Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesia82 wrote:Witam serdecznie, jestem tu nowa. Od około 8 miesiecy staram się o kolejne dziecko. Mam już dwóch synów(10 lat, 3 lata) ale marze jeszcze jeszcze o córeczce :)Problem polega na tym iż z tym staraniem się ciężko idzie. W pierwszą ciążę zaszłam bez problemu po 3 miesiącach starań, w drugą po 8 miesiącach z pomocą clo i monitoringiem,chociaż najprawdopodobniej zaszłam w efekcie"odstawienia"clo po 3 miesiącach. Mam PCOS. Od lipca do pażdziernika miałam sporą przerwę w miesiączkowaniu. Po wywołaniu miesiączki dostałam ją 13 pażdziernikai wtedy też rozpoczęłam cykl z clo i monitoringiem USG. I tak: w 14 dc miałam usg pęcherzyk 17mm,w 16dc usg pęcherzyk 19mm w tym dniu było też przytulanie z rana,następnego dnia odczuwałam bóle w podbrzuszu, takie dziwne,przeciągane. W poniedziałek rano czyli 18dc usg pęcherzyk pęknięty. No i teraz dylemat... czy się udało czy też nie,bo robiłam już kilka testów i każdy jak na razie negatywny. W 10 dc robiłam bete wyszła 0,100 więc tez nic. Od około 1,5 tyg mam drażliwe bolace piersi,lekki trądzik i co jakiś czas pobolewanie jak na miesiączke,śluz raz lepki, raz wodnisty a raz bardzo gęsty. Dwa dni temu odstawiłam luteinę i teraz dalej czekam. Moje cykle zawsze były długie od 34 do 38 dni trwały.Proszę o wasze komentarze.Może za wcześnie testy robiłam? Wcześniej nie korzystałam z kalendarzyków więc mój jest pewnie dosyć chaotyczny:).
Witaj z nami19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
smerfetkaaa wrote:I jak? Czujesz już jakąś poprawe?
Co Cie skłoniło do picia tego inofem'u?
Mam mega dużo energii ostatnio, może to w jakimś stopniu zasługa inofemu.. i mam dobry humor.. nie mam ochoty już rano aby dzień się skończył a tak bywało przez ostatni rok..
Zauważyłam jedną rzecz, bardzo dla mnie ważną i istoną.. odkąd pamiętam rosły mi włoski wokół sutków..pojedyncze acz grube i ciemne.. wyrywałam je pęsetą.. odkąd piję inofem, problem zniknął.. czyli coś się wyregulowało.. jestem przeszczęśliwa
i wiem, że to to..
Piję raz dziennie, wieczorem -
Witam Dziewczynki:) Czy po badaniu hsg @ moze przyjsc wczesniej? Planowo mam dostac @ za dwa tygodnie,a podbrzusze i jajniki bolą mnie jak by miała zaraz przyjsc.Przewaznie w tych cyklach mam inne bóle jak na owulacje a teraz jak na totalno@Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
agniesia82 wrote:Eh no to teraz przyszło mi czekać na @ i znowu kolejny cykl z clo.
Nie smutaj, jesteśmy tutaj, żeby się wspierać bo kto Cie zrozumie lepiej niż My.
Łączy nas jeden cel
Życzę wszystkim aby ten Nasz cel stał się najpiękniejszym prezentem na Gwiazdkę ;**
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
Karolciaaa26 wrote:Witam Dziewczynki:) Czy po badaniu hsg @ moze przyjsc wczesniej? Planowo mam dostac @ za dwa tygodnie,a podbrzusze i jajniki bolą mnie jak by miała zaraz przyjsc.Przewaznie w tych cyklach mam inne bóle jak na owulacje a teraz jak na totalno@
-
Lubię_czekoladę wrote:Ponoć pomaga wyregulować gospodarkę hormonalną i dziewczyny łatwiej zachodzą.. Niby jest dla dziewczyn z policystycznymi ale te, które nie mają tez mogą pić..
Mam mega dużo energii ostatnio, może to w jakimś stopniu zasługa inofemu.. i mam dobry humor.. nie mam ochoty już rano aby dzień się skończył a tak bywało przez ostatni rok..
Zauważyłam jedną rzecz, bardzo dla mnie ważną i istoną.. odkąd pamiętam rosły mi włoski wokół sutków..pojedyncze acz grube i ciemne.. wyrywałam je pęsetą.. odkąd piję inofem, problem zniknął.. czyli coś się wyregulowało.. jestem przeszczęśliwa
i wiem, że to to..
Piję raz dziennie, wieczorem
Dobra namówiłaś mnie :DDD
Zamówię i jaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
19Biedroneczka91 wrote:Cześć Laseczki:* widzę, ze rozmowa o wlosach byla. Mnie moje denerwuja na maksa.... A teraz jak leżę to juz w ogole koltun na koltunie.... U nasady sie przetluszczaja a cale sa suche... I badz tu mądra:) musze isc podciac, ale w mojej toalecie nie ma fryzjerki, a na razie tylko tam mogę się ruszac;)
Biedroneczka mimo przetłuszczania polecam szampony nawilżające. Całe życie miałam właśnie taki problem, aż pani trycholog poleciła mi szampon nawilżający do włosów suchych i przetłuszczanie ustąpiło. Czym bardziej chce się wysuszyć włosy, tym bardziej się przed tym bronią19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:W piątek 11 listopada miałam robione hsg
-
Tyllo ze ja po badaniu hsg nie miałam zadnych bóli jedynie przez kontrast a od dwóch dni odczuwam bóle jak na @.Dzien przed badaniem test owu pokazał smiley face a dzien po badaniu były przytulanka potem dwa dni pozniej tez były przytulanka wiem ze to nie ma nic do zeczy ale mam 20dc na pobranie krwi a jak dostane @ przed to du...pa bedzie:/Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡