Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczko
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cześć dziewczynki
MalutkieLove trzymam kciuki
Pola jak dobrze ze juz wszystko umowilas. Ja wybieram się do gina w tym tygodniu. Zobaczymy na kiedy mnie umowi na droznosc. Najpierw mam polip do usunięcia jeśli nadal jest.
Zaspalam dzisiaj na mierzenie temperatury. Drugi dzień z rzędu
Miło mi że tak was rozbawilam ale 5 dniowa ciąża to poważna sprawa Dzezabella powiedz impola89, Dzezabella lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
pestka1 wrote:Dzien dobrej
Dzis zmierzyłam sobie temp doustnie to miałam 36,8. Ale wcześniej wstałam, bo dziecko chciało siku wiec nie wiem czy pomiar cos znaczył. Aj cos czuje, ze przyjdzie niedługo @
Nie powinnaś wstawać. Możesz zaznaczyć pomiar na wykresie ale kliknij - ignoruj ta temperaturę - bo to nie jest rzetelny pomiar.31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
MalutkieLove wrote:Biedroneczka a ile dniowe masz cykle normalnie?
Zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj urodziła się Lila - córeczka Anuli1986. To już nasze piąte forumowe dzieciątko
Serdecznie gratulujemy19Biedroneczka91, pola89, Mayes, Dzezabella lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
19Biedroneczka91 wrote:31 dniowe. Dzien po terminie miesiączki biel, dopiero 2 dni pozniej wyszedl bladzioch:) zobaczymy jak Twoja beta:)MiniMini
-
Hej Kochane:-) Bylam wczoraj u endo i najciekawsze jest to ze ona stwiedzila bo usg tarczycy i krwi ze nie widzi zebym miala tarczyce i wyslala mnie na ponowne badanie krwi:/ Jak to mozliwe ze ginekolog mogl sie tak pomylic? Myslalam ze znalazłam dobrego gina a teraz odechcialo mi sie do niego chodzic,ręce opadają ze tak mozna pacjenta nastraszyc :-(Skoro nie mam tarczycy to gdzie jest problem ze nie moge zaciązycNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
19Biedroneczka91 wrote:Emidomi, bardzo powazna:) moze popros gina jak juz tam bedziesz, zeby założył Ci karte ciąży. Cielawe jak zareaguje:)
Spróbował by nie założyć on już jak widzi ze ja wchodzę to się śmieje. Twierdzi że takiej wariatki to jeszcze nie widział. Jak go poproszę o kartę ciąży to mu ten okrągły brzuszek pęknie ze śmiechu szkoda gina - gdzie ja będę chodzić?pola89, Dzezabella lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Karolciaaa26 wrote:Hej Kochane:-) Bylam wczoraj u endo i najciekawsze jest to ze ona stwiedzila bo usg tarczycy i krwi ze nie widzi zebym miala tarczyce i wyslala mnie na ponowne badanie krwi:/ Jak to mozliwe ze ginekolog mogl sie tak pomylic? Myslalam ze znalazłam dobrego gina a teraz odechcialo mi sie do niego chodzic,ręce opadają ze tak mozna pacjenta nastraszyc :-(Skoro nie mam tarczycy to gdzie jest problem ze nie moge zaciązyc
Dlaczego mówisz że to problem? Normalna, zdrowa para ma tylko 30 % szans na ciążę w jednym cyklu. Ludzie bez żadnych problemów z owulacja i nasieniem mogą starać się nawet rok o ciążę i jest to uznawane za normalny czas starań.
Także główka do góry wiem że to by się chciało teraz, zaraz natentychmiast ale tak się nie da.
Każda z nas w końcu zobaczy dwie kreseczki to tylko kwestia czasu.
Nerwy i spinanie się nad jak najszybszym zaplodmieniem tylko przeszkadzają. Także luzujemy gacie i do przodupola89 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Emidomi
Biedny gin co on z Tobą musi przeżywać daj znać co Ci powie może nie polip się ulotnił?emidomi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
emidomi wrote:Dlaczego mówisz że to problem? Normalna, zdrowa para ma tylko 30 % szans na ciążę w jednym cyklu. Ludzie bez żadnych problemów z owulacja i nasieniem mogą starać się nawet rok o ciążę i jest to uznawane za normalny czas starań.
Także główka do góry wiem że to by się chciało teraz, zaraz natentychmiast ale tak się nie da.
Każda z nas w końcu zobaczy dwie kreseczki to tylko kwestia czasu.
Nerwy i spinanie się nad jak najszybszym zaplodmieniem tylko przeszkadzają. Także luzujemy gacie i do przoduNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Wiem Kochana ale to nie jest moj pierwszy czy drugi cykl staran tylko to jest juz ponad rok Wiec w czyms musi byc problem a jestem pewna ze ten problem tkwi we mnie.No ale kiedys chyba musi sie udac
Karolka a twój mąż badał nasienie? U facetów jest praktycznie tylko jedna rzecz do zbadania a u nas mnóstwo
Ja bym ci zaproponowała monitoring cyklu - sprawdzisz czy masz ovu i może sprawdź droznosc. Jeśli do tej pory tego nie robiłaś31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Spróbował by nie założyć on już jak widzi ze ja wchodzę to się śmieje. Twierdzi że takiej wariatki to jeszcze nie widział. Jak go poproszę o kartę ciąży to mu ten okrągły brzuszek pęknie ze śmiechu szkoda gina - gdzie ja będę chodzić?
Tarczycę ma każdy, formuje się w 15 tygodniu życia płodu, jeśli nie wcześniej. Chyba, że została usunięta chirurgicznie.Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Tarczycę ma każdy, formuje się w 15 tygodniu życia płodu, jeśli nie wcześniej. Chyba, że została usunięta chirurgicznie.
Lili to do mnie?31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne