X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuunnyfish wrote:
    admin to idiota roku
    czemu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowyflaming nie mam testów ponieważ postanowiłam sobie ten cykl jeszcze podarować od testów. W tym cyklu mierze tylko temperaturę o stałej godzinie i przeglądam się objawom jakie daje mi organizm. Zobaczymy jak to będzie :-)
    Może któraś z dziewczyn podpowie jaka taktykę stosują łzy codziennie czy co 2dni. A może jakies zafasolkowane podpowiedzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Mam to samo :P
    Wmawiałam sobie... przez ost tydzień. Pytałam psa czy będzie pomagał w opiece :D
    Dopiero dzisiaj jakoś straciłam nadzieje ;(

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

Wyczytałam w jakimś artykule że o ile nie ma się poważnych zaburzeń na główne to jest bardzo dobry objaw. Oznacza gotowość na macierzyństwo i opiekę nad kropkiem.

W końcu kiedyś zobaczymy te dwie upragnione kresesczki.
    Nie łam się, ja sie zamierzam aż do @ oszukiwać ale trzymam gdzieś w podświadomości info że nic z tego aby się nie zawieść.

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowamufinka wrote:
    Ja miałam mega wrażliwe sutki od owulacji, potem po terminie @ doszedł bol pleców.

Właśnie dlatego tli się we mnie iskierka nadziei. od dwóch dni rano pobolewał mnie brzuszek jak na @ ale wredoty nie ma. Dziwne że mnie w trakcje dnia nie boli a zawsze bolało.

Trzymam kciuki za USG

czekoladowamufinka, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Różowyflaming nie mam testów ponieważ postanowiłam sobie ten cykl jeszcze podarować od testów. W tym cyklu mierze tylko temperaturę o stałej godzinie i przeglądam się objawom jakie daje mi organizm. Zobaczymy jak to będzie :-)
    Może któraś z dziewczyn podpowie jaka taktykę stosują łzy codziennie czy co 2dni. A może jakies zafasolkowane podpowiedzą :)

No więc my codziennie i się udało.. Pykło.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admin to wyjatkowy idiota

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuunnyfish wrote:

Kurczaki.. O co kaman??

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dostałam równe 1050 lubię to ha ha ha ha ha.. Nie żebym zbierała... <haha>

Elunia, rozowyflaming, Kasia1987, zapachmalin, Tuliska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie boli brzuch jak na @....zobaczymy. Ale nie będę testować, niech się dzieje co chce

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DettaWalker piersi mialam bardzo obrzmiale ale taki też mialam przed @ zyłki też mam zawsze po owulce. Co bylo nowym objawem to iinne sutki bardzo duże i obolale jakies takie inne. Ale i tak @ przyszła wiec postanowiłam już się nie sugerować piersiami.
    Ja byłam nawet w 10dc u ginekologa który mi powiedzial że owlka za 23 dni bo pęcherzyk był i był dominujący mimo to nie udało się i bardzo bylo mi przykro w pierwsze dni nawet płakałam troszkę ale teraz mam już nowe nadzieje bo nowy cykl. Ale ile przez głowę myśli przeszło różnych.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuunnyfish wrote:

Chyba Ty masz jakiś gorszawy dzień...

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detta pokaż wykres :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2, 3 dni *

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zawsze wrażliwe sutki i uczucie jakby ciężkich piersi na @...
    Dlatego raczej nie biorę tego za objaw ciąży, szczególnie w pierwszych dniach, potem to wiadomo, że rosną itd. :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    na pewno zejdzie, powiedz o tym nawet jeśli minie gin, na pewno coś poradzi. A jeśli coś by się działo to normalnie do lekarza, nawet ogólnego. Jesteś w ciąży, czekasz na wizytę u gina, a masz to i to i nie wiesz co możesz zastosować. Na pewno doraźnie pomoże :)

To jak nie zniknie do czwartku to moze sie wybiorę, ale teraz jak obserwuje swoje ciało to widze ze cała skóra taka sucha, szczególnie kolana i łokcie. Mam nadzieje ze to nie świadczy o problemach z tarczyca.
    Wogole powiem wam ze latam co chwile do kibelka, wypróżniam się cześciej niz przed ciąża;p

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie mam tu wykresu. Mam piersi i dekolt w niebieskich żyłkach i dziś brak @, lekkie bóle niby jak na @ dodatkowo wymiotowałam , ale wczoraj test negatywny. Dużo piję bo miałam infekcję pęcherza to i dużo sikam, trochę piany w moczu, mało ale widać. Wczoraj usg stwierdziło "jakiś" pęcherzyk na jajniku (może ciałko żółte?) i grube endometrium. Za wcześnie na widok zarodka, jeśli jest :) pyka mi 28 dc na cykle 27 dniowe ..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DettaWalker wrote:
    Oj nie mam tu wykresu. Mam piersi i dekolt w niebieskich żyłkach i dziś brak @, lekkie bóle niby jak na @ dodatkowo wymiotowałam , ale wczoraj test negatywny. Dużo piję bo miałam infekcję pęcherza to i dużo sikam, trochę piany w moczu, mało ale widać. Wczoraj usg stwierdziło "jakiś" pęcherzyk na jajniku (może ciałko żółte?) i grube endometrium. Za wcześnie na widok zarodka, jeśli jest :) pyka mi 28 dc na cykle 27 dniowe ..

No to oby..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    DettaWalker piersi mialam bardzo obrzmiale ale taki też mialam przed @ zyłki też mam zawsze po owulce. Co bylo nowym objawem to iinne sutki bardzo duże i obolale jakies takie inne. Ale i tak @ przyszła wiec postanowiłam już się nie sugerować piersiami.
    Ja byłam nawet w 10dc u ginekologa który mi powiedzial że owlka za 23 dni bo pęcherzyk był i był dominujący mimo to nie udało się i bardzo bylo mi przykro w pierwsze dni nawet płakałam troszkę ale teraz mam już nowe nadzieje bo nowy cykl. Ale ile przez głowę myśli przeszło różnych.

Kurcze no właśnie, więc szkoda żeby się sugerować wyglądem (mimo, ze np. u mnie to nowość) Ale teraz na pewno ten cykl będzie szczęśliwy dla Ciebie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi to podesłał. Padłam :)

9axqc8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:47

rozowyflaming, Tissaia, Nats, 91patka91, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No to oby..
    Także czekam na robienie bety, lekarz zalecił za tydzień tzn po świętach zaraz. I mam się traktować jakbym była, takie polecenie....

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ