Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też słyszałam że po roku należy się zgłosić jak sie nie udaje..Sylwia91 wrote:znam przypadki zajścia w ciąże z tsh ponad 4... więc ciężko mi się zgodzić z taką kategoryczną oceną... ale zrób koniecznie anty tg i anty tpo, może to hashimoto, ja mam.
Co to za gin co daje aż 2 lata!! Masakra! mi każdy u którego byłam dawał rok najwięcej... A ile się staracie?
2 lata? Poniosło kogoś... -
Staramy się prawie rok.Sylwia91 wrote:znam przypadki zajścia w ciąże z tsh ponad 4... więc ciężko mi się zgodzić z taką kategoryczną oceną... ale zrób koniecznie anty tg i anty tpo, może to hashimoto, ja mam.
Co to za gin co daje aż 2 lata!! Masakra! mi każdy u którego byłam dawał rok najwięcej... A ile się staracie?2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka
-
nick nieaktualny
-
Tak, używam testów owu. Badałam TSH, FT3 i FT4, progesteron 7dpo. Lekarz nie zlecił mi nic innego, a sama nie chciałam zgadywać. Chcę zmienić ginekologa i chciałabym wiedzieć o co pytać. Gin do którego chodziłam do tej pory nie widzi problemu ani konieczności robienia innych badań.Sylwia91 wrote:to całkiem sporo... a próbowałaś może testów owulkowych? napisz jakie badania z krwi robiłaś
2 lata starań
33 lata
04.2017 - Novum start
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hmmm kurcze ciężka sprawa! Może znajdz dobrego gina prywatnie i umów się na monitoring! będziesz miała pewność że jajeczko pęka i jest odpowiedniej wielkościAna_83 wrote:Tak, używam testów owu. Badałam TSH, FT3 i FT4, progesteron 7dpo. Lekarz nie zlecił mi nic innego, a sama nie chciałam zgadywać. Chcę zmienić ginekologa i chciałabym wiedzieć o co pytać. Gin do którego chodziłam do tej pory nie widzi problemu ani konieczności robienia innych badań.
-
Monitoringi już miałam i jajeczko na pewno pęka. Wielkość też jest ok. Sama nic nie wymyślę. Za półtora tygodnia mam drugą wizytę u endokrynologa, a potem postaram się umówić do innego gina.Sylwia91 wrote:hmmm kurcze ciężka sprawa! Może znajdz dobrego gina prywatnie i umów się na monitoring! będziesz miała pewność że jajeczko pęka i jest odpowiedniej wielkości
Dziękuję za wasze rady, niestety muszę kończyć na dzisiaj. Do następnego.2 lata starań
33 lata
04.2017 - Novum start
-
trzymaj się! ciekawy z Ciebie przypadek, wszystko wydaje się być idealne! Życzę groszka jak najszybciej!!Ana_83 wrote:Monitoringi już miałam i jajeczko na pewno pęka. Wielkość też jest ok. Sama nic nie wymyślę. Za półtora tygodnia mam drugą wizytę u endokrynologa, a potem postaram się umówić do innego gina.
Dziękuję za wasze rady, niestety muszę kończyć na dzisiaj. Do następnego. -
Od tego trzeba zaczac od monitoringu przez pare cykli zeby byla pewnosc ze zawsze owu wystepuje i ze jajcory dobrze pracuja
giny nie zabardzo chca dawac skierowania na badania tak np bylo w moim przypadku lekrze twierdzili ze jestem mloda i jeszcze jest duzo czasu mialam przez ponad 2 lata monity w kazdym cyklu a badania robilam z M sami i zawsze slyszalam to samo ze wszystko jest idealne a nawet stymulacja CLO nie dala ciazy.
Powiedz ze chcesz zajsc w ciaze i oczekujesz ze zrobi wszystko co w jego mocy. Bo tak naprawde to oni od tego sa co ich zdaniem sa tylko od glupiej kontroli i latwych ciaz a jak sa jakies problemy to nie podola wyzwaniu... przykreTo nasz 50 cs +10 na luzie
Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH