X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do jutra? Moze do szpitala jechac tam szybko wyniki robia.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ehhh - takie pochrzanione to nasze życie :/
    Najwidoczniej ktoś nam tak zapisał kartki naszego życia a nie inaczej - wiec chyba tak musi być - ale co miesiąc kartka się zmienia więc może kiedyś wreszcie wskoczy na właściwą
    W końcu każdemu nudzi się granie w kółko tego samego utworu;-D

Pączek lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W końcu każdemu nudzi się granie w kółko tego samego utworu;-D
    Na te okolicznosc i poprawę sobie troche humoru zamawiam dziś jakieś dobre żarcie do pracy :D A jak :D Trzeba sobie dogadzać :D

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Do jutra? Moze do szpitala jechac tam szybko wyniki robia.
    Jak chcesz. Mówisz ze juz 4 dzien masz krwawienie wiec mnie się wydaje ze nie ciąża.

Z drugiej strony to kurde robili w sobotę bete to to byłoby najbardziej miarodajne bo teraz nawet jakby ciąża była to beta może być 0

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Na te okolicznosc i poprawę sobie troche humoru zamawiam dziś jakieś dobre żarcie do pracy :D A jak :D Trzeba sobie dogadzać :D
    Za mną sushi chodzi i chyba w weekndowo sobie kupię

Pączek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    O rety :(
    Tego to już nikt mi nie powiedział jak przepisywał te cukierki
    No a teraz najlepsze - miałam śluz rozciągliwy, poźniej krem no taki krem przez dwa dni że hej - rano dziś krem a teraz jak poszłam do łazienki to hmm - jak by rozciągliwo-wodnisty - zgłupiałam
    Cholerne tabletki !

No wiesz, hormony tarczycy mają bardzo duży wpływ na pracę jajników, jak i cała przysadka, to że zaczęłaś brać to musiało Ci jakoś wpłynąć. Pewnie pierwszy cykl może być dziwny, ale ostatecznie, jak już się przyzwyczaisz to powinno wrócić do normy. Ja akurat zaczęłam się leczyć na długo przed staraniami, więc na takie rzeczy jak śluz czy temperatura nie zwracałam uwagi, ale to jednak hormony, więc duża ingerencja w organizm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:11

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm są różne przypadki niby sa krwawienia ale nie az tak dlugie ale w sumie zadnych ciazowych objawów juz nie mam. Gdyby nie ten test pozytywny nie byloby tego calego zamieszania.

2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Hm są różne przypadki niby sa krwawienia ale nie az tak dlugie ale w sumie zadnych ciazowych objawów juz nie mam. Gdyby nie ten test pozytywny nie byloby tego calego zamieszania.
    Jak chcesz dla własnego spokoju jechać i zrobić to zrób.

Ja wiem po sobie ze obfite krwawienia w ciąży się nie zdarzają. A jak są to zazwyczaj źle się to kończy. Pierwszy test wyszedl poz drugi neg wiec albo był wadliwy albo beta spadła i nie ma co ratować. Sorka ze może to oschle trochę brzmi ale tak myślę ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:14

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes
    pewnie biochemiczna była, skoro mocno krwawisz, nie ma co ratować, nastaw się na nowy cykl i tyle...

Kim
    ja nawet meza przy porodzie nie chcialam :D

Kim87 lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    No wiesz, hormony tarczycy mają bardzo duży wpływ na pracę jajników, jak i cała przysadka, to że zaczęłaś brać to musiało Ci jakoś wpłynąć. Pewnie pierwszy cykl może być dziwny, ale ostatecznie, jak już się przyzwyczaisz to powinno wrócić do normy. Ja akurat zaczęłam się leczyć na długo przed staraniami, więc na takie rzeczy jak śluz czy temperatura nie zwracałam uwagi, ale to jednak hormony, więc duża ingerencja w organizm
    a daj spokój :/

• Mayes Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko czekam do jutra ale takich krwawien w 4 dc nie miewalam. Jutro sie rozstrzygnie co to za anomalia u mnie. Nie nastawiam sie na ciaze ale jeszcze w sb mialam nadzieję. Teraz juz lipa.Najgorzej ze wyjdzie ze to biochem. Wolalabym nie wiedziec jednak.

2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Mayes
    pewnie biochemiczna była, skoro mocno krwawisz, nie ma co ratować, nastaw się na nowy cykl i tyle...

Kim
    ja nawet meza przy porodzie nie chcialam :D
    No nie ja chce będę miała na kogo się drzec jak cos :-D

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja też - królestwo za L4
    Szału dostaje w tej robocie - szef to mi tak działa na uzębienie że hej !
    Taki w cholere uprzejmy chce byc - taki zainteresowany czyimś życiem - głupie aluzje robi - flegmowaty jest do tego - najgorsze kombo ever !

A podjęłaś decyzję odnośnie uczestnictwa w nowym projekcie?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    a daj spokój :/

Pączek ale weź to za coś dobrego :) Skoro do tej pory kiepsko szło, to może właśnie potrzebujesz tej ingerencji. Tak jak Lili. Też napisała, że pierwszy cykl na euthyroxie był dziwny, a w drugim już załatwiła sobie grocha :D Masz bardzo malutką dawkę. Ja z tego co pamiętam, to właśnie już na takiej dawce, po pierwszych dniach czułam różnicę na plus, co później znowu mi szybko wróciło, bo dawka okazała się za mała, ale z takiej racji, że organizm do tej pory był wygłodniały tego hormonu, to chapnął go i się zachwycił jak jest super. To są szybkie reakcje, ale czas dopiero pokaże czy wystarczające.

Ja akurat mam już takie doświadczenie w ingerowanie w swoją gospodarkę hormonalną, że wiem czym to pachnie. Najgorsze jest to, jak lekarze na oślep rzucają coś pacjentom, tak na próbę, dla sprawdzenia, nie zastanawiając się że ta pacjentka już się kończy :( Jestem tego zdania żeby to wszystko odbywało się bardzo ostrożnie i trzeba się bacznie obserwować, a wiadomo, my desperatki zrobimy wszystko... I pozostaje nam tylko ufać lekarzom :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A podjęłaś decyzję odnośnie uczestnictwa w nowym projekcie?
    No wiesz co, waham sie - czytam materiały po angielsku - techniczne zwroty i matematyka co 3 linijki - no lekkie i przyjemne to nie jest.
    Dałam sobie szanse - jakoś przeczytam to co mam i zobaczę z czym to się je i o co tu chodzi - zawsze mogę zrezygnować jak uznam że za cieżkie jest to dla mnie

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że mam dzisiaj problem ze skleceniem logicznego zdania. Jakoś nie mogę zebrać myśli. To przez niewyspanie. Już nie pamiętam kiedy ostatnio dobrze spałam :/ Więc jakbym prawiła jakieś herezje, lub pisała w dziwnym, niepolskim, lub nieeuropejskim języku, to proszę wybaczcie :*

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączek ale weź to za coś dobrego :) Skoro do tej pory kiepsko szło, to może właśnie potrzebujesz tej ingerencji. Tak jak Lili. Też napisała, że pierwszy cykl na euthyroxie był dziwny, a w drugim już załatwiła sobie grocha :D Masz bardzo malutką dawkę. Ja z tego co pamiętam, to właśnie już na takiej dawce, po pierwszych dniach czułam różnicę na plus, co później znowu mi szybko wróciło, bo dawka okazała się za mała, ale z takiej racji, że organizm do tej pory był wygłodniały tego hormonu, to chapnął go i się zachwycił jak jest super. To są szybkie reakcje, ale czas dopiero pokaże czy wystarczające.

Ja akurat mam już takie doświadczenie w ingerowanie w swoją gospodarkę hormonalną, że wiem czym to pachnie. Najgorsze jest to, jak lekarze na oślep rzucają coś pacjentom, tak na próbę, dla sprawdzenia, nie zastanawiając się że ta pacjentka już się kończy :( Jestem tego zdania żeby to wszystko odbywało się bardzo ostrożnie i trzeba się bacznie obserwować, a wiadomo, my desperatki zrobimy wszystko... I pozostaje nam tylko ufać lekarzom :/
    Jeszcze żeby tylko chłop był tak chetny jak ja to by było super a tu widzę że leń go dopada - a mnie trafia
    Może rzeczywiście - niepotrzebnie panikuje - niech to się wszystko unormuje - za jakiś czas pojde zbadac poziom tego i owego i zobaczymy :D i fakt dawka malutka więc może nie namiesza za bardzo a pomoże - oby pomogła :D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No wiesz co, waham sie - czytam materiały po angielsku - techniczne zwroty i matematyka co 3 linijki - no lekkie i przyjemne to nie jest.
    Dałam sobie szanse - jakoś przeczytam to co mam i zobaczę z czym to się je i o co tu chodzi - zawsze mogę zrezygnować jak uznam że za cieżkie jest to dla mnie

Mądra Dziewczynka :) Dobra decyzja!

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Jeszcze żeby tylko chłop był tak chetny jak ja to by było super a tu widzę że leń go dopada - a mnie trafia
    Może rzeczywiście - niepotrzebnie panikuje - niech to się wszystko unormuje - za jakiś czas pojde zbadac poziom tego i owego i zobaczymy :D i fakt dawka malutka więc może nie namiesza za bardzo a pomoże - oby pomogła :D

Mój jest tylko mocny w gadce...A działań zero. Witaminy 30-dniowe je 2 miesiące :/
    A tak sobie teraz myślę, że może ja Ciebie trochę nastraszyłam, lub coś Ci namieszałam... Jakoś nie mogę pozbierać myśli, a to przecież jest poważna sprawa. Nie chcę się "wymądrzać" w takim stanie. Pogadamy jak się wyśpię. Ale czego jestem pewna, to nie ma się czym bardzo stresować i myśleć pozytywnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:54

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mądra Dziewczynka :) Dobra decyzja!
    wyjdzie w praniu :D
    Dobrze że jest wujek google bo bym chyba spała w bibliotece :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

‹‹ 3593 3594 3595 3596 3597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ