SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zołza analizując twój wykres i wierząc testom to miałaś owulke 13-15 dc to ten spadek to na zagnieżdzenie może być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:35

Zołza:) lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A chcecie się pośmiać?? To Wam zaserwuję opowieść o mojej przygodzie ze starania..
    dawaj walduś :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    zołza analizując twój wykres i wierząc testom to miałaś owulke 13-15 dc to ten spadek to na zagnieżdzenie może być :D

Jak dobrze Was mieć :D
    Policza... przeanalizuja...
    Żyć nie umierać B-)

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi dawaj :D

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak dobrze Was mieć :D
    Policza... przeanalizuja...
    Żyć nie umierać B-)
    taka moja opinia:)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    taka moja opinia:)
    Pomocna :) ;*

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po popcorn :P

Kim87, Pączek, WaldhauzerM, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Nie :) one są ogólnie na wyregulowanie cyklu, chociaz mogą też wspomagać przy pco.

Cykle mam regularne ale skład mi sie podoba
    Dzięki - chyba je sobie dzis kupie i zacznę brać :)

Tuliska lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny....widac że watek ozył bo ciężko WAs nadrobic..:)

Tulliska- rozumiem ze Twój lek nie chce narazie inwestować w pregnyl ani inne hormony bo PRL nie bardzo...
    nie chce mi się wtrącać do gina-bo nie lubię,ale sama tez wiem że co lekarz to inne podejście...
    1)jak długo bierzesz tego niepokalanka? cos CI spadło wogóle po tym, czy nic? moze lepiej spróbować bromokryptyny?
    2)co do tej PRL po obciażeniu to juz mi którys gin mówił że to już się nie sprawdza-wielu lekarzy odchodzi od tego-bo tak naprawde oznacza to po prostu jak PRL reaguje na stres, a wiadomo że zazwyczaj ona rośnie
    3)skoro u Ciebie jest ewidentny problem z jajeczkami to ja bym jeszcze u Ciebie rozważyła branie IMOFENU- wiele ginów poleca inofolic-a inofem po prostu jest tańszy- na necie spokojnie sobie zamówisz...inni gini znów w niego nie wierzą...ja tam brałam...polecany jest tez czesto przy PCOS...tak czy siak na pewno nie zaszkodzi

Tuliska lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj a gdzie się mam Nikola podziała??

Waldi! Waldi!

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    cześć dziewczyny....widac że watek ozył bo ciężko WAs nadrobic..:)

Tulliska- rozumiem ze Twój lek nie chce narazie inwestować w pregnyl ani inne hormony bo PRL nie bardzo...
    nie chce mi się wtrącać do gina-bo nie lubię,ale sama tez wiem że co lekarz to inne podejście...
    1)jak długo bierzesz tego niepokalanka? cos CI spadło wogóle po tym, czy nic? moze lepiej spróbować bromokryptyny?
    2)co do tej PRL po obciażeniu to juz mi którys gin mówił że to już się nie sprawdza-wielu lekarzy odchodzi od tego-bo tak naprawde oznacza to po prostu jak PRL reaguje na stres, a wiadomo że zazwyczaj ona rośnie
    3)skoro u Ciebie jest ewidentny problem z jajeczkami to ja bym jeszcze u Ciebie rozważyła branie IMOFENU- wiele ginów poleca inofolic-a inofem po prostu jest tańszy- na necie spokojnie sobie zamówisz...inni gini znów w niego nie wierzą...ja tam brałam...polecany jest tez czesto przy PCOS...tak czy siak na pewno nie zaszkodzi
    Allmita Hellou! Miło Cie widziec <3 :D

Allmita lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sobota wielkanocna.. Wieczór. Mówię mężowi że trza wieczorem działać bo samo się nie zrobi..

No ale cóż.. 23 wybiła a dzieć dalej nie śpi.. A jego pokój jest przed naszym i drzwi nie ma więc Tosiu śpi za ścianą.. W końcu o 23 położył się.. Czekamy aż zaśnie a on nie.. To mówię.. Ty zrobimy zasłonę z kołdry.. Zasłonił żeby nie było widać że leży na mnie.. I działamy.. Nagle słychać.. Tato a położysz się ze mną?? Śmiech.. Zaraz kochanie przyjdę.. Dobra czekam.. Po wszystkim ja nogi na siebie a mąż do Tosia.. Ale cisza.. Za jakieś 10 minut myślę.. Super.. Chusteczki nawilżane na stole a ja nie sięgnę.. Zaczynam naga wołać.. Kamil.. Cisza.. Znowu.. Cisza.. Se myślę jak śpi to zajebiście.. Sama nie dam rady a szkoda armii.. Wołam jeszcze raz nagle słyszę.. Tata.. Mama Cię wola.. OMG.... Mąż obudzony uratował mnie..

No przy dziecku tyż się da..

Zołza:), Allmita, szuflada, Tuliska, Pączek, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No sobota wielkanocna.. Wieczór. Mówię mężowi że trza wieczorem działać bo samo się nie zrobi..

No ale cóż.. 23 wybiła a dzieć dalej nie śpi.. A jego pokój jest przed naszym i drzwi nie ma więc Tosiu śpi za ścianą.. W końcu o 23 położył się.. Czekamy aż zaśnie a on nie.. To mówię.. Ty zrobimy zasłonę z kołdry.. Zasłonił żeby nie było widać że leży na mnie.. I działamy.. Nagle słychać.. Tato a położysz się ze mną?? Śmiech.. Zaraz kochanie przyjdę.. Dobra czekam.. Po wszystkim ja nogi na siebie a mąż do Tosia.. Ale cisza.. Za jakieś 10 minut myślę.. Super.. Chusteczki nawilżane na stole a ja nie sięgnę.. Zaczynam naga wołać.. Kamil.. Cisza.. Znowu.. Cisza.. Se myślę jak śpi to zajebiście.. Sama nie dam rady a szkoda armii.. Wołam jeszcze raz nagle słyszę.. Tata.. Mama Cię wola.. OMG.... Mąż obudzony uratował mnie..

No przy dziecku tyż się da..
    Wylbrazilam sobie ciebie z tymi nogami w gorze i husteczkami na widoku :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylbrazilam sobie ciebie z tymi nogami w gorze i husteczkami na widoku :D

No.. Takie rzeczy tylko u mnie..

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita... <3
    No to tak inofem, Ja biorę ovarin, to samo dzialanie ma. I zawiera witaminki oprócz tego co inofem :/ tak jest przynajmniej napisane.
    Niepokalanka biorę półtora miesiąca dopiero. Za 2 tygodnia powtarzam prolaktyne. Więc zobaczymy. Szczerze to mnie też się wydaje ze to był chwilowy skok... wcześniej robilam i miałam na poziomie 12.
    A o czynnej prolaktynie też słyszałam no ale co? Nakazał to robię :) po wynikach ma mi Bromka przepisać właśnie jesli nie bedzie zmiany.
    To chyba wsio;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. o 14:20 się dowiem jak tam moje wyniki - tsh, prolakyna itd
    Czyli co... jeszcze za wcześnie żeby na usg zobaczyć ew efekty zagniezdzenia? :p

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi dobre;) ja mam psa zamiast dziecka;);) stanie przy łóżku i piszczy i piszczy i piszczy ;);) ale przynajmniej ni nikomu nie opowie ;);)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. o 14:20 się dowiem jak tam moje wyniki - tsh, prolakyna itd
    Czyli co... jeszcze za wcześnie żeby na usg zobaczyć ew efekty zagniezdzenia? :p

No raczej.. Ale czekamy na wyniki <3 i czarujemy żeby były gud..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No raczej.. Ale czekamy na wyniki <3 i czarujemy żeby były gud..

Szkoda :p

‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ