X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja mam dziś 26dc i korci, by testować, ale czekam do 28^^ chociaż nie wiem, czy z moim wykresem jest szansa...
    Nie widzę twojego wykresu ;/ możesz udostępnić? To może coś wyczarujemy

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka pokaz wykres :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinuję i nie umiem ^^ jak go pokazać?

https://ovufriend.pl/graph/464b135961f1d36dd2a25857eef787ab

może tak? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:33

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytacie mi w myślach z pytaniem o to, kiedy testujecie, bo mnie już dzisiaj nosi... Faktycznie, biochemia słaba sprawa, zobaczyć dwie kreski, a potem załamka!

A co do temperatur. Przejrzałam chyba milion wykresów na ovu i jasne, część z nich jest z piękną wzrastającą temperaturę po owulacji, wręcz książkowa sprawa. Mnóstwo jest też takich, że temperatura spada, skacze, cuda się dzieją, a okazuje się, że ciąża jest! :)

Chyba najczęściej powtarzane tutaj stwierdzenie "każdy organizm jest inny", tego się trzymajmy i wierzmy, że się uda ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Kombinuję i nie umiem ^^ jak go pokazać?

https://ovufriend.pl/graph/464b135961f1d36dd2a25857eef787ab

może tak? :)
    Tam gdzie wpisujesz pod wykresem jest udostępnij wykres. Kliknij na to

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się udostępnić wykres^^
    To czarujcie, mój pierwszy cykl...
    Wykryto u mnie problemy z tarczycą, tsh prawie 4, biorę euthyrox 50. jodid... tsh spadło i to pierwszy raz, kiedy endo pozwolił na starania ;)

Karolczyk: też przejrzałam ich milion i faktycznie, co każdy to inny i nie ma się co sugerować, trzeba poznać swój organizm i wykryć anomalie ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Czytacie mi w myślach z pytaniem o to, kiedy testujecie, bo mnie już dzisiaj nosi... Faktycznie, biochemia słaba sprawa, zobaczyć dwie kreski, a potem załamka!

A co do temperatur. Przejrzałam chyba milion wykresów na ovu i jasne, część z nich jest z piękną wzrastającą temperaturę po owulacji, wręcz książkowa sprawa. Mnóstwo jest też takich, że temperatura spada, skacze, cuda się dzieją, a okazuje się, że ciąża jest! :)

Chyba najczęściej powtarzane tutaj stwierdzenie "każdy organizm jest inny", tego się trzymajmy i wierzmy, że się uda ;)

Dajeszmi nadzieję!

Karolczyk lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:

Prawda siostro ;) ja miałam.mega dziwny wykres i zaszlam. A inne dziewczyny miały książkowe nic. Ciało wie co robi ;)
    Ja już na pewno z testowaniem bede czekać na spokojnie

Karolczyk lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Udało się udostępnić wykres^^
    To czarujcie, mój pierwszy cykl...
    Wykryto u mnie problemy z tarczycą, tsh prawie 4, biorę euthyrox 50. jodid... tsh spadło i to pierwszy raz, kiedy endo pozwolił na starania ;)

Karolczyk: też przejrzałam ich milion i faktycznie, co każdy to inny i nie ma się co sugerować, trzeba poznać swój organizm i wykryć anomalie ;)
    Wydaje mi się że wygląda obiecująco ale wiesz to wróżenie z fusów ;) czekamy cierpliwie do dnia okresu i zobaczymy ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem dlaczego jeszcze nie masz go udostępnionego. Zajrzałam na link to widzialam tylko

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja @ mam mieć w czwartek lub piątek. Testować chcę jutro, ale sama już nie wiem :P Jak sobie przypomnę, jak miesiąc temu obsesyjnie wypatrywałam pod różnym kątem tej drugiej kreski, to wolę w ogóle nie testować :P

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem ;)

Najgorsze jest to, że jestem ostatnio fatalistką i wydaje mi się, że jak teraz nie zajdę, to nie zajdę już nigdy, bo skoro potrafię sobie określić dni płodne, i współżyjemy wtedy, to skoro teraz ma nie wyjść, to kiedy?

Jeszcze dwa dni i się wyjaśni, albo w jedną stronę albo w drugą ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaAneta89 wrote:
    Ja @ mam mieć w czwartek lub piątek. Testować chcę jutro, ale sama już nie wiem :P Jak sobie przypomnę, jak miesiąc temu obsesyjnie wypatrywałam pod różnym kątem tej drugiej kreski, to wolę w ogóle nie testować :P
    Poczekaj cierpliwie wiem trudne ale warto

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jak dobry dla kogo:(
    Matura nie zdana 2p z matmy zabraklo :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wiem, wiem ;)

Najgorsze jest to, że jestem ostatnio fatalistką i wydaje mi się, że jak teraz nie zajdę, to nie zajdę już nigdy, bo skoro potrafię sobie określić dni płodne, i współżyjemy wtedy, to skoro teraz ma nie wyjść, to kiedy?

Jeszcze dwa dni i się wyjaśni, albo w jedną stronę albo w drugą ;)
    Nie moz sz tak myśleć. Nastawienie to podstawa ;) skoro masz w miarę uregulowane wszystko to dajcie sobie 6mc na zajście. Tylko jedno.na 5jaj przeistacza się w ciążę ;) cierpliwości ;)

3jgxflw1867zd36k.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaAneta89 wrote:

Lepiej poczekać, kiedyś testowałam w tę drugą stronę (jak nie chciałam, pfuu jak mogłam nie chceć^^) to bez sensu, bo za kilka dni i tak zrobisz, żeby potwierdzić ;)

Widać teraz mój wykres w stopce?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dobry jak dobry dla kogo:(
    Matura nie zdana 2p z matmy zabraklo :(
    Tulę kochana to co poprawka czy co?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Lepiej poczekać, kiedyś testowałam w tę drugą stronę (jak nie chciałam, pfuu jak mogłam nie chceć^^) to bez sensu, bo za kilka dni i tak zrobisz, żeby potwierdzić ;)

Widać teraz mój wykres w stopce?
    Widać.

Tak i po co tyle kasy na testy wydawać skoro jesteś w ciąży a nie wykryje jeszcze bo za wcześnie to kasa w błoto. A na wyprawkę każdy grosz.sie przyda ;)

3jgxflw1867zd36k.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie moz sz tak myśleć. Nastawienie to podstawa ;) skoro masz w miarę uregulowane wszystko to dajcie sobie 6mc na zajście. Tylko jedno.na 5jaj przeistacza się w ciążę ;) cierpliwości ;)

No w miarę mam, jeśli chodzi o tsh, ale mam gigantyczne antyTPO i antyTG ale z tym już się nic nie da zrobić, tak twierdzi lekarz.

Ostatnio to się nawet zastanawiam, czy wykresów nie porzucić, tylko "popłynąć" bez kontrolowania cyklu, by nie czekać do kolejnego pomiaru temperatury ze zniecierpliwieniem ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Karolczyk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki, ja też to przerabiałam... Wpadałam w paranoje, wszędzie kobitki w ciąży, koleżanki lada moment rodzą. Dopiero w pewnym momencie podeszłam do tego zdroworozsądkowo i zaczęłam myśleć o tym czy wszystkie dziewczyny zachodzą w pierwszym/drugim cyklu. Pewnie wiesz jaka jest odpowiedź na te pytanie:)

Tak jak mi wczoraj napisałyście- do 6 miesięcy starań czekam spokojnie, jeśli dalej nic to zacznę dyskutować z ginekologiem co z tym fantem możemy zrobić.

8p3ougpjhoxgctvx.png
‹‹ 2395 2396 2397 2398 2399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ