X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Karolka a twój mąż badał nasienie? U facetów jest praktycznie tylko jedna rzecz do zbadania a u nas mnóstwo :)
    Ja bym ci zaproponowała monitoring cyklu - sprawdzisz czy masz ovu i może sprawdź droznosc. Jeśli do tej pory tego nie robiłaś
    Emidomi ponad miesiac temu mialam robione hsg i oba jajowody drozne i ovulacje tez mam.meza nasienie tez jest ok dlatego jak powiedzieli ze mam tarczyce ktorej niby nie mam to wiedzialam w czym jest problem a teraz to juz niewiem :/ Ale endo wyslala mnie na badanie krwi jescze raz wiec jeszcze jest nadzieja :-)

Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
    28 lat
    8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
    23 lipiec beta :(
    Czekamy na cud♡♡
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Emidomi ponad miesiac temu mialam robione hsg i oba jajowody drozne i ovulacje tez mam.meza nasienie tez jest ok dlatego jak powiedzieli ze mam tarczyce ktorej niby nie mam to wiedzialam w czym jest problem a teraz to juz niewiem :/ Ale endo wyslala mnie na badanie krwi jescze raz wiec jeszcze jest nadzieja :-)

To dobrze że już prawie wszystko sprawdzilas. Ta tarczyca to nam nerwów napsuje. Ale odpowiednio dobrane leki działają cuda. Mamy kilka dziewczyn tarczycowych które już cieszą się ciąża :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Lili to do mnie?

Nieeee... Źle mi się zacytowało :-*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    To dobrze że już prawie wszystko sprawdzilas. Ta tarczyca to nam nerwów napsuje. Ale odpowiednio dobrane leki działają cuda. Mamy kilka dziewczyn tarczycowych które już cieszą się ciąża :)
    Szczerze to bym sie cieszyła chyba gdyby potwierdzili ze mam tarczyce przynajmniej bym wiedziala na czym stoje i gdzie tkwi problem bo kobieta moze dostac pierdolca za przeproszeniem głowkując co nize byc nie tak .

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Nieeee... Źle mi się zacytowało :-*

Miało być do Karolci :-)

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Szczerze to bym sie cieszyła chyba gdyby potwierdzili ze mam tarczyce przynajmniej bym wiedziala na czym stoje i gdzie tkwi problem bo kobieta moze dostac pierdolca za przeproszeniem głowkując co nize byc nie tak .

a dlaczego masz nie mieć tarczycy??

usuwali Ci ją?

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Jezu dalej nie mam prezentów :(

ja prezenty ogarnęłam tydzień temu :D

ale mam inną zagwostkę... wypadła nam przeprowadzka do końca roku. Pakuję nas.. z jednej strony człowiek ma swoje mieszkanie w B. i jest niezależny, a z drugiej wynajmuje w 3M i chyba powoli dochodzimy do punktu, w którym będziemy się określać, gdzie warto osiąść na stałe

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a dlaczego masz nie mieć tarczycy??

usuwali Ci ją?
    Kazdy ma tarczyce tylko jednemu sie uaktywnia a seugiemu nie.Nie LILITH nie usuwali mi tylko gin uznal po wyniakch usg tarczycy i krwi ze mam taczyce a wczoraj endo powiedziala ze nie widzi zebym miala tarczyce wiec juz niewiem czy mam czy nie mam :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Kazdy ma tarczyce tylko jednemu sie uaktywnia a seugiemu nie.Nie LILITH nie usuwali mi tylko gin uznal po wyniakch usg tarczycy i krwi ze mam taczyce a wczoraj endo powiedziala ze nie widzi zebym miala tarczyce wiec juz niewiem czy mam czy nie mam :/

Rozumiem... Wiele zależy od usg i umiejętności lekarza. Pytanie, kto ma lepszy sprzęt i większe doświadczenie. Dwóch lekarzy, dwie skrajne opinie. A endo widział te wyniki krwi, które miał ginekolog?

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mam kuzynkę bez tarczycy.Usunięta chirurgicznie i ma 2 zdrowych dzieci :-)

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Rozumiem... Wiele zależy od usg i umiejętności lekarza. Pytanie, kto ma lepszy sprzęt i większe doświadczenie. Dwóch lekarzy, dwie skrajne opinie. A endo widział te wyniki krwi, które miał ginekolog?
    Tak widziala wyniki krwi dlatego niewie czemu on stwierdzil ze mam tarczyce.Ale ona wyslala mnie jeszcze raz na badanie krwi pod swoim zakresem wiec mysle ze sie wszystko wyjasni.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Nie uaktywnia się, tylko pracuje stale :) no chyba, że komuś usunięto. Może ewentualnie pracować prawidłowo lub nieprawidłowo (nadczynność lub niedoczynność) :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Nie uaktywnia się, tylko pracuje stale :) no chyba, że komuś usunięto. Może ewentualnie pracować prawidłowo lub nieprawidłowo (nadczynność lub niedoczynność) :)

Źle leczona tarczyca lub obciążenie genetyczne może powodować zanik tarczycy. Niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia.

0b52cec6da.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Źle leczona tarczyca lub obciążenie genetyczne może powodować zanik tarczycy. Niestety w tej materii nie mam żadnego doświadczenia.
    No ja też... Ale Karolcia napisała to w ten sposób, że możnaby pomyśleć, że jeżeli tarczyca jest, to źle, bo się uaktywniła. Może tylko źle ją zrozumiałam :)

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    No ja też... Ale Karolcia napisała to w ten sposób, że możnaby pomyśleć, że jeżeli tarczyca jest, to źle, bo się uaktywniła. Może tylko źle ją zrozumiałam :)
    Pola mi chodzilo o to ze jeden lekarz mowi ze mam tarczyce a drugi ze nie mam i nie jest to zle ze sie by uaktywnila bo przynajmniej bym wiedziala w czym jest problem kochana :-)

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jeszcze powoedzial gin ze mam wysoko nadczynnosc hehehNormalnoe to jest smiechu warte co ci lekarze twierdzo.

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    I to jeszcze powoedzial gin ze mam wysoko nadczynnosc hehehNormalnoe to jest smiechu warte co ci lekarze twierdzo.

A masz te wyniki??

0b52cec6da.png
  • Karolciaaa26 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    A masz te wyniki??
    Zostawilam wczoraj u endo zeby mogla porownac z tymi na ktore wczoraj mnie wyslala.Moglam kopie sobie zostawic :/

28 lat
    Czekamy na cud♡♡
  • MalutkieLove Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ujemna beta:) zaczynam w nowym miesiacu nowy cykl:)

MiniMini
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciaaa26 wrote:
    Pola mi chodzilo o to ze jeden lekarz mowi ze mam tarczyce a drugi ze nie mam i nie jest to zle ze sie by uaktywnila bo przynajmniej bym wiedziala w czym jest problem kochana :-)
    Ok już rozumiem :)

30 lat

‹‹ 3811 3812 3813 3814 3815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ