na zapas:)

Zołza:) lubi tę wiadomość

Emilka 11.01.2009
    Karol 20.08.2012
    Aniołek 20.09.2011 [*]

d6f1543252c36e45bbbdcf26a2f7fcdd.png
  • YoshiRuda Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    możesz mieć rację, bo akurat jej powiększanie bardzo silnie odczuwam :) nawet nie mogę swobodnie podciągnąć nóg pod brodę, bo po prostu podbrzusze mi przeszkadza. biorę tylko kwas foliowy. chciałam zapytać lekarza, czy coś jeszcze powinnam brac, zeby nie przedobrzyć i tym samym nie zaszkodzić :/ np korciło mnie żelazo, ale po zrobieniu morfologii okazało się, że mam żelazo na dobrym poziomie a podobno jego nadmiar może być jeszcze gorszy niż niedobór. wolę nie kombinować.

Polecam jakies witaminki gdzie masz rowniez magnez z b6....:)Na pewno nie zaszkodza :)

Emilka 11.01.2009
    Karol 20.08.2012
    Aniołek 20.09.2011 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YoshiRuda wrote:
    Ale wiesz..Gdybysmy sie przejmowaly tak kazdym ewentualnym zagrozeniem (bo nie jest nigdzie napisane,ze musi byc tak w Twoim przypadku) to nie oddychalybysmy tlenem,ktory jest de fakto zanieczyszczone.Nie poddawaj sie i nie rezygnuj ze staran bo moze sie okazac,ze niepotrzebnie to zrobilas;)Nie ma sie co martwic na zapas:)
    Dzięki za dobre słowo! :*

YoshiRuda, YoshiRuda lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja..zawsze to jakiś odpoczynek...

Tylko biedny Tosiu.. Nic nie wie..jak tylko usłyszy szpital to płacz...w zeszłym tygodniu z nim rozmawiałam..jak powiedziałam ze może tak się zdarzyć że bede musiała isc do szpitala to popłakał sie i powiedzial ze nie pozwoli..ale uspokoilam go ze nigdzie na razie sie nie wybieram..
    Moja mama mu powie że w pracy jestem a wieczorem się cus wymyśli..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo Zołza mnie wzywała??? :D
    Wybacz pisałam pracę i wyłączyłam ovufr bo tak mnie kusi, żeby zerkać..;)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• YoshiRuda Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowo! :*

Nie ma sprawy ;) po prostu tak jest.Nie odpuszczaj kobietko :)

Emilka 11.01.2009
    Karol 20.08.2012
    Aniołek 20.09.2011 [*]

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi -jesteśmy wszystkie z Tobą... Będzie dobrze.

Yoshi- cześć :)

YoshiRuda lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Waldi -jesteśmy wszystkie z Tobą... Będzie dobrze.

Yoshi- cześć :)
    Ty dziś do Gina idziesz co nie? ;)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochana, ja dziś muszę zadzwonić o 16 się wcisnąć na ten tydz na usg.
    Bo tej mojej babeczki nie było, ta co byłam w piątek jest obca- nie chcę na stale chodzić do niej, ona powiedziała, że 11 dc to dla mnie za szybko i że szkoda kasy i chcę w tym tyg do mojej iść (miała 2 tyg urlopu teraz i dopiero od 16 będzie odbierać telefony i umawiać...).

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzo, mnie mrowi cała noga, aż ledwo chodzę. Średnia przyjemność.

Według lekarzy zatrułam się ołowiem z pewnych znanych i lubianych batonów. :(

Według mnie to bardziej efekt wypadku sprzed ponad dwóch lat.

Osobiście wolę rezonans magnetyczny, bo bezpieczniejszy, dokładniejszy i w ogóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nie kochana, ja dziś muszę zadzwonić o 16 się wcisnąć na ten tydz na usg.
    Bo tej mojej babeczki nie było, ta co byłam w piątek jest obca- nie chcę na stale chodzić do niej, ona powiedziała, że 11 dc to dla mnie za szybko i że szkoda kasy i chcę w tym tyg do mojej iść (miała 2 tyg urlopu teraz i dopiero od 16 będzie odbierać telefony i umawiać...).
    Aaaaaaaa... ok :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Zołzo, mnie mrowi cała noga, aż ledwo chodzę. Średnia przyjemność.

Według lekarzy zatrułam się ołowiem z pewnych znanych i lubianych batonów. :(

Według mnie to bardziej efekt wypadku sprzed ponad dwóch lat.

Osobiście wolę rezonans magnetyczny, bo bezpieczniejszy, dokładniejszy i w ogóle.

A mnie skierowali na TK.
    Ja mam krzywy kręgosłup (skolioza) i prawdopodobnie jakiś nerw coś mi uciska i stad to mrowienie pulsacyjne...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam se pomacać szyjkę i jak czasem coś z tego kumałam, tak dziś mało co... Szyjka wydaje mi się przekrzywiona w bok, na prawo, jakaś jest dziwna dzisiaj. Nie wiem co sądzić o tym

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wysiadła szyja (zniesiona fizjologiczna lordoza z tendencją do kifozy) i część lędźwiowa.

U mnie nie pulsuje, ino jest cały czas mrowienie, a dokładnie uczucie, jakbym stawiając na ziemi stopę kładła ją na mokrej gąbce, pod którą są setki igieł.

Znajdą gdzie to i Cię wyleczą.

A groszek może być zołzą i oleje tomograf i się przyczepi do Ciebie. :D

‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ