X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to głupie co napiszę ale stale mam coś w głowie i nie wiem czy któraś z Was też odczuwa to co ja.
    Otóż męża mam wspaniałego , nigdy ale to przenigdy mi nie dał do zrozumienia, że martwi się brakiem maleństwa u nas ....ale kurde w Sylwestra jak skladalismy sobie życzenia powiedział , że za rok chce świętować ze mną i synem :-) walnął jak to facet , wiem , że córkę traktowac będzie jak księżniczkę ;-)
    A ja mam cały czas wyrzuty sumienia, że go w jakiś sposób zawodzę ;-( wiem to idiotyczne ale tak bardzo chciałabym Nas uszczęśliwić i stale myślę o tym co powiedział

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Może to głupie co napiszę ale stale mam coś w głowie i nie wiem czy któraś z Was też odczuwa to co ja.
    Otóż męża mam wspaniałego , nigdy ale to przenigdy mi nie dał do zrozumienia, że martwi się brakiem maleństwa u nas ....ale kurde w Sylwestra jak skladalismy sobie życzenia powiedział , że za rok chce świętować ze mną i synem :-) walnął jak to facet , wiem , że córkę traktowac będzie jak księżniczkę ;-)
    A ja mam cały czas wyrzuty sumienia, że go w jakiś sposób zawodzę ;-( wiem to idiotyczne ale tak bardzo chciałabym Nas uszczęśliwić i stale myślę o tym co powiedział
    Myśle ze kazda z nas chce uszczęśliwić dzieckiem swoich bliskich, męża rodziców przyjaciół :-) to normalne. A co do płci to moj np nie wiedzieć czemu marzy o córeczce. Prawda jest taka ze bez względu na płeć jak zaciążymy to chłopy poglupieja z radości :-) absolutnie niczym sie nie obwiniaj, wiem co czujesz ale takich mysli nie mozesz nawet dopuszczać do siebie. Na pewno jestes cudowna żona i taka tez bedziesz mama. Głowa do gory <3

MMadziula lubi tę wiadomość

<3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula nie miej żalu do.siebie kochana. Każda z nas chce uszczęśliwić męża ale natura wie kiedy co ma się stać. Zobaczysz będziesz.miala.bobo szybciej niż myślisz <3

MMadziula lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    http://www.tinypic.pl/lc4205zf7w73
    to moje wczorajsze i dzisiejsze testy, jak myślicie czy któryś z nich był pozytywny?
    przepraszam że was tak męczę, ale jesteście bardziej doświadczone, a moje to pierwsze testowanie :)

Nie meczysz :) Ja testuję od ponad pół roku.
    Jak dla mnie żaden nie jest pozytywny Kochana.

magnolia82222 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Myśle ze kazda z nas chce uszczęśliwić dzieckiem swoich bliskich, męża rodziców przyjaciół :-) to normalne. A co do płci to moj np nie wiedzieć czemu marzy o córeczce. Prawda jest taka ze bez względu na płeć jak zaciążymy to chłopy poglupieja z radości :-) absolutnie niczym sie nie obwiniaj, wiem co czujesz ale takich mysli nie mozesz nawet dopuszczać do siebie. Na pewno jestes cudowna żona i taka tez bedziesz mama. Głowa do gory <3

Tego jestem pewna bez względu na kolor wózka będzie najszczesliwszy na świecie. ..a właśnie u męża kolor śpioszków i wózka nie gra roli wiem tylko , że będzie miał super kółka (chromowane rzecz jasna ) żeby się reszta pojazdu dobrze prezentowała hihi hi

Bierka, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Magnolia spokojnie jesteśmy tutaj aby ci pomoc na tyle na ile się da;)

I nikt tu nie strzela focha ci;)
    i za to Wam dziękuje i fajnie że wszyscy się wspierają nawzajem :)

35 lat, 2 ciąża
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki czy wybierz macie koleżanki ktore co miesiąc do was dzwonią i pytają JAK TAM? Ja mam taka jedna ktora zna moj cykl i np dzwoniła wczoraj. Wiem ze chce dobrze ale wkur*** mnie to. Sama mam dwoje dzieci. Nie wiem chyba powiem jej wprost zeby przestała mnie pytać o takie rzeczy. Ludzie to nie maja taktu za grosz!!!

<3
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    MMadziula nie miej żalu do.siebie kochana. Każda z nas chce uszczęśliwić męża ale natura wie kiedy co ma się stać. Zobaczysz będziesz.miala.bobo szybciej niż myślisz <3
    <3 Kochana jesteś; -)
    Oby tak było , tego życzę Wam i sobie

daga_00, Kim87 lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie ona ma 2 dzieci nie ja. Ach ten słownik

<3

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie meczysz :) Ja testuję od ponad pół roku.
    Jak dla mnie żaden nie jest pozytywny Kochana.

dlatego wieczorem dzisiaj testuje chłopa, a potem przez kilka dni potestuje sprawdzając czy owulke wykryje.

35 lat, 2 ciąża
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    A tak z innej beczki czy wybierz macie koleżanki ktore co miesiąc do was dzwonią i pytają JAK TAM? Ja mam taka jedna ktora zna moj cykl i np dzwoniła wczoraj. Wiem ze chce dobrze ale wkur*** mnie to. Sama mam dwoje dzieci. Nie wiem chyba powiem jej wprost zeby przestała mnie pytać o takie rzeczy. Ludzie to nie maja taktu za grosz!!!
    Bierka ja mam taką koleżankę i wiesz co najlepsze ? Sama się rok o dziecko starała , nigdy w życiu jej nie pytałam "i jak w ciazy jesteś czy jeszcze nie ? " a ona mnie nagminnie meczy takimi pytaniami ;-( ograniczyłam kontakt do minimum , to kurwa w biedronce mnie po brzuchu ostatnio maca i pyta czy tam ktoś już jest .... no ja pier. ..

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Bierka ja mam taką koleżankę i wiesz co najlepsze ? Sama się rok o dziecko starała , nigdy w życiu jej nie pytałam "i jak w ciazy jesteś czy jeszcze nie ? " a ona mnie nagminnie meczy takimi pytaniami ;-( ograniczyłam kontakt do minimum , to kurwa w biedronce mnie po brzuchu ostatnio maca i pyta czy tam ktoś już jest .... no ja pier. ..
    Maaaasakra!!! Brak taktu. Ta moja miała 4 poronienia zanim synka urodziła. Nigdy przenigdy nie śmiałam spytać jej jesli sama nie zaczela rozmowy na ten temat. Wiec dlaczego robi mi przykrość. Sama wie jakie to jest trudne. Chyba odciąć sie należy od takich ludzi.

<3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:

Wiem co czujesz.. w ciągu ostatnich dwóch cykli jak tylko zbliża się czas testowania to Mój pyta "jesteś w ciąży?" Albo na każde moje źle samopoczucie czy bóle "a może jesteś w ciąży?" Z taką nadzieją to wszystko... Wczoraj też tak było, a tu plamienie przyszlo... Czuję się jakbym była do niczego :( Dlatego rozumiem Cię bardzo dobrze <3

MarysiaLA, Julita92 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Maaaasakra!!! Brak taktu. Ta moja miała 4 poronienia zanim synka urodziła. Nigdy przenigdy nie śmiałam spytać jej jesli sama nie zaczela rozmowy na ten temat. Wiec dlaczego robi mi przykrość. Sama wie jakie to jest trudne. Chyba odciąć sie należy od takich ludzi.
    No ja juz od tamtej tel nie odbieram , mam to gdzieś czy się obrazi czy nie .
    Współczuję Ci takiej znajomej , wiem co czujesz jak babsko nie dopuszcza

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:

Nie mam takowych, ponieważ wiedzą tylko trzy osoby o naszych staraniach i są delikatne w tych tematach.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    No ja juz od tamtej tel nie odbieram , mam to gdzieś czy się obrazi czy nie .
    Współczuję Ci takiej znajomej , wiem co czujesz jak babsko nie dopuszcza
    masz racje wyjazd ma z kontaktów do czasu jak urodzę dziecko:-) po co mi taki schizol

<3
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wiem co czujesz.. w ciągu ostatnich dwóch cykli jak tylko zbliża się czas testowania to Mój pyta "jesteś w ciąży?" Albo na każde moje źle samopoczucie czy bóle "a może jesteś w ciąży?" Z taką nadzieją to wszystko... Wczoraj też tak było, a tu plamienie przyszlo... Czuję się jakbym była do niczego :( Dlatego rozumiem Cię bardzo dobrze <3
    Bella tez czasami mąż pyta czy nie jestem w ciąży bo np taka markotna jestem ...z tym , że staram się tłumaczyć to sobie , że się troszczy o mnie. Chociaż ciężko z tym na serduchu; -( musimy się wspierać i będzie dobrze no nie ? <3

Bella_Bella, magnolia82222 lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Bella tez czasami mąż pyta czy nie jestem w ciąży bo np taka markotna jestem ...z tym , że staram się tłumaczyć to sobie , że się troszczy o mnie. Chociaż ciężko z tym na serduchu; -( musimy się wspierać i będzie dobrze no nie ? <3

Musi być dobrze Kochana <3 Musimy być twarde, damy radę. Czasem poplaczemy ale potem cycki do przodu i do celu.

magnolia82222 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Moim zdaniem to nieładnie. Mam kolezanke która również dopytuje sie o te sprawy, kiedy drugie, kiedy planujemy, a moze juz sie staramy a ona nic nie wie. Mnie też to wkur.. bo zaraz ploty będą chodzić że to nie moga miec itp. Nie lubie takich spraw. Nasi znajomi długo się starali o pierwsze bo z 8 lat to też juz niekótrzy sie bezczelnie śmieli że jaja ma za słabe kolega i trzeba mu pomóc bo dziecka nie moze spłodzić. To straszne i bardzo przykre. Ja bym powiedziała że to Twoja sprawa i w swoim czasie się wszystkiego dowie.

35 lat, 2 ciąża
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest w życiu i otoczeniu... masz narzeczonego ... pytają się kiedy ślub... wyjdziesz za mąż... pytają sie kiedy dziecko... masz dziecko... pytaja się kiedy drugie... takie życie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 21:15

Caro lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
‹‹ 2782 2783 2784 2785 2786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ