Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję!zonaboba wrote:Sylwia 91 a to jaka byla przyczyna ze nie moglas zajsc w ciaze, progesteron? A tak na marginesie gratulacje
jak dlugo sie staraliscie?
Wiesz co u mnie to dużo tego było po drodze tak naprawdę... najpierw okazało się że mam hashimoto, zaczęłam brać euthyrox, potem suplement diety i niestety zawierał jod a jeszcze nie wiedziałam że przy hashi nie wolno jodu, tsh skoczyło do ponad 9 więc już bardzo dużo jak na ciążę. Zaczęło się zbijanie. Potem doszły cykle raz 15 dni, raz 45, okazało się, że progesteron znikomy, więc brałam dupka. Po około roku bez efektów wyczytałam że dupek może hamować owu jak się bierze przed, a ja nie mierzyłam temp. ani nic z tych rzeczy, żeby wiedzieć kiedy mam owu tak naprawdę, polegałam na kalendarzyku, ale wiadomo, że one biorą pod uwagę książkowe cykle. Pózniej te torbiele i antyki, dupka odstawiłam na własną rękę, męża wyniki wydawało się, że były ok, a jednak czas upłynnienia przekraczał 2h, w szczęśliwym cyklu jakoś i tsh miałam już bardzo niskie i wyczytałam, że na upłynnienie pomaga zwykła flegamina. Postanowiłam spróbować bo miałam w domu i dałam mężowi no i pyk! udało się
po półtora roku starań. Miałam plamienie 2 dni przed @ więc przypomniałam sobie o dupku i mam go brać nadal.
nick nieaktualny, eveli_na, Caro, zonaboba lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:We wtorek i liczę na to, że pokaże co ma między nóżkami

Oooo to fajnie! kiedy teściora planujesz?
Noo to trzymam kciuki od teraz do wtorku
I czekam na wieści!
Planuje testować 24.05
Mam nadzieję, że będzie to TEN cykl. Choć się nie nastawiam. JESZCZE
Jedyną "niezwykłościa" tego cyklu jest to, że pierwszy raz czułam ze owu idzie z prawego jajnika. Pożyjemy zobaczymy
Sylwia91, Kim87 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
Do fktycznie troche tego bylo ale ciesze sie ze to wszystko za wami
i zawsze to jakas nadzieja dla pozostalych staraczek u mojego M uplynnienie jest 50min tez myslalam nad flegamina a w jakich dniach i ile Twoj maz bral. Bo mi gin mowil ze jest norma do 60min i nie ma sie czy przejmowac
To nasz 50 cs +10 na luzie
Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
60 min??!! na moich badaniach norma jest do 30 lub 20, nie pamiętam!zonaboba wrote:Do fktycznie troche tego bylo ale ciesze sie ze to wszystko za wami
i zawsze to jakas nadzieja dla pozostalych staraczek u mojego M uplynnienie jest 50min tez myslalam nad flegamina a w jakich dniach i ile Twoj maz bral. Bo mi gin mowil ze jest norma do 60min i nie ma sie czy przejmowac
Dałam dosłownie 3 tabletki w dni płodne i to nie codziennie, raz wziął jedną, potem dzień przerwy bo zapomniałam mu dać, potem znowu jedną... Ale czytałam że można po jednej tabletce w dni płodne i wystarczy. To lek i działa od razu, nie wolno suplementować jak witaminy! Radzę spróbować :* -
Sylwia91 wrote:Caro wykres piękny i serduch ile! niemożliwe żebyście nie trafili w owu
trzymam kciuki :*
Aaa no niby tak, ale wiecie co dziewczyny, ja mam jakieś silne podświadome przeczucie, że może być coś nie tak z plemniorkami. Mieliśmy zrobić badanie w tym cyklu. Ale postanowiliśmy, że jak w tym cyklu nie wyjdzie to zbadamy. Także cykl ostatniej szansy dla Małża
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:15
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
zróbcie koniecznie! mi gin jak dawała skierowanie na badania to powiedziała żeby od razu zrobić badanie nasienia, bo trzeba wykluczyć, że jest jakiś problem i to jest tak samo ważne jak badanie kobiety.Caro wrote:Aaa no niby tak, ale wiecie co dziewczyny, ja mam jakieś silne podświadome przeczucie, że może być coś nie tak z plemniorkami. Mieliśmy zrobić badanie w tym cyklu. Ale postanowiliśmy, że jak w tym cyklu nie wyjdzie to zgadamy.
-
Wystarczy kilka tabletek, a one nie są szkodliwe, nic mu nie będzie :* Życzę Ci, żeby się udało, naprawdę! kibicuję :*zonaboba wrote:Napewno sprobuje
tak u nas jest napisane tak: uplynnienie wynik:50min zakres referen.: do 60min
zonaboba lubi tę wiadomość
-
Dziekuje kochana :* mam nadzieje ze nam sie uda bo takto do konca wakacji musimy zrobid hsg i podejscie do IUI badania jutro odbieram i zapisuje sie na NFZ do gin po skierowanie na hsg:) bo siekiera w sypialni nie pomogla hehe:)
Sylwia91, Caro lubią tę wiadomość
To nasz 50 cs +10 na luzie
Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Sylwia91 wrote:zróbcie koniecznie! mi gin jak dawała skierowanie na badania to powiedziała żeby od razu zrobić badanie nasienia, bo trzeba wykluczyć, że jest jakiś problem i to jest tak samo ważne jak badanie kobiety.
Wiem, wiem. Biję się z myślami. Dosłownie
Gin powiedział, że u mnie jest ok. Progesteron i owu ok. Tarczyca leczona, więc mam nadzieję, że też z nią ok. Także ten, jak przyjdzie @ to będziemy badać plemniory.
Ogólnie jeszcze myślę, że po prostu za dużo o tym myślimy, nakrecamy się i przeżywamy. Małż się stresuję, choć ja próbuje wyluzować. I na odwrót. Takie przewrotne to życie
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Będzie dobrze!!
ja jak dostałam skierowanie na badania to nie zdążyłam ich zrobić bo zaszłam w ciążę w tym cyklu co byłam po skierowanie! A wizytę miałam chyba 2 dpo i podpytałam czy widać jakiś ślad po owu, powiedziała, że no jajnik wygląda tak jakby coś tam się działo, ale ciężko to stwierdzić jednoznacznie, chociaż raczej tak, a okazało się że na pewno tak