X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!!

Zdrowych, Rodzinnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech ten magiczny czas natchnie Wasze <3 nadzieją na lepsze jutro!

z-glebi-serca-plynace-zyczenia-choinka.jpg

Luccecita, Lubię_czekoladę, Bella_Bella, mysia09, pola89, pestka1, rose97 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiejszego popołudnia nie będę mieć w mieszkaniu netu - wszystkie sprzęty elektroniczne migrują na nowe lokum :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane! Jestem i nie jestem wstanie nadrobić :( Mam ful roboty, dzisiaj ostatni dzień w pracy, same rozumiecie :)

Emidomi, czy dobrze mi mignęło, że możesz być w ciąży?????? <3 Trzymam kciuki!!! Ale by były święta :) Kiedy dokładnie ta beta?

Przykro mi, że psiak cierpi ale dobrze, że się znalazł!

Welonka! Głowa do góry! Dobra diagnoza to podstawa! Super! Czas szybko zleci :) I będzie bobo :*

Ciężaróweczki jak się czujecie? Pewnie się tych śledzi na Wigiliach doczekać nie możecie :P

Mysia, co do pęcherza to robiłaś badanie moczu? Może masz bakterie do eliminacji? Jeśli się z tym bujasz to leć do urologa, nie ma co się męczyć..

Jeśli coś pominęłam, przepraszam :( Piszę z pamięci :(

Miłego :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochane!!

Zdrowych, Rodzinnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia! Niech ten magiczny czas natchnie Wasze <3 nadzieją na lepsze jutro!

Wzajemnie Kochana <3 <3 <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Hejo:) Witam się z rana...dzis ostatni dzień pracy bo jutro wolne biorę:)
    Byłam wczoraj u ginekologa, powiem Wam ze bardzo mnie wsparł...ogólnie przebadał mnie na wszystkie sposoby...i stwierdził ze lekką mam infekcje i cos musimy zrobić z tym pęcherzem...przepisał mi i mężowi Sumamed i Monural i mamy to brać przez 3 dni...ale niestety jestem w 14 dnc nie bylo pęcherzyka, wiec raczej cykl bezowulacyjny w tym miesiącu....endometrium ok. Z tego co pamiętam czekoladka Ty chyba po spóźniającym sie okresie tez miałaś kolejny cykl bezowulacyjny? Aaa i ściskając mi rękę powiedzial mi ze jestem kłębkiem nerwów i ze proszę sie uspokoić :p ze najwięcej ciąż ma wlasnie takich jak ludzie pojada na wakacje i wyluzują....wiec kochane musimy miec luz w dup....bo inaczej z tego nic nie będzie:|Miłego dnia;)
    Kochana, jak się okazało mam cykle bezowulacyjne ale dostałam stymulację :) W tym miesiącu moje jajo przeszło najśmielsze oczekiwania :D Nawet czułam dokładny moment owulacji, hardcore!! :D

pola89 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Witam sie prawie świątecznie, ja juz mam wolne (uroki pracy w szkolnictwie) ;)

Robię dla mojego ksieciunia sniadanie, sama popijam kawkę chociaz jakoś niespecjalnie mi smakuje. Pije raczej z przyzwyczajenia, bo ja uwielbiam kawe. U mnie dzis sprzątania ciąg dalszy, ale po południu kosmetyczka :D czy ktoś słyszał aby hybrydy były szkodliwe dla ciężarówek?

Same hybrydy nie. Ale opary acetonu już tak. Sama hybryda jest mocno chemiczna i śmierdzi. Ja w pierwszym trymestrze bym odpuscila całkiem hybrydy. Potem Będę robić, tylko nie nachylaj się nad nimi jak będą robione ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, jak się okazało mam cykle bezowulacyjne ale dostałam stymulację :) W tym miesiącu moje jajo przeszło najśmielsze oczekiwania :D Nawet czułam dokładny moment owulacji, hardcore!! :D
    Tak robiłam ogolne badanie moczu-ok , podiew bakterologiczny -ok, posiew mykologiczny - czekam na wynkiki, jutro usg pęcherza i nerek. Ogolnie teraz biorę antybiotyk bo nam gin przepisal. Co do owulacji to powiedzial mi ze nie ma czym sie przejmować ze jak co to ja wystymulujemy ale pierwsze co to musimy wyleczyć te dolegliwości które mam, jeszcze sie starać z 3 miesiące i jak się nie uda to badanie nasienia i drożność bo bez drożności symulacji mi nie zrobi bo jak sa niedrożne to będzie ciąża pozamaciczna.wiec jakiś plan jest;) A za Twoje jajo trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 10:36

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Cześć Kochane! Jestem i nie jestem wstanie nadrobić :( Mam ful roboty, dzisiaj ostatni dzień w pracy, same rozumiecie :)

Emidomi, czy dobrze mi mignęło, że możesz być w ciąży?????? <3 Trzymam kciuki!!! Ale by były święta :) Kiedy dokładnie ta beta?

Przykro mi, że psiak cierpi ale dobrze, że się znalazł!

Welonka! Głowa do góry! Dobra diagnoza to podstawa! Super! Czas szybko zleci :) I będzie bobo :*

Ciężaróweczki jak się czujecie? Pewnie się tych śledzi na Wigiliach doczekać nie możecie :P

Mysia, co do pęcherza to robiłaś badanie moczu? Może masz bakterie do eliminacji? Jeśli się z tym bujasz to leć do urologa, nie ma co się męczyć..

Jeśli coś pominęłam, przepraszam :( Piszę z pamięci :(

Miłego :*

Myślę że nie bo temperaturę mam niską. Gin powiedział że mam zrobić betę ok 30.12 bo to @ to mogło być krwawienie w terminie miesiączki spowodowane tym polipem. Tylko że ja jakoś w cuda nie wierzę. Zastanawiam się co to może być za kropka w macicy. Jeśli to byłaby ciąża to około 5 tygodnia musiałaby być. A przed @ robiłam betę przecież i wyszło poniżej 0,1.
    No nie wiem....

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    u mnie niby hormony i owulacja też ok, ale mam problem z plamieniami w 2 fazie, czasem 1 dzień przed @, a czasem tydzień :/
    duphaston średnio pomaga,progesteron mam ładny

też myślę o HSG po nowym roku i ogólnie o zmianie gina :)

mój gin mnie trochę olewa, bo 1 dziecko już mam, w 1 ciąże zaszlam w 1 cs.
    O plamieniach nic nie wiem... Hsg warto zrobić. A co do gina, to może rzeczywiście warto zmienić, bo w końcu od pierwszej ciąży mogło się bardzo wiele zmienić...

Ja tez zmieniałam gina. Moja pierwsza pani doktor nic konkretnego nie robiła i twierdziła, że jestem młoda (27 lat to już na pierwsze dziecko wcale nie mało wg mnie) i 2 lata mogę się starać zanim zaczniemy dalszą diagnostykę...:/ a nowy gin przy pierwszej wizycie monitoring rozpoczął :) i już się jego trzymam :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie lubię twojej @

Kogoś jeszcze wpisać? Mam nadzieję że większość już ostatni raz w pozycji - testują ;)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochane!!

Wesołych Świąt!!!

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Tak robiłam ogolne badanie moczu-ok , podiew bakterologiczny -ok, posiew mykologiczny - czekam na wynkiki, jutro usg pęcherza i nerek. Ogolnie teraz biorę antybiotyk bo nam gin przepisal. Co do owulacji to powiedzial mi ze nie ma czym sie przejmować ze jak co to ja wystymulujemy ale pierwsze co to musimy wyleczyć te dolegliwości które mam, jeszcze sie starać z 3 miesiące i jak się nie uda to badanie nasienia i drożność bo bez drożności symulacji mi nie zrobi bo jak sa niedrożne to będzie ciąża pozamaciczna.wiec jakiś plan jest;) A za Twoje jajo trzymam bardzo mocno kciuki!!!!!!<3
    Czyli jesteś na dobrej drodze :) :) :)

Dzięki i też mocno trzymam za Ciebie i za wszystkie babeczki tu <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola
    no taki mam plan. ten cykl jeszcze trzymam się starego gina, ale po nowym roku szukam innego ;)

emidomi a siknij na testa ;)

Lubię_czekoladę, pola89, mysia09 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Myślę że nie bo temperaturę mam niską. Gin powiedział że mam zrobić betę ok 30.12 bo to @ to mogło być krwawienie w terminie miesiączki spowodowane tym polipem. Tylko że ja jakoś w cuda nie wierzę. Zastanawiam się co to może być za kropka w macicy. Jeśli to byłaby ciąża to około 5 tygodnia musiałaby być. A przed @ robiłam betę przecież i wyszło poniżej 0,1.
    No nie wiem....
    Hmmmmmm no właśnie!... Ale skoro by było koło 5 tygodnia to nawet mi nie mów, że jesteś cierpliwa i testu nie machnęłaś :D

Sobie w cuda nie wierz, ja wierzę i trzymam kciuki :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Pola nie lubię twojej @

Kogoś jeszcze wpisać? Mam nadzieję że większość już ostatni raz w pozycji - testują ;)
    Emidomi, ja postanowiłam nie testować :) Chociaż lekarz kazał.. Ale może nie będę się wpisywać lepiej.. tak na wszelki wypadek :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kochane!!

Wesołych Świąt :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka trzymam kciuki za jajo :) pytałaś o samopoczucie, nie jest złe na razie tylko piersi pobolewają jak mocniej dotknę, ciagle mam mokro tam na dole, latam do łazienki sprawdzać co sie dzieje ;) poza tym zasypiam na siedząco i łatwo wyprowadzić mnie z równowagi czyli standard :) jak maz zobaczył, ze chodze spac wcześniej niż młody to stwierdził "no to 3 miesiące przespane i wyjęte z życiorysu". Tak miałam w pierwszej ciazy, dodatkowo swieta na nosie pracy w huk, a ja bym sobie polezala ;) na szczęście maz zarządził odgórnie, ze w tym roku my sie gosciujemy i nie przyjmujemy wizyt

cb7w3e3k5o2hfu1b.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Czekoladka trzymam kciuki za jajo :) pytałaś o samopoczucie, nie jest złe na razie tylko piersi pobolewają jak mocniej dotknę, ciagle mam mokro tam na dole, latam do łazienki sprawdzać co sie dzieje ;) poza tym zasypiam na siedząco i łatwo wyprowadzić mnie z równowagi czyli standard :) jak maz zobaczył, ze chodze spac wcześniej niż młody to stwierdził "no to 3 miesiące przespane i wyjęte z życiorysu". Tak miałam w pierwszej ciazy, dodatkowo swieta na nosie pracy w huk, a ja bym sobie polezala ;) na szczęście maz zarządził odgórnie, ze w tym roku my sie gosciujemy i nie przyjmujemy wizyt
    Super Pestka :) Mądrego masz męża :)

Kiedy mówicie rodzince? :)

Dziękuję za kciuki :) Jajo jest połechtane :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jest duzo trudniej jak ma sie juz jedno dziecko, chociaz kocham go nad zycie i wielbię miłością niezmierzona, ale tak mnie denerwuje teraz ze szok, wyrodna matka wstyd. Ciagle cos chce ciagle o cos jęczy, a mnie krew zalewa, musiałam poprosić mame, zeby go zabrała, bo nic nie mogłam zrobic teraz sobie szoruje łazienkę na odstresowanie, wyzywam sie na wannie :D

Lubię_czekoladę, mysia09 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Super Pestka :) Mądrego masz męża :)

Kiedy mówicie rodzince? :)

Dziękuję za kciuki :) Jajo jest połechtane :D

Ja bym chciała w swieta chociaz mój małż twierdzi, ze to za wczesnie dzis sie zaczyna 5 tydzien. Ale chyba powiemy i tak, bo znajoma aptekarka juz zaczęłam mojej mamie gratulacje składać <ścisna> wiec i tak cos podejrzewa

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 3832 3833 3834 3835 3836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ