Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1987 wrote:A ja zrobiłam teścik owu- w sobotę miałam delikatną drugą krechę, a dziś wcale jej nie ma... hmmm nie wiem co jest. Temp ciągle niska...
-
kozamonia wrote:Może spróbuj zrobić dzisiaj wieczorem, bo wtedy jest największe stężenie hormonu odpowiadającego za owu i pewnie wyjdzie pozytywny
Ok, spróbuję w takim razie.
Tak czy siak -postanowiłam, że będzie dziennie serduszkowanie, żeby niczego nie przegapić
28 lat, 3 cs33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
WaldhauzerM wrote:A dzięki na razie bez rewelacji pomijając mega wzdęcia których w pierwszej ciąży nie miałam..
Ale wiecie.. Teraz przynajmniej do świat muszę uważać żeby się nie wydało.. Mieszkam razem z mamą na jednej posesji ale w osobnym domu. Będę sobie u siebie siedziała w razie mdłości czy cus..
Ale wczoraj rozmawiałam z Tatą i bratem którzy pracują w Holandii. Powiedzieli że nie przyjadą na święta więc im tylko powiedziałam. Ale wiem że nikomu nie powiedzą.
A Antosia ucałuję jak się obudzi.
A czemu mamie nie chcesz powiedzieć? Pewnie sama za niedługo zacznie się domyślać W końcu to mama -
Kasia1987 wrote:
A wczoraj robiłaś?? Może mało Progesteronu i nie ma ovu?? Mnie też takie wychodziły i okazało się że Progesteron na pograniczu..
Po za tym jak Progesteron jest to jest ovu a potem temp rośnie. I to świadczy o obecności Progesteronu.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:A wczoraj robiłaś?? Może mało Progesteronu i nie ma ovu?? Mnie też takie wychodziły i okazało się że Progesteron na pograniczu..
Po za tym jak Progesteron jest to jest ovu a potem temp rośnie. I to świadczy o obecności Progesteronu.
Nie wiem, wydaje mi się, że u mnie wciąż za wcześnie na owulację- mam ją zwykle w 16-18 dc, dziś 13 dc.
Tylko dziwne mi się wydało, że w sob cień krechy już był widoczny, wczoraj mniejszy, a dziś wcale jej nie umiem wypatrzeć.
Nie wiem, jak u mnie z progesteronem, nie badałam. Do tej pory miałam widoczne kreski i tydzień temu pęcherzyk sobie już czekał na możliwość wyjścia z tego co pani gin mówiła.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Margaretka89 wrote:A czemu mamie nie chcesz powiedzieć? Pewnie sama za niedługo zacznie się domyślać W końcu to mama
Bo stwierdziłam że w święta się dowie i mama i teściowie..
Po za tym mam przykre wspomnienia. I wolę trochę zaczekać..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kasia1987 wrote:Nie wiem, wydaje mi się, że u mnie wciąż za wcześnie na owulację- mam ją zwykle w 16-18 dc, dziś 13 dc.
Tylko dziwne mi się wydało, że w sob cień krechy już był widoczny, wczoraj mniejszy, a dziś wcale jej nie umiem wypatrzeć.
Nie wiem, jak u mnie z progesteronem, nie badałam. Do tej pory miałam widoczne kreski i tydzień temu pęcherzyk sobie już czekał na możliwość wyjścia z tego co pani gin mówiła.
Aha. No chyba że tak.. Tylko pytanie czemu ten test taki wyszedł..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Bo stwierdziłam że w święta się dowie i mama i teściowie..
Po za tym mam przykre wspomnienia. I wolę trochę zaczekać..
I wydaje mi się, że zawsze warto trochę poczekać, żeby się wszystko unormowało i dopiero potem informować, a szczególnie że miałaś już jakieś niemiłe doświadczenia. -
Margaretka89 wrote:Rozumiem. Faktycznie masz racje, lepiej poczekać, a święta to dobry moment na ogłoszenie takich wieści
No właśnie..
Moja bratowa w zeszłym roku nie planowała ale cieszyła się i powiedziała wszystkim.. Po kilku tygodniach straciła.
Moja siostra cioteczna straciła 2 tygodnie później..
Więc w święta tylko rodzice się dowiedzą.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:No właśnie..
Moja bratowa w zeszłym roku nie planowała ale cieszyła się i powiedziała wszystkim.. Po kilku tygodniach straciła.
Moja siostra cioteczna straciła 2 tygodnie później..
Więc w święta tylko rodzice się dowiedzą.
Bardzo mi przykro kochana. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i żebyśmy za 9 miesięcy zostały forumowymi ciociami -
Margaretka89 wrote:Bardzo mi przykro kochana. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku i żebyśmy za 9 miesięcy zostały forumowymi ciociami
No ja też liczę na to że zostanę ciocią forumową i nie ma że nie..Margaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.