X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dziewczyny byłam se pomacać szyjkę i jak czasem coś z tego kumałam, tak dziś mało co... Szyjka wydaje mi się przekrzywiona w bok, na prawo, jakaś jest dziwna dzisiaj. Nie wiem co sądzić o tym

U mnie też jest czasem w bok! Boże nie jestem sama! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie wysiadła szyja (zniesiona fizjologiczna lordoza z tendencją do kifozy) i część lędźwiowa.

U mnie nie pulsuje, ino jest cały czas mrowienie, a dokładnie uczucie, jakbym stawiając na ziemi stopę kładła ją na mokrej gąbce, pod którą są setki igieł.

Znajdą gdzie to i Cię wyleczą.

A groszek może być zołzą i oleje tomograf i się przyczepi do Ciebie. :D
    No moglby byc zolza haha

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, co wpisać na wykresie- wpisałam co mi się wydawało, ale dziwne to jest... :P zwariowały te szyjki :P

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziś rano znów zrobiłam test i sytuacja powtórzyła się. Test najpierw negatywny a po 10 min pozytywny :/ No bądź tu babo mądra.
    Co sądzicie o moim wykresie?
    Jutro do lekarza idę to w końcu rozwieje wszystkie wątpliwości.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leć na betę skoro Ci testy nie wychodzą

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelfablanca wrote:
    Kochane, dziś rano znów zrobiłam test i sytuacja powtórzyła się. Test najpierw negatywny a po 10 min pozytywny :/ No bądź tu babo mądra.
    Co sądzicie o moim wykresie?
    Jutro do lekarza idę to w końcu rozwieje wszystkie wątpliwości.

Ciepła z Ciebie kobieta.

Skok widzę, ale czy to aby nie za wczas w porównaniu do czasu wystąpienia wodnistego?

Sama nie wiem. Serduszka twórz z lubym i po problemie. :P

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wykresu to ci nic nie wywróżę choćbym chciała. ;) na pewno poszłambym do Lekarza skonsultować wykres i niewychodzace testy

3jgxflw1867zd36k.png
  • Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Ciepła z Ciebie kobieta.

Skok widzę, ale czy to aby nie za wczas w porównaniu do czasu wystąpienia wodnistego?

Sama nie wiem. Serduszka twórz z lubym i po problemie. :P

Sama właśnie nie wiem jak to interpretować. W dodatku cały czas mam bóle podbrzusza. W okolicy lewego jajnika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz bóle owulacyjne? No toż produkuj serduszka! :D

Ogólnie jesteś ciepła, to może temperatura, aż tak w sufit się nie wbije.

U mnie różnica jest dość duża, bo ja zimnokrwista jakby jestem. Mam bardzo niskie temperatury ogólnie, więc skoki mi się rzucają w oczy.

Mam bóle owulacyjne i one właśnie tak wyglądają, jak je opisałaś. Takie kłucie, ból jakby lekko zalatywał charakterem tym okresowym, ale nie - jest jakby rozpierający.

Poradź się lekarza i żyj na luzie uprawiając seks, tak jakoś co dwa, trzy dni. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś temperatura padła na twarz :p

• Adelfablanca Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Może masz bóle owulacyjne? No toż produkuj serduszka! :D

Ogólnie jesteś ciepła, to może temperatura, aż tak w sufit się nie wbije.

U mnie różnica jest dość duża, bo ja zimnokrwista jakby jestem. Mam bardzo niskie temperatury ogólnie, więc skoki mi się rzucają w oczy.

Mam bóle owulacyjne i one właśnie tak wyglądają, jak je opisałaś. Takie kłucie, ból jakby lekko zalatywał charakterem tym okresowym, ale nie - jest jakby rozpierający.

Poradź się lekarza i żyj na luzie uprawiając seks, tak jakoś co dwa, trzy dni. :)

Tyle że tak, normalna temperatura u mnie utrzymuję się w granicach 36,4 a 36,6. Taki skok jak jest na wykresie trwa od owulacji z poprzedniego cyklu... Na drugi dzień po spodziewanej@ dostałam plamienia potem lekkiego krwawienia znów plamienie i od tamtej pory cisza. Za to śluz cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Ja tu już raczej nie pomogę, bo staram się bardzo krótko, co najwyższej to wnikliwie obserwuję.

Może ktoś jeszcze coś wrzuci na ten temat. Może zrób test z krwi? On jest pewny (chyba) i będziesz wiedziała. Uspokoisz się i w ogóle.

Zrozumiałam na początku, że robisz test owulacyjny.

Jeśli wychodzi po 10 minutach, że stanowisz pojazd typu ciężarówka, a nie osobówka, to zrób z krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pomiaru temperatury powinno się dokonywać bezwzględnie tuż po obudzeniu, czy dojście do toalety to już będzie lipa?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak lipka:) ja po wsatniu zaraz mam wyższą temp albo niższa... takie to anomalie ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najrozsadniej jest zaraz po przebudzeniu i o tej samej porze:)

nick nieaktualny, YoshiRuda lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi no Tosiu faktycznie bidulek :( steskni się za ukochaną mamusia, ale dla dobra sprawy nakłamią mu troszkę a Ty raz dwa wrócisz do domciu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:50

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu, ten Twój Tosiu to jest niemożliwy, że aż tak się martwi o mamusię. taki wrażliwy chłopczyk :) tylko pozazdrościć

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • YoshiRuda Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Waldi -jesteśmy wszystkie z Tobą... Będzie dobrze.

Yoshi- cześć :)

Witam Kasiu! :)

Emilka 11.01.2009
    Karol 20.08.2012
    Aniołek 20.09.2011 [*]

d6f1543252c36e45bbbdcf26a2f7fcdd.png
  • YoshiRuda Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziewczyny, a pomiaru temperatury powinno się dokonywać bezwzględnie tuż po obudzeniu, czy dojście do toalety to już będzie lipa?

Pomiar o tej samej porze,najlepiej sie nie podnosic nawet i miec pod reka blisko termometr...Chodzi o to,ze kiedy wstaniesz podnosi sie cisnienie krwi jak i temperatura.Wtedy takie pomiary nie maja sensu...Wiadomo,ze raz czy dwa moga sie zdarzyc gafy,ale lepiej tego nie praktykowac na dluzsza mete bo analiza bedzie niemiarodajna...

Emilka 11.01.2009
    Karol 20.08.2012
    Aniołek 20.09.2011 [*]

d6f1543252c36e45bbbdcf26a2f7fcdd.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owu. Znów pozytywny...

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ