X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja kompletnie sobie nie wyobrażam nikogo innego poza moim. Mamy nie mam ale nawet jak coś to nie chciałabym jej przy tym.

W stanach wszystko jest popularne. No ale patrzyłam na dzieczyne jak prze i ciągle ktoś do niej gadał z rodziny . Mnie osobiście to by wkurzalo

Ja mam z moją mamą rewelacyjny kontakt i jest mi najbliższa, ale faktycznie, coraz częściej myślę o tym, żeby mój był obecny - o ile będzie chciał oczywiście.
    A jak nie, to poradzę sobie sama ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja myślę tak jak Ania, że nie dość że w bólu to bym się jeszcze stresowała, czy teściowie nie widzą za dużo, gdzie się patrzą i wogole... Never... Tylko sami z mężem bądź partnerem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:39

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czekoladka :( Moje wszystkie koleżanki już lecą drugą kolejkę :/ Ale mam na to sposób... po prostu się z nimi nie widuję :P A tak poważnie, na początku strasznie się spinałam, a teraz już naprawdę mam to gdzieś. Ja za to mam coś czego one nie mają: przedłużoną młodość, korzystam z życia, chodzę na imprezy, piję alkohol i poświęcam się pasjom. Myślę że każda z nas powinna znaleźć w swoim obecnym życiu to co jej się podoba i na tym się skupić, bo ciągłe myślenie o tym czego się nie może dostać, tylko pogarsza sprawę, bo stres, płacz, prolaktyna itd...
    Ja zaczęłam myśleć ostatnio podobnie - no przeciez nie mam dzieci ale kurna moge sobie znowu polecieć w azje - imprezować - pić - palić i mieć na wszystko wyjebane
    Z drugiej strony znowusz jak przychodzi do mnie ciezarna przyjaciółka to chu... mnie strzela że ona już a ja nie ! No jak wczoraj przyszła z tym swoim wielkim brzuchem to tak mi źle było - a ona jeszcze o porodach, lekarzach - dramat ! Ale ja kulturalnie słuchałam i dałam się jej wygadać a z drugiej strony bylo mi źle

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    No u mnie owu wg programu powinna byc max do 15 dnia cyklu - tak pokazywała zawsze temp
    Z sikancami zawsze miałam problem wiec nie sikam zeby sie nie stresowac
    Wiec teoretycznie jestem po owu bo i sluz mi sie zmienił
    Teraz temp nie mierze bo nie chce sie dodatkowo nakręcać a i tak widze ze to robie i jestem zła sama na siebie
    Zaczęłam myslec ze moze cykl bezowulacyjny
    Sama juz nie wiem

Bardzo prawdopodobne że euthyrox miesza Ci w owu, on ma bardzo duży wpływ na jajniki, więc mogą być zmiany, może przesuwać, opóźniać, lub (nie daj Boże) spowodować cykl bezowulacyjny jeśli dostarczyłaś go za dużo, lub organizm dostał szoku.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja zaczęłam myśleć ostatnio podobnie - no przeciez nie mam dzieci ale kurna moge sobie znowu polecieć w azje - imprezować - pić - palić i mieć na wszystko wyjebane
    Z drugiej strony znowusz jak przychodzi do mnie ciezarna przyjaciółka to chu... mnie strzela że ona już a ja nie ! No jak wczoraj przyszła z tym swoim wielkim brzuchem to tak mi źle było - a ona jeszcze o porodach, lekarzach - dramat ! Ale ja kulturalnie słuchałam i dałam się jej wygadać a z drugiej strony bylo mi źle

Ooo to ja mam dokładnie tak samo... Niby wszystko mogę, ale zazdrość jest i to okropna.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nie płacz Pączuś po tu miejsca brak na Twe lukrowane łzy :P
    <3 <3 <3
    Kochana nie ma co się nastawiać na powodzenie, ale też z góry nie zakładaj porażki :* Będzie, ale w bliżej nieokreślonej przyszłości, może w tym cyklu, może w przyszły, może za pół roku, ale BĘDZIE!!! <3
    Wiem Ania wiem <3
    Może powinnam zamiast płakać to podrzeć się na swojego tak dla odmiany :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Helloooł <3

Dzezabella, Pączek, AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączuś jeśli już coś, to euthyrox powinien Ci podnieść temperaturę, bo w tym kierunku idziesz. Ile już go bierzesz? Co się jeszcze dzieje oprócz tych włosów? Masz wrażenie że jest ci cieplej lub gorąco? Pocisz się? Biegunki? Kołatania serca lub niepokój w klatce piersiowej?
    niedużo - 8 dni - zaczełam go brać koło 10 dnia cyklu
    Nie mam innych objawów - tylko mam wrażenie że włos się sypie

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Też jak widzę kobietę w ciąży, lub słodkie bobo to mnie bierze, ale co tu zrobić. Najbardziej bym już chciała to L4 :-P

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Bardzo prawdopodobne że euthyrox miesza Ci w owu, on ma bardzo duży wpływ na jajniki, więc mogą być zmiany, może przesuwać, opóźniać, lub (nie daj Boże) spowodować cykl bezowulacyjny jeśli dostarczyłaś go za dużo, lub organizm dostał szoku.
    O rety :(
    Tego to już nikt mi nie powiedział jak przepisywał te cukierki
    No a teraz najlepsze - miałam śluz rozciągliwy, poźniej krem no taki krem przez dwa dni że hej - rano dziś krem a teraz jak poszłam do łazienki to hmm - jak by rozciągliwo-wodnisty - zgłupiałam
    Cholerne tabletki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 10:54

• Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Helloooł <3
    Hej Laska
    Jak tam u Ciebie ?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Pączek ja jak widzę ciezarna to mam to samo . Ju ar not elołn <3

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Też jak widzę kobietę w ciąży, lub słodkie bobo to mnie bierze, ale co tu zrobić. Najbardziej bym już chciała to L4 :-P
    Ja też - królestwo za L4
    Szału dostaje w tej robocie - szef to mi tak działa na uzębienie że hej !
    Taki w cholere uprzejmy chce byc - taki zainteresowany czyimś życiem - głupie aluzje robi - flegmowaty jest do tego - najgorsze kombo ever !

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Helloooł <3
    Haj jak tam bejbe

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    niedużo - 8 dni - zaczełam go brać koło 10 dnia cyklu
    Nie mam innych objawów - tylko mam wrażenie że włos się sypie

A to jeszcze bardzo krótko, chociaż na zmianę dnia owu mógł wpłynąć.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Mayes Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co robic? Moze wy doradzicie. Robilam test ciazowy w piatek i wyszedl lekko pozytywny ale w sobote ten sam i negatywny. Dostalam okresu bardzo obfitego. W piatek pojechalam do gina. Zrobil mi bete i do dzis nie ma wynikow. Bylam dzis u niego usg zrobil ale nic nie widzi i tez bete i jutro wyniki. Dzis czwarty dzien tego okresu a teraz zaczelam znow zywa krwia krwawic. Nie wiem czy dzwonuc do gina i zawracac mu glowe czy polozyc sie i czekac do jutra na wyniki bety...

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Pączek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Pączek ja jak widzę ciezarna to mam to samo . Ju ar not elołn <3
    Ehhh - takie pochrzanione to nasze życie :/
    Najwidoczniej ktoś nam tak zapisał kartki naszego życia a nie inaczej - wiec chyba tak musi być - ale co miesiąc kartka się zmienia więc może kiedyś wreszcie wskoczy na właściwą

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam... Chyba dziewczyny wszystkie podobnie reagujemy na kobiety w ciąży czy dzieci w wózkach. Obcym zazdrościmy, a własnym znajomym życzymy szczęścia, ale to dla nas taka szpilka w serce. Żona kuzyna męża jest w ciąży, ślub brali 2 lata po nas... pewnie na święta brzuszek już będzie widać i kurcze już się zastanawiam jak zareaguje jak wszyscy będą tym zaaferowani. I teksty typu: "no a Wy kiedy?" :(

Co do rodzenia kiedyś myślałam, że może z mamą - ale po głębszym przemyśleniu to ona by to bardziej przeżywała a ja się jeszcze bardziej stresowała więc jednak nie. Co do męża mam wątpliwości, ale chyba bym chciała ;) Na pewno nigdy w życiu teściów!! :P nawet taty swojego bym tam nie wpuściła ;)

Widziałam, że pisałyście o Euthyroxie jeszcze, ja od sierpnia biorę 25, niby nic się u mnie po nim nie zmieniło. Nie odczułam że go biorę. Za ok 3 tyg będę robić badania jak tam tarczyca na chwilę obecną się miewa.

I tak w ogóle pozdrawiam Was gorąco! <3 <3 <3

Kim87, Pączek, Violet146, AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Hej dziewczyny. Co robic? Moze wy doradzicie. Robilam test ciazowy w piatek i wyszedl lekko pozytywny ale w sobote ten sam i negatywny. Dostalam okresu bardzo obfitego. W piatek pojechalam do gina. Zrobil mi bete i do dzis nie ma wynikow. Bylam dzis u niego usg zrobil ale nic nie widzi i tez bete i jutro wyniki. Dzis czwarty dzien tego okresu a teraz zaczelam znow zywa krwia krwawic. Nie wiem czy dzwonuc do gina i zawracac mu glowe czy polozyc sie i czekac do jutra na wyniki bety...
    Krwawienia nie zatrzymasz. Czekaj na wyniki bety

Edit: wydaje mi się ze nie byłaś w ciąży skoro drugi test neg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 11:03

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A to jeszcze bardzo krótko, chociaż na zmianę dnia owu mógł wpłynąć.
    a te nagłe zmiany sluzu mnie mecza :/

‹‹ 3592 3593 3594 3595 3596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ