X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dzisiaj rano też byłam na badaniach skontrolować prolaktyne, czekam na wyniki.

Witam nowe Dziewczyny :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Dziewczyny mam wyniki, morfologia wzorowa chyba ze stresu odjechałam w niedziele :)
    TSH 0.887 uiu/ml [0270-4,200]
    fT4II 17.0 pmil/ l [12,0-22,0]
    są ok nie ?

Moim zdaniem tarczyca wygląda idealnie :) TSH prawie 1, a FT4 50% :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    I like IT.. Uwielbiam takie <3

Jak Kwaśnica wyszła??

Kwaśnica wyszła pyszna :) Aż dumna jestem z siebie ;)

Bella_Bella, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Gaduaaa by się przydała. Chyba ok

no właśnie ja też dziś będę miała wyniki tarczycowe i Gadułkaa by się przydała :)

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam

dziś 3dc i polazłam do laboratorium na badania. Na poczekalni przemyślałam sprawę i jednak w tym cyklu zrobiłam niemalże wszystkie zaplanowane badania tylko nie pytajcie ile zapłaciłam ... 0wacko2.gif
    a więc zrobiłam:
    TSH, FT4, FT3, LH, FSH, estriadol, beta HCG, CMV IgM, CMV IgG i testosteron. Morfologię odpuściłam bo stwierdziłam że w czasie miesiączki nie warto robić bo pewnie z powodu krwawienia co niektóre pozycje będę zachwiane. Wyniki dziś po południu można przez neta podejrzeć.

Evelin i Gadułka GRATULACJE 0vishenka_33.gif

Evelin może nie debil tylko ma dobre przeczucia. Jak byłam w pierwszej ciąży to mój miał właśnie taką zdolność przewidywania. Jeszcze testu nie wykonałam a on do mnie że jestem w ciąży i będzie syn i nawet imię podał no i później okazało się że we wszystkim miał rację. Teraz też jak staraliśmy się powiedział że czuje że jestem w ciąży, raz spytał "jak czują się moje dziewczyny?" ja wtedy nie wiedziałam że jestem w ciąży ba! nawet okres miałam ale on swoje czuł no i faktycznie później ujrzałam test z dwoma krechami. Także wiesz może i Twój wie co robił :)

A mnie coś lewy jajnik od czasu do czasu zakuje i to od 1dc, boję się że to może torbiel. W czerwcu jak leżałam w szpitalu to mówili że jest na lewym jajniku, ale to czynnościowa lutealna i zapewniali że zniknie po @ No nic na USG umówię się po kolejnej @ czyli w sierpniu, postaram się tak umówić wizytę aby to było na początku dni płodnych to od razu poproszę gina aby ocenił czy jest szansa na owulkę.

Sie kochana rozpisalas :)
    TO daj znac jak zobaczysz wyniki :*

Moj raczej takich zdolnosci nie ma, porostu chce syna i dlatego :)

Wiesz, skoro lekarz uznal, ze to nic powaznego i zniknie, to badz dobrej mysli :* i masz racje, idz sobie wtedy kiedy beda plodne, jesli chcesz zrobic monitoring..
    Dwie pieczenie na jednym ogniu :*
    Bede trzymac kciukasy! <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry :) Ja dzisiaj rano też byłam na badaniach skontrolować prolaktyne, czekam na wyniki.

To pisz co i jak :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

pisz, pisz :)

a jak długo bromka bierzesz??

niepokalanka też zażywasz?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam

dziś 3dc i polazłam do laboratorium na badania. Na poczekalni przemyślałam sprawę i jednak w tym cyklu zrobiłam niemalże wszystkie zaplanowane badania tylko nie pytajcie ile zapłaciłam ... 0wacko2.gif
    a więc zrobiłam:
    TSH, FT4, FT3, LH, FSH, estriadol, beta HCG, CMV IgM, CMV IgG i testosteron. Morfologię odpuściłam bo stwierdziłam że w czasie miesiączki nie warto robić bo pewnie z powodu krwawienia co niektóre pozycje będę zachwiane. Wyniki dziś po południu można przez neta podejrzeć.

Evelin i Gadułka GRATULACJE 0vishenka_33.gif

Evelin może nie debil tylko ma dobre przeczucia. Jak byłam w pierwszej ciąży to mój miał właśnie taką zdolność przewidywania. Jeszcze testu nie wykonałam a on do mnie że jestem w ciąży i będzie syn i nawet imię podał no i później okazało się że we wszystkim miał rację. Teraz też jak staraliśmy się powiedział że czuje że jestem w ciąży, raz spytał "jak czują się moje dziewczyny?" ja wtedy nie wiedziałam że jestem w ciąży ba! nawet okres miałam ale on swoje czuł no i faktycznie później ujrzałam test z dwoma krechami. Także wiesz może i Twój wie co robił :)

A mnie coś lewy jajnik od czasu do czasu zakuje i to od 1dc, boję się że to może torbiel. W czerwcu jak leżałam w szpitalu to mówili że jest na lewym jajniku, ale to czynnościowa lutealna i zapewniali że zniknie po @ No nic na USG umówię się po kolejnej @ czyli w sierpniu, postaram się tak umówić wizytę aby to było na początku dni płodnych to od razu poproszę gina aby ocenił czy jest szansa na owulkę.

O matko Szatynka! Dawaj wyniki jak tylko będziesz miała. Podejrzewam, że kasy trochę tam zostawiłaś ;) Trzymam kciuki żeby wszystko ładnie wyszło :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!

Mam chyba zapalenie miazgi w zębie. Dla bezpieczeństwa przyjmijmy, że jestem w ciąży. Co teraz?

Kim87 lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Sie kochana rozpisalas :)
    TO daj znac jak zobaczysz wyniki :*

Moj raczej takich zdolnosci nie ma, porostu chce syna i dlatego :)

Wiesz, skoro lekarz uznal, ze to nic powaznego i zniknie, to badz dobrej mysli :* i masz racje, idz sobie wtedy kiedy beda plodne, jesli chcesz zrobic monitoring..
    Dwie pieczenie na jednym ogniu :*
    Bede trzymac kciukasy! <3

dam znać jakie wyniki.
    Mój też chciał syna i to bardzo. Nawet głupio żartował, że jak urodzę córkę to mam mojego tatę poprosić aby odebrał nas ze szpitala he he głupek. No i co? Syn się urodził a i tak mój tato nas odbierał bo mój musiał jechać na uczelnię :P
    No właśnie o to mi chodziło o upieczeniu dwóch pieczeni na jednym ogniu, czyli umówienie kontrolnej wizyty w dni płodne aby od razu podejrzeć jajo :)

Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Mam chyba zapalenie miazgi w zębie. Dla bezpieczeństwa przyjmijmy, że jestem w ciąży. Co teraz?

Idziesz do dentysty, mówisz że możesz być w ciąży i on Ci mówi co dalej ;)

Czikosz lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Idziesz do dentysty, mówisz że możesz być w ciąży i on Ci mówi co dalej ;)

Czego w takim przypadku dentysta zrobić nie może bezwzględnie?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    dam znać jakie wyniki.
    Mój też chciał syna i to bardzo. Nawet głupio żartował, że jak urodzę córkę to mam mojego tatę poprosić aby odebrał nas ze szpitala he he głupek. No i co? Syn się urodził a i tak mój tato nas odbierał bo mój musiał jechać na uczelnię :P
    No właśnie o to mi chodziło o upieczeniu dwóch pieczeni na jednym ogniu, czyli umówienie kontrolnej wizyty w dni płodne aby od razu podejrzeć jajo :)

To takie glupie gadanie facetow, do nich dociera dopiero jak sie urodzi:) I kocha mimo wszystko :**

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    O matko Szatynka! Dawaj wyniki jak tylko będziesz miała. Podejrzewam, że kasy trochę tam zostawiłaś ;) Trzymam kciuki żeby wszystko ładnie wyszło :)

ano 243 zł nie moje ale zdrowie przyszłego grocha najważniejsze

Oczywiście że podam Wam wyniki
    Prolaktyny nie robiłam bo w tym roku robiłam ją z 3 lub 4 razy i było ok.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Dentysta raczej wie co robic w takim przypadku :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Ja na Twoim miejscu poszłabym do stomatologa, niech sprawdzi co jest grane. A jeśli to faktycznie to co podejrzewasz albo coś innego to powiedz że jest prawdopodobieństwo że możesz być w ciąży. Na pewno dentysta coś zaradzi.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To takie glupie gadanie facetow, do nich dociera dopiero jak sie urodzi:) I kocha mimo wszystko :**

dokładnie

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zaufania do lekarzy, bo w moim przypadku popełniano takie błędy, że szkoda gadać. Dlatego pytam. :)

Dzięki za wsparcie. Pewnie pójdę jutro, albo jeszcze dzisiaj po pracy.

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Czego w takim przypadku dentysta zrobić nie może bezwzględnie?

Myślę że odpadają znieczulenia. Poza tym nie wiem :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Myślę że odpadają znieczulenia. Poza tym nie wiem :/

RTG też odpada.

‹‹ 2605 2606 2607 2608 2609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ