Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
zapachmalin wrote:Też bym chciała ale ja to chyba za miętka jestem
hahaha.
A nie myślałaś o tym żeby dołączyć do swojego Tiii?szkoda gadac
zapachmalin lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:tez ciekawa jestem bo kolezanka ma dwoje takich dzieci
pozniej szczegoly podam jak cos
teraz nadrabiam str 533
moja przybrana kuzynka ma syna, też autystycznego, wszystko było normalnie, potem nagle zachorował ale teraz ma już jakieś 7 lat i właściwie nadgonił wszystko, nawet jest komunikatywny, był w święta z rodzicami i siostrą u moich staruszków i z tego co widziałam, to naprawdę ma dobrą terapię bo jest przekochanyGizmo lubi tę wiadomość
-
Ach dałam radę..
Tak wiem pytałaś o Clostilbegyt.. Brałam go od 5 do 10 dnia cyklu a w 11 zaczęłam monitoring który jest konieczny bo pęcherzyki mogą urosnąć za bardzo a wtedy ni ma ten tego tam no..
Cus jeszcze??
A ja też pisałam wcześniej że z wykształcenia jestem seksretarka. Obecnie bezrobotna.. Pomagam mężowi w prowadzeniu firmy zakładamy ogrody i takie tam.. A w sezonie pracuje z nim.. Ale w tym roku będę nadzorować nowych pracowników i szkolić bo jestem żoną szefa wszystkich szefów.. No.zapachmalin, 91patka91, Gizmo, Duśka;) lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
91patka91 wrote:a autyzm to jest choroba wrodzona czy nabyta? bo moja kolezanka ma dziecie ma ok 4 lat i na poczatku niby bylo wszystko ok zaczal mowic i wszystko ale przestal i niby ze za to jest jakas bakteria odpowiedzialna czy jak maly juz wlasnie chodzi do przedszkola i ma tam jakies odpowiednie dla siebie zajecia
Nie ma jednoznacznego zdania na ten temat czy to wrodzone czy to nabyte. Po prostu jest to pewne zaburzenie sfery neurobiologicznej. Pierwsze symptomy pojawiają się około 2,5 roku, toteż często jest tak, że dziecko ma już pewne umiejętności, a z czasem one znikają. Jeżeli jest diagnoza autyzmu albo jakieś zaburzenie ze spektrum autyzmu bądź całościowego zaburzenia to ważna jest terapia indywidualna 1:1. Tak trochę się wymądrzyłam91patka91 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
WaldhauzerM wrote:Ach dałam radę..
Tak wiem pytałaś o Clostilbegyt.. Brałam go od 5 do 10 dnia cyklu a w 11 zaczęłam monitoring który jest konieczny bo pęcherzyki mogą urosnąć za bardzo a wtedy ni ma ten tego tam no..
to czyli lepiej zebym poszla jutro czy ma cos do tego jak dluga jest @ bo moje do tygodnia potrafia trwac -
91patka91 wrote:to czyli lepiej zebym poszla jutro czy ma cos do tego jak dluga jest @ bo moje do tygodnia potrafia trwac
Powiem tak.. Ja mam a raczej miałam 28 dniowe cykle i lek brałam tak żeby skończyć ok 4 5 dni przed ovu..
Poczytaj co to stymulacja jajeczkowania.. Tam jest to dokładnie opisane.. Ale tak jak mówię od 5 do 10 dnia cyklu a potem obserwacja.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
zapachmalin wrote:No tak tak, to miałam na myśli. A to już tak definitywnie czy po prostu póki co nic z tego?
Jestem po rozwodzie i muszę mieć zgodę ojca dziewczynek na wyjazd to raz. A z palantem nie mamy kontaktu ze 2 lata. Ale to ten mniejszy problem.
Mam też prawie 18letniego syna z problemem uzależnień. I tylko ze względu na jego niepełnoletnosc musielismy odlozyc wyjazd.
-
Caro wrote:Nie ma jednoznacznego zdania na ten temat czy to wrodzone czy to nabyte. Po prostu jest to pewne zaburzenie sfery neurobiologicznej. Pierwsze symptomy pojawiają się około 2,5 roku, toteż często jest tak, że dziecko ma już pewne umiejętności, a z czasem one znikają. Jeżeli jest diagnoza autyzmu albo jakieś zaburzenie ze spektrum autyzmu bądź całościowego zaburzenia to ważna jest terapia indywidualna 1:1. Tak trochę się wymądrzyłam
Zależy mi, żeby pomóc jednej dziewczynie i jej dzieciom( syn 3lata i corka 6lat)
-
WaldhauzerM wrote:Powiem tak.. Ja mam a raczej miałam 28 dniowe cykle i lek brałam tak żeby skończyć ok 4 5 dni przed ovu..
Poczytaj co to stymulacja jajeczkowania.. Tam jest to dokładnie opisane.. Ale tak jak mówię od 5 do 10 dnia cyklu a potem obserwacja.
ok to dla pewnosci pojde jutro lepiej wczesniej sie dowiedziec kazdy cykl jest wazny a Ty Waldi mialas stwierdzone to PCOS czy bez tego tez lekarz moze to przepisac?