Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
emidomi wrote:Karolka a twój mąż badał nasienie? U facetów jest praktycznie tylko jedna rzecz do zbadania a u nas mnóstwo
Ja bym ci zaproponowała monitoring cyklu - sprawdzisz czy masz ovu i może sprawdź droznosc. Jeśli do tej pory tego nie robiłaśNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Emidomi ponad miesiac temu mialam robione hsg i oba jajowody drozne i ovulacje tez mam.meza nasienie tez jest ok dlatego jak powiedzieli ze mam tarczyce ktorej niby nie mam to wiedzialam w czym jest problem a teraz to juz niewiem Ale endo wyslala mnie na badanie krwi jescze raz wiec jeszcze jest nadzieja
To dobrze że już prawie wszystko sprawdzilas. Ta tarczyca to nam nerwów napsuje. Ale odpowiednio dobrane leki działają cuda. Mamy kilka dziewczyn tarczycowych które już cieszą się ciąża31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:To dobrze że już prawie wszystko sprawdzilas. Ta tarczyca to nam nerwów napsuje. Ale odpowiednio dobrane leki działają cuda. Mamy kilka dziewczyn tarczycowych które już cieszą się ciążaNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Szczerze to bym sie cieszyła chyba gdyby potwierdzili ze mam tarczyce przynajmniej bym wiedziala na czym stoje i gdzie tkwi problem bo kobieta moze dostac pierdolca za przeproszeniem głowkując co nize byc nie tak .
a dlaczego masz nie mieć tarczycy??
usuwali Ci ją? -
emidomi wrote:Jezu dalej nie mam prezentów
ja prezenty ogarnęłam tydzień temu
ale mam inną zagwostkę... wypadła nam przeprowadzka do końca roku. Pakuję nas.. z jednej strony człowiek ma swoje mieszkanie w B. i jest niezależny, a z drugiej wynajmuje w 3M i chyba powoli dochodzimy do punktu, w którym będziemy się określać, gdzie warto osiąść na stałe -
LILITH.P wrote:a dlaczego masz nie mieć tarczycy??
usuwali Ci ją?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Kazdy ma tarczyce tylko jednemu sie uaktywnia a seugiemu nie.Nie LILITH nie usuwali mi tylko gin uznal po wyniakch usg tarczycy i krwi ze mam taczyce a wczoraj endo powiedziala ze nie widzi zebym miala tarczyce wiec juz niewiem czy mam czy nie mam
Rozumiem... Wiele zależy od usg i umiejętności lekarza. Pytanie, kto ma lepszy sprzęt i większe doświadczenie. Dwóch lekarzy, dwie skrajne opinie. A endo widział te wyniki krwi, które miał ginekolog? -
LILITH.P wrote:Rozumiem... Wiele zależy od usg i umiejętności lekarza. Pytanie, kto ma lepszy sprzęt i większe doświadczenie. Dwóch lekarzy, dwie skrajne opinie. A endo widział te wyniki krwi, które miał ginekolog?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Kazdy ma tarczyce tylko jednemu sie uaktywnia a seugiemu nie.Nie LILITH nie usuwali mi tylko gin uznal po wyniakch usg tarczycy i krwi ze mam taczyce a wczoraj endo powiedziala ze nie widzi zebym miala tarczyce wiec juz niewiem czy mam czy nie mam
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Nie uaktywnia się, tylko pracuje stale no chyba, że komuś usunięto. Może ewentualnie pracować prawidłowo lub nieprawidłowo (nadczynność lub niedoczynność)
Źle leczona tarczyca lub obciążenie genetyczne może powodować zanik tarczycy. Niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia. -
LILITH.P wrote:Źle leczona tarczyca lub obciążenie genetyczne może powodować zanik tarczycy. Niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:No ja też... Ale Karolcia napisała to w ten sposób, że możnaby pomyśleć, że jeżeli tarczyca jest, to źle, bo się uaktywniła. Może tylko źle ją zrozumiałamNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
LILITH.P wrote:A masz te wyniki??Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Pola mi chodzilo o to ze jeden lekarz mowi ze mam tarczyce a drugi ze nie mam i nie jest to zle ze sie by uaktywnila bo przynajmniej bym wiedziala w czym jest problem kochanaAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy