Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
misia1989 wrote:To super trafiłaś...naprawdę...ja tyle szukałam, na tylu się zawiodłam i na nfz i prywatnie..w pewnym momencie sie załamałam..teraz jestem zadowolona! Jeśli możesz kogoś polecić to byłoby fajnie

Misia w Krakowie polecam dr Golka-Leszczyńska. Na NFZ przyjmuje w Scanmedzie, mam do niej baaardzo daleko, ale przyjmuje też prywatnie i to już jest bliżej
-
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:dziękuję Ania

Aaaa...Misia Ty te jesteś z Krakowa
Zapomniałam
Dr w ramach NFZ przyjmuje albo na Armii Krajowej albo na Bochenka w szpitalu, na Bochenka są szybsze terminy, bo na Armii Krajowej to chyba 5 miesięcy trzeba czekać
-
nick nieaktualnyok dziękuje, poczytam o niejAniaŁ123 wrote:Aaaa...Misia Ty te jesteś z Krakowa
Zapomniałam
Dr w ramach NFZ przyjmuje albo na Armii Krajowej albo na Bochenka w szpitalu, na Bochenka są szybsze terminy, bo na Armii Krajowej to chyba 5 miesięcy trzeba czekać 

-
Gdynia, Rumia i okolice...AniaŁ123 wrote:Moja dieta to głównie nabiał
i dlatego mam problem i nie wyobrażam sobie tego. Do kawy może można by było chlapnąć mleka migdałowego, ale sery, serki, jogurty, kefir.
A dodając do tego większość gotowych wędlin, to zostaje wielkie G....
Kiedyś zrobiłam sobie pastę z awokado z jajkiem, można też pastę z tuńczyka, ale ile można jeść jedno i to samo
W ogóle horror, bo nie powinnyśmy też jeść pomidorów!
A gdzie w Polsce będziesz przebywać? W mniejszych miejscowościach jest problem, ale w większych jest w miarę ok, ale trzeba się wybrać do supermarketu.
Mi dzisiaj przyszła przesyłka z Allegro: 2kg mąki kokosowej, 0,5kg mąki lnianej i 1kg siemienia lnianego
ale najgorsze te babcine i mamowe obiadki.... bo z resztą to sobie poradzę
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
dziewczyny co sądzicie o takiej sytuacji :
badanie 2015 rok
tsh 2,56
ft3 5,01
ft4 13.80
badanie marzec 2016
tsh 1,83
badanie czerwiec 2016
tsh 1,09
ft3 4.90
ft4 15.69
Zaznaczę, że nie biorę żadnych leków obniżających tarczycę.
Nie uważacie, że samoobniżenie się tarczycy może być przyczyną wypadających włosów, swędzącej skóry, ciągłego zmęczenia i senności ?
Nie wiem jak to możliwe, że to tsh tak spada.
Próbuję szukać porad na forum, bo lekarze mówią ciągle to samo-wyniki w normie, w tzw. widełkach laboratoryjnych więc jest ok. ;/Magdal90 -
a badałaś przeciwciała ?Magdal90 wrote:dziewczyny co sądzicie o takiej sytuacji :
badanie 2015 rok
tsh 2,56
ft3 5,01
ft4 13.80
badanie marzec 2016
tsh 1,83
badanie czerwiec 2016
tsh 1,09
ft3 4.90
ft4 15.69
Zaznaczę, że nie biorę żadnych leków obniżających tarczycę.
Nie uważacie, że samoobniżenie się tarczycy może być przyczyną wypadających włosów, swędzącej skóry, ciągłego zmęczenia i senności ?
Nie wiem jak to możliwe, że to tsh tak spada.
Próbuję szukać porad na forum, bo lekarze mówią ciągle to samo-wyniki w normie, w tzw. widełkach laboratoryjnych więc jest ok. ;/Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Gaduaaa wrote:Gdynia, Rumia i okolice...
ale najgorsze te babcine i mamowe obiadki.... bo z resztą to sobie poradzę
A to w Gdyni pójdziesz sobie do nowej galerii i nakupisz co trzeba
No tak z obiadkami może być problem.
Ja dwa tygodnie temu wzięłam sobie "wolne" od diety na wesele kolegi, a później wróciłam
tyle że to był tylko jeden weekend.
Zobaczysz. Może chociaż uda Ci się ograniczyć
-
Cherry_Blossom wrote:

4.06 - rozowyflaming
6.06 - KlaudyŚ, @ -> 8.06 - pozytywny
12.06 - Evelin, @ -> 10.06
13.06 - LILITH.P
14.06 - Cherry_Blossom
16.06 - nikola2877
22.06 - marciaa
23.06 - Judi22
24.06 - Gaduaaa
25.06 - Czikosz
26.06 - Kasia1987, Tuliska
29.06 - Tusiaaa
30.06 - misia1989

7.07 - Bierka
10.07 - Zołza
11.07 - LILITH.P
12.07 - Cherry_Blossom
Wisienka piękne listy
Mam nadzieję że znajdę się lipcowej
-
spróbuje heheAniaŁ123 wrote:A to w Gdyni pójdziesz sobie do nowej galerii i nakupisz co trzeba

No tak z obiadkami może być problem.
Ja dwa tygodnie temu wzięłam sobie "wolne" od diety na wesele kolegi, a później wróciłam
tyle że to był tylko jeden weekend.
Zobaczysz. Może chociaż uda Ci się ograniczyć
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
tsh 1,09( 0,25-5,00)
ft3 4,90 ( 3,5-8,3)
ft 4 15,69 (9,0-20,0)
nie badałam jeszcze przeciwciał, ani nie robiłam usg. lepsze badanie przeciwciał myślicie?
coś mi tu nie gra mimo, że wyniki są w normie.
objawy:
wypadanie włosów, skóra sucha, swędzenie, osłabienie, senność, nie mogę przytyćMagdal90 -
Wyniki masz dobre.. Może brak Ci cynku? Lub innych witamin? Ewentualnie sprawdzić przeciwciałaMagdal90 wrote:tsh 1,09( 0,25-5,00)
ft3 4,90 ( 3,5-8,3)
ft 4 15,69 (9,0-20,0)
nie badałam jeszcze przeciwciał, ani nie robiłam usg. lepsze badanie przeciwciał myślicie?
coś mi tu nie gra mimo, że wyniki są w normie.
objawy:
wypadanie włosów, skóra sucha, swędzenie, osłabienie, senność, nie mogę przytyćFabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyMagdal90 wrote:supementuję cynk, żelazo bo miałam lekki niedobór, oeparol z wiesiołkiem, magnez i wit b, dodatkowo jakiś czas temu wit. D
zbadam jeszcze przeciwciała dla świętego spokoju.
Dziękuje za odpowiedzi;-)
też mi się wydaje, że są ok...chiałabym mieć takie tsh...
Tak jak napisała Gaduaaa zbadaj przeciwciała
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH