X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po to tutaj jesteśmy żeby się wspierać i żeby można było się wygadać
    AniaŁ123 no dawaj kochana co tam na wątrobie Ci leży

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Byłam przerażona taka ilością krwi całe szczęście że to tylko jednorazowo się przydarzyło i w domu
    Możesz mieć tak przez kilka cykli. Ważne aby to było nie ciągle

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Możesz mieć tak przez kilka cykli. Ważne aby to było nie ciągle
    pierwszy cykl po miałam tylko leciukie krwawienie ale to teraz dało po garach
    raz dostałam krwotoku i wyglądało to praktycznie tak samo tyle tylko że to po chwili ustało a wtedy musiałam jechać na pogotowie bo nie chcieli karetki wysłć

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nic nowego. Od rana nędzny humor. Ledwo wstałam z łóżka. Rozważałam pójście do lekarza i wysępienie kilu dni zwolnienia, ale nie chcę przesadzać. Może wszystko minie. Najgorsze że odbija się to na relacjach z moim M :( Wiem że on się stara, ale nie dziwię się że mu ciężko i czasami brakuje mu cierpliwości, a ja naprawdę nie panuję nad sobą. Czuję że nie mam władzy nad tym co robię i co mówię... I jeszcze to rozkojarzenie... Robię masę błędów w pracy, muszę strasznie uważać. I naprawdę wszystko mnie denerwuje.
    Chwilami jest ok, a za chwilę czuję jakbym była najnieszczęśliwsza na świecie, tak po prostu, bez powodu :(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    raz dostałam krwotoku i wyglądało to praktycznie tak samo tyle tylko że to po chwili ustało a wtedy musiałam jechać na pogotowie bo nie chcieli karetki wysłć

I najgorsze jest to, że za to wszystko odpowiadają te małe, niewidoczne potwory hormony, wobec których jesteśmy zupełnie bezsilne :(

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Ja jak ronilam to miałam krwotok 2h (uprzedzili ze tak będzie ) potem normalnie jak okres tyle ze dłużej. Pierwsza miesiaczke miałam obfita ale bez krwotoku i ta ostatnio też obfity za byla

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    W sumie nic nowego. Od rana nędzny humor. Ledwo wstałam z łóżka. Rozważałam pójście do lekarza i wysępienie kilu dni zwolnienia, ale nie chcę przesadzać. Może wszystko minie. Najgorsze że odbija się to na relacjach z moim M :( Wiem że on się stara, ale nie dziwię się że mu ciężko i czasami brakuje mu cierpliwości, a ja naprawdę nie panuję nad sobą. Czuję że nie mam władzy nad tym co robię i co mówię... I jeszcze to rozkojarzenie... Robię masę błędów w pracy, muszę strasznie uważać. I naprawdę wszystko mnie denerwuje.
    Chwilami jest ok, a za chwilę czuję jakbym była najnieszczęśliwsza na świecie, tak po prostu, bez powodu :(
    Kochana przykro mi ze chu..... się czujesz. Ale wiesz wygasają się tutaj będzie ci lepiej. Lekarz to podstwa w takiej sytuacji. Idź na zwolnienie jeżeli czujesz ze nie dajesz rady. Ty dla siebie powinnaś być najważniejsza

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kochana może po prostu powinnaś na jakiś czas odpuścić i wrzucić na luz
    Każda z nas chciała by zaplanować zajście w ciąże i żeby nie było najmniejszych schodków na drodze do szczęścia
    Moja babcia kiedyś powiedziała że dzieci przychodzą na świat wtedy kiedy one chcą a nie wtedy kiedy my tego chcemy i że im dłużej na coś w życiu czekamy tym bardziej to doceniamy i wiemy że na pewno jesteśmy na to przygotowani

Wiem że dopada Cie flustracja i mieszją się już zmysły ale może to ten monent kiedy wato powiedzieć sobie stop chola chola i na jakiś czas yciszyć ten temat
    Kochana życzę ci spokoju i odnalezienia samej iebie w tym ciężkim czasie
    Pisz o wszystkim śmiało
    wspieram :) <3

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana przykro mi ze chu..... się czujesz. Ale wiesz wygasają się tutaj będzie ci lepiej. Lekarz to podstwa w takiej sytuacji. Idź na zwolnienie jeżeli czujesz ze nie dajesz rady. Ty dla siebie powinnaś być najważniejsza

Spróbuję jeszcze trochę pociągnąć. Chociaż ja jestem z tych, które nie przedkładają pracy ponad wszystko i kiedy mogę to odpoczywam ;) Od 19.09 mam urlop 2-tygodniowy, może dotrwam. Chociaż podczas urlopu chciałabym już być zdatna do życia.

Dziękuję <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane, wnet testowanie 7 dni jeszcze, mam nadzieje że będzie co testować bo ostatnio nie było co bo @ przyszła szybciej heh ;/

a Wy jak tam przygotowane do testowania ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:12

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim 87 jesteśmy dzień różnicy , jak tam są jakieś objawy zwiastujące na grocha ? bo u mnie chyba jednak nic nie będzie , jestem oczywiści dużo bardziej nastawiona w tym cyklu niż w tamtym ale co dzień to jakby mniej objawów zamiast więcej ;/ heh no ale okaże się za 7dni

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Zejście zejście 2 obecność 2
    a jakis inny?

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    I najgorsze jest to, że za to wszystko odpowiadają te małe, niewidoczne potwory hormony, wobec których jesteśmy zupełnie bezsilne :(

Kurcza Ania, te Twoje leki działają okropnie... Oby to tylko pomogło, a za pewne jesteśmy [ my kobiety] w stanie wiele znieść... Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że to tylko takie początkowe objawy i za chwilę się to unormuje...! :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Kurcza Ania, te Twoje leki działają okropnie... Oby to tylko pomogło, a za pewne jesteśmy [ my kobiety] w stanie wiele znieść... Trzymaj się kochana i mam nadzieję, że to tylko takie początkowe objawy i za chwilę się to unormuje...! :*

<3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    kim 87 jesteśmy dzień różnicy , jak tam są jakieś objawy zwiastujące na grocha ? bo u mnie chyba jednak nic nie będzie , jestem oczywiści dużo bardziej nastawiona w tym cyklu niż w tamtym ale co dzień to jakby mniej objawów zamiast więcej ;/ heh no ale okaże się za 7dni
    Kochanie ja dzisiaj siknelalm bo mam gin ale wiadomo jedna krecha. Ja nie wiem jak po tym poronieniu u mnie @ przyjdzie. Czuje się okresowo i to chyba tuż tuż. Po poronieniu skrócił mi się cykle. Ostatni trwał 24 dni. Dzisiaj 22 dc. Jak nie przylezie do 14go to będę testowac

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ania :* :*
    Ja od wczoraj myślę o Tobie - co tam się dzieje
    Widziałam wczoraj posta - ściskałam cieplutko - dziś jeszcze cieplej !
    <3 <3 <3
    A myślałaś może żeby się gdzieś urwac na mini urlop ? Nawet na jakiś taki przedłużony weekend ? Tak żeby się oderwać na trochę od spraw codziennych - to pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:27

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie ja dzisiaj siknelalm bo mam gin ale wiadomo jedna krecha. Ja nie wiem jak po tym poronieniu u mnie @ przyjdzie. Czuje się okresowo i to chyba tuż tuż. Po poronieniu skrócił mi się cykle. Ostatni trwał 24 dni. Dzisiaj 22 dc. Jak nie przylezie do 14go to będę testowac

może na siknięcie było za szybko ,,?? trzymam kciuki oby był groszek ,.

mój obecny cykl wydaje się być normalny jak z przed poronienia .. może wszytko się zaczęło normować ..poprzedni cykl był bardzo krótki 23dni .. ten niby wyznaczony na 28dni heh zobaczymy testowanie 12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:30

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że nie rozpoznałabym u siebie krwotoku... Jakaś charakterystyczna cecha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:30

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja testuje 15/09 także wspieramy się w czekaniu :)

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    ile dni po owu najszybciej może wyjść test ciążowy ?

Minimum tak 9 przy najczulszym, ale ja polecam robić w 13, bo coś widać. :P

czarnulka24 lubi tę wiadomość

‹‹ 3071 3072 3073 3074 3075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ