Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:A kiedy po poronieniu wszystko powinno wrócić do stanu przed ciążą? Czy już teraz nie będzie jak przed?
Proszę Cię.. nie stresuj się błędem testu.. Też bym się nakręciła.. Ja sobie kiedyś wkręciłam jak dostałam @, że przecież czasami dziewczyny są w ciąży i normalnie mają @
Co do wkrecalam spoko to było jednodniowe wkrecanie. Następnego ranka maialam juz jasniasc;)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
smerfetkaaa wrote:witam Was,
chciałam zapytać jak sobie radzicie po poronieniu? ja nie myślałam, że będzie tak ciężko z dnia na dzień powinno być lepiej a jest gorzejjeszcze siostra mi dołożyła, bo pochwaliła się na Wszystkich świętych " wiem, że nie jest to dobre miejsce i czas ale lepiej będzie jak dowiesz się tego ode mnie- JESTEM W CIĄŻY" dziwna była moja reakcja i mina zapewne też, ale nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. U niej widać już mały brzuszek a gdybym nie poroniła to byłoby między nami tylko cztery tygodnie różnicy.
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
mi_lejdi wrote:Nie wiem, gdzie się przywitać, więc robię to tutaj
Poczytałam trochę tu i ówdzie na OF i jest bardzo pozytywnie, okazuje się, że babki też potrafią się super wspierać.
Mąż mi zabronił się nakręcać, no to jestem tutaj
Witaj z nami :*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
smerfetkaaa wrote:witam Was,
chciałam zapytać jak sobie radzicie po poronieniu? ja nie myślałam, że będzie tak ciężko z dnia na dzień powinno być lepiej a jest gorzejjeszcze siostra mi dołożyła, bo pochwaliła się na Wszystkich świętych " wiem, że nie jest to dobre miejsce i czas ale lepiej będzie jak dowiesz się tego ode mnie- JESTEM W CIĄŻY" dziwna była moja reakcja i mina zapewne też, ale nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. U niej widać już mały brzuszek a gdybym nie poroniła to byłoby między nami tylko cztery tygodnie różnicy.
Z tego co piszesz to całkiem niedawno poroniłaś?
Nigdy nie byłam w takiej sytuacji ale mocno ściskam..
Mogę podać tylko przykład dwóch dziewczyn, które poroniły. Na ich przykładzie mogę tylko powiedzieć, że po poronieniu szybko zaszły w ciążę ponownie.. może warto w ten sposób troszkę podnieść się na duchu? To chyba nawet lekarze powtarzają, że tak to działa.. I wiesz.. poronienie mówi tyle, że jesteś w stanie zajść w ciążę. Przynajmniej tak pocieszałam moją przyjaciółkę. Pocieszałam ją w Czerwcu. Teraz jest w 6 tygodniu, wszystko rozwija się prawidłowo
Chociaż pewnie to żadne pocieszenie -
Kim87 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
9.10 - Szaron pozytywny
10.10 -Caro pozytywny
12.10 - Ewa231 pozytywny
28.10- Czarnulka24 pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610b8b3d87f1.jpg
TESTUJĄ
13.11-Luccecita
21.11- Violet 146
23.11 - Magnolia82222
27.11- Cherry_Blossom
30.11 - Dzezabella
Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Worldbyme -TP-> 01.05.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
19Biedronka91-TP-> 03.06.2017
Lilith.P -TP -> 09.06.2017
Ines -TP->12.06.2017
FORUMOWE BOBASKI
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d265cca0b4e.jpg
Pierwsza gwiazda forum ur 12.10.2016 Basia córunia Sylwii GRATULUJEMY
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.htmlEvelin lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Niby powinno 3 mc max. ALE to też zależy czy był zabieg czy nie . Ja nie miałam dostałam tabletki i poronilam w domu. Czytam gdzieś na górach ze niektórym kilka mc schodzi do ogarnięcia się organizmu. Indywidualna rzecz. Nie wiem czy w 100 procentach wszystko wróci do normy jak przed ciążą bo w sumie organizm juz pod wpływem hormonów na pewno się w jakimś stopniu zmienił; )
Co do wkrecalam spoko to było jednodniowe wkrecanie. Następnego ranka maialam juz jasniasc;)
No rozumiem.. Współczuję tego poronieniaStrasznie smutne.. Ale tak jak napisałaś do Stokrotki to chyba faktycznie organizm sam reaguje na wady.. chyba tak wtedy lepiej
-
Pączek wrote:Trzeba teraz wymyśle jakąś technikę wpisywania tego bo jak w tym szale codziennej naszej wymiany myśli ktoś coś napisze i nie zostanie to zauważone to kiepsko no i lista może się co chwila rozrastać więc będzie bardzo dynamiczny spis urojeń
Chodzi o to by zrobić i się nie narobićPączek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCherry_Blossom wrote:Nic jeszcze nie zjadłam... brzuch boli, mdli... masakra
nie wiem co się dzieje
o ile dobrze pamiętam i nie pomyliłam Ciebie z kimś innym to Ty miałaś podwyższoną bete ?
Jesłi tak to może cos tam się zadziało i powinnaś powtórzyc bowiem że zdarzają się stytuacje że jest miesiączka a okazuje się że pod sercem nosi sie maluszka
-
Lubię_czekoladę wrote:No rozumiem.. Współczuję tego poronienia
Strasznie smutne.. Ale tak jak napisałaś do Stokrotki to chyba faktycznie organizm sam reaguje na wady.. chyba tak wtedy lepiej
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Cherry wydaje mi się ze to zbieg okoliczności z tymi mdlosciami.
Ja je niby miała gdy ronilam wiesz wiec może ponieważ to jest twoja pierwsza naturalna @ po poronieniu to kochanie tak organizm reaguje oczyszczając się . Tez tak może być.
Masz goraczke?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:W sumie jak się tak człowiek stara.. to jak ma się nie przejmować
przykro mi, że co miesiąc ten sam mocny zawód i ból..
Ja ostatnio odpuściłam ale od tego miesiąca znowu badania, suplementy, leki.. Więc pewnie jak @ przyjdzie to też będzie słabo.. Choć i tak wiem, że to niemożliwe..
W zeszłym roku byłam taką optymistką, że już sobie wyobrażałam jak rodzinie oświadczymy podczas Wigilii, że jesteśmy w ciąży..teraz jak sobie o tym przypomnę to czuję się jak idiotka
No i wtedy przeżywałam strasznie.. kilka miesięcy.. potem mi się znudziło..
No to oswiadczysz w tegoroczną wigilię kochana
Ja to byłam jeszcze lepszajakieś 2-3 cykle temu tak się wkrecilam w te urojone objawy że kupiłam takie cudne, malusie ślicznie zapakowane buciki dziecięce żeby wręczyć je mojemu wraz z radosna nowiną
niestety @ przylazla i czar prysl. Leżą teraz zakopane w szufladzie. Jak je mój znajdzie przez przypadek to chyba zawału biedny dostanie z radości bo pomyśli że to aktualny prezent
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
pola89 wrote:To ja jestem z rzeszowa i też pogoda paskudna... Wieje strasznie
Ooo hej Pola
Też jestem z Rzeszowa, za 2 miesiące stuknie mi 27 lat i staram się od 11 cykli. Mamy dużo wspólnego29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"