X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    pietruszkanatki, ja też to przerabiałam... Wpadałam w paranoje, wszędzie kobitki w ciąży, koleżanki lada moment rodzą. Dopiero w pewnym momencie podeszłam do tego zdroworozsądkowo i zaczęłam myśleć o tym czy wszystkie dziewczyny zachodzą w pierwszym/drugim cyklu. Pewnie wiesz jaka jest odpowiedź na te pytanie:)

Tak jak mi wczoraj napisałyście- do 6 miesięcy starań czekam spokojnie, jeśli dalej nic to zacznę dyskutować z ginekologiem co z tym fantem możemy zrobić.

Dokładnie! Ja mam jakiś problem z psychiką, bo nagle chciałabym mieć na "już" bo: siostra męza ma już 2, w tym jedno malusieńkie, naciskają teściowie, pora przeprowadzić się do dużego domu, a bez dziecka to po co, koleżanka też w 2 ciązy, a ja nic... zaczynam myśleć, że mąż sobie poszuka takiej, która da mu dzidzię... jejka, psychika do bani :P

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No w miarę mam, jeśli chodzi o tsh, ale mam gigantyczne antyTPO i antyTG ale z tym już się nic nie da zrobić, tak twierdzi lekarz.

Ostatnio to się nawet zastanawiam, czy wykresów nie porzucić, tylko "popłynąć" bez kontrolowania cyklu, by nie czekać do kolejnego pomiaru temperatury ze zniecierpliwieniem ;)
    Też dobre rozwiązanie. W końcu wiesz już kiedy masz owulkę mniej więcej to po prostu odpuść obserwacje temp i kochacie się jak macie ochotę ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    pietruszkanatki, ja też to przerabiałam... Wpadałam w paranoje, wszędzie kobitki w ciąży, koleżanki lada moment rodzą. Dopiero w pewnym momencie podeszłam do tego zdroworozsądkowo i zaczęłam myśleć o tym czy wszystkie dziewczyny zachodzą w pierwszym/drugim cyklu. Pewnie wiesz jaka jest odpowiedź na te pytanie:)

Tak jak mi wczoraj napisałyście- do 6 miesięcy starań czekam spokojnie, jeśli dalej nic to zacznę dyskutować z ginekologiem co z tym fantem możemy zrobić.
    Bardzo mądrze ;) średnio dziewczyny w 6 mc już są w ciąży ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:

Karolczyk a ktory to u ciebie cykl starań?

<3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tulę kochana to co poprawka czy co?
    Pewnie tak w sierpniu

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testów mi akurat nie szkoda, bo są za 1 zł. Ale psychiki owszem. Zatem testuję w niedzielę, jak @ nie przyjdzie :)

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dokładnie! Ja mam jakiś problem z psychiką, bo nagle chciałabym mieć na "już" bo: siostra męza ma już 2, w tym jedno malusieńkie, naciskają teściowie, pora przeprowadzić się do dużego domu, a bez dziecka to po co, koleżanka też w 2 ciązy, a ja nic... zaczynam myśleć, że mąż sobie poszuka takiej, która da mu dzidzię... jejka, psychika do bani :P
    Przestań u mnie wokół wszystkie ciazate bądź mają już dzieci. A ja co? Byłam i poronilam dwa tyg temu. Jeszcze moja przyjaciółka oznajmiła mi że jest w ciąży kilka dni po mojej stracie. Ehh ludzie. Damy radę nie jesteś sama. A nerwy trzymaj na wodzy bo źle wpływają na starania

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to czekanie, ja tez sie spalam, dzis spadek u mnie i od rana zły humor:-/ drama i rozczarowanie. Zastanawiam sie czy nie rozstać sie z OF na jakis czas.

<3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Pewnie tak w sierpniu
    Po cholerę oni ta matme wrzucili do matury. Ehhh nie martw się ją też bym oblala ;)

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... ta matma była okropna! Byłam pierwszym rocznikiem z tą maturą...
    Nie przejmuj się, to nie koniec świata ;) na pewno poprawka będzie na plus :)

JaAneta, testy za 1 zł? to aż "żal" nie zrobić :P żartuję oczywiście, ale fakt, niepotrzebny stres, mi się zawsze ręce wtedy okropnie trzęsą..

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Najgorsze jest to czekanie, ja tez sie spalam, dzis spadek u mnie i od rana zły humor:-/ drama i rozczarowanie. Zastanawiam sie czy nie rozstać sie z OF na jakis czas.
    Ej spadki są dobre bo mogą świadczyć o zagnieżdżeniu. Poza tym napisałaś że źle spalas. To może to więc nie stresuj się. Ważne że są dwie strefy temp. Jest git. Ciocia Kim ci to mówi :-D

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Przestań u mnie wokół wszystkie ciazate bądź mają już dzieci. A ja co? Byłam i poronilam dwa tyg temu. Jeszcze moja przyjaciółka oznajmiła mi że jest w ciąży kilka dni po mojej stracie. Ehh ludzie. Damy radę nie jesteś sama. A nerwy trzymaj na wodzy bo źle wpływają na starania

Mów mi jeszcze, wiadomo, że na głupią babią psychikę mało co działa :D
    Ale najgorsze te wesołe bebolki dookoła.

Jej...przykro mi bardzo, że straciłaś fasolkę... :(( to była pierwsza?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Mów mi jeszcze, wiadomo, że na głupią babią psychikę mało co działa :D
    Ale najgorsze te wesołe bebolki dookoła.

Jej...przykro mi bardzo, że straciłaś fasolkę... :(( to była pierwsza?
    Tak pierwsza ale od początku było nie ok. Plamiłam od 5-6 tyg ciąży progesteron był ekstremalne niski. Serce stanęło w 8tyg a dowiedziałam się w 9 tyg. Życie kochana. Jest to smutne ale natura wie co robi. Bobo było chore i tyle

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ej spadki są dobre bo mogą świadczyć o zagnieżdżeniu. Poza tym napisałaś że źle spalas. To może to więc nie stresuj się. Ważne że są dwie strefy temp. Jest git. Ciocia Kim ci to mówi :-D
    Kochana Kim:-* ze sie spalam a nie spałam;-) czekam Kim, jeszcze 5 dni:-*

Kim87 lubi tę wiadomość

<3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mecze tu na forum dziewczyny aby cierpliwie czekały. Robiły testy później niż przed dniem okresu. Cieszyły się po ładnych betach.Chcę wam oszczedzic rozczarowania. Ból jest straszny. Dziewczyny które to przeszły mogą potwierdzic.
    Ja swoje poronienie racjonalizuje ale emocje i tak we mnie siedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:09

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kim... to smutne, ale masz rację, że natura wie, co robi.
    Pozostaje tylko czekać na następne, a że tu czekających pod dostatkiem to najgorzej może nie będzie :)

Bierka, ja też przeczytałam Spałam, a dopiero potem przetrawiłam :P

U mnie np, w tych 2 dniach, w których miałam niższe tempki miałam noce bezsenne zupełnie, więc też się wtedy nakręciłam jak wyczytałam, co to może znaczyć.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Kochana Kim:-* ze sie spalam a nie spałam;-) czekam Kim, jeszcze 5 dni:-*
    Brak kawy od 11 tyg robi swoje ;)

Bierka lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Hehe, u nas identyczna sytuacja! Przeprowadzamy się, teściowie naciskają. My, póki co, zbywamy ich śmiechem. Nikomu się nie tłumaczymy, nie opowiadamy, to tylko nasza sprawa :)

Bierka: trzeci cykl starań za nami :)

KlaudyŚ: współczuję tej matmy! Byłam ostatnim rocznikiem, który nie pisał matury z matematyki, ale pamiętam te przerażenie, że jednak mogę się załapać...

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Hehe, u nas identyczna sytuacja! Przeprowadzamy się, teściowie naciskają. My, póki co, zbywamy ich śmiechem. Nikomu się nie tłumaczymy, nie opowiadamy, to tylko nasza sprawa :)

Bierka: trzeci cykl starań za nami :)

KlaudyŚ: współczuję tej matmy! Byłam ostatnim rocznikiem, który nie pisał matury z matematyki, ale pamiętam te przerażenie, że jednak mogę się załapać...

Hahahah!:) To możemy przybić piąteczkę! Na naszym wybudowanym domu ostatnio siedział bociek, więc teraz wszyscy mnie traktują jakbym już zaciążyła... dziwne to, jakby bociek miał wszystko rozwiązać :D
    a my podjęliśmy decyzję, że do końca roku przeprowadzka, co tak jakby równa się z tym, że do końca roku powinnam już mieć brzuch.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk: ja teraz 4 CS to chyba mamy jeszcze czas;-)

<3
‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ