Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie u gin. Pęcherzyk ładnie pękł, ponieważ miałam progesteron w dolnej granicy, (11,8 norma od 10), to dostałam Duphason. Trzymajcie kciuki 😁🎄

KaJa, Ola111 lubią tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Hej! U mnie chyba jednak okres też się pojawi :( Chyba czas bardziej wyluzować.. Okres powinnam mieć dzisiaj, max w piątek. Śluz raz jest raz nie ma, temp raz wyższa, na drugi dzień niższa i tak na zmianę, piersi raz bolą, raz nie. Wczoraj w ogóle jakiś humorzasty dzień miałam, może PMS.. Brzuch też pobolewa jak na okres. Dodatkowo infekcja dróg moczowych mi się wdała :( Ehh.. tracę nadzieję :( Pewnie dla większości 7 miesięcy starań to mało, ale poprzednie 2 ciążę zaszłam od razu, nawet mogę powiedzieć, że po jednym przytulanku, a teraz.. Ale też zmienił mi się trochę tryb życia, więc może hormony mi się rozjechały :(

Ja w poprzednik cyklu zobaczyłam 2 kreski i tez miałam „infekcję” pęcherza, tak mi się wydawało, a było to po prostu parcie dziwne na pęcherz. 🙂 Niestety nie był to szczęśliwy cykl, ale osobno ponad 40% zapłodnień to biochemiczne ciąże, więc w tym cyklu znów starania ❤️
    Także z tym pęcherzem to różnie bywa 😘

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Ja w poprzednik cyklu zobaczyłam 2 kreski i tez miałam „infekcję” pęcherza, tak mi się wydawało, a było to po prostu parcie dziwne na pęcherz. 🙂 Niestety nie był to szczęśliwy cykl, ale osobno ponad 40% zapłodnień to biochemiczne ciąże, więc w tym cyklu znów starania ❤️
    Także z tym pęcherzem to różnie bywa 😘

Przykro mi z Twojego powodu i dziękuję za wsparcie ❤️ U mnie na pewno zapalenie, bo robiłam badania, m.in. moczu.

Powodzenia, trzymam kciuki, aby się udało ✊🥰🤗

Maddalena89 lubi tę wiadomość

• Junjul Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny cykl stracony 😥 dzisiaj 26 dzień cyklu i test ciążowy czysto biały, mam dość 😥 biorąc pod uwagę, że w obu ciążach i jednej biochemicznej wychodziły mi już w 24 DC pozytywy i owulację miałam wcześniej na pewno nic z tego 😥

age.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Kolejny cykl stracony 😥 dzisiaj 26 dzień cyklu i test ciążowy czysto biały, mam dość 😥 biorąc pod uwagę, że w obu ciążach i jednej biochemicznej wychodziły mi już w 24 DC pozytywy i owulację miałam wcześniej na pewno nic z tego 😥

Przykro mi 😣 ale poczekaj jeszcze do @ może nie wszystko stracone ✊

Junjul lubi tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Wczoraj byłam na wizycie u gin. Pęcherzyk ładnie pękł, jednak ze względu na niski progesteron (11,8) dostałam Duphason, który mam brać przez 10 dni. Nastepnie mam wykonać test, jeśli dodatni biorę dalej, (plus badanie beta hcg plus progesteron) jeśli ujny odstawić i czekać na &&&€€””)()&&@ okres :P

Trafiłam na fajną gin.

Kurczę jak bym chciała przeczytać, że i mi i Wam się udało ❤️ Taką będę miała intencję na ten świąteczny czas.

Ola111 lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy robiłaś pierszy progesteron?
    U mnie pojawiło się plamienie i bóle okresowe a mam dzisiaj 12 dc i test owulacyjny nie pokazuje jeszcze nic 😏. Dwa cykle temu też tak miałam... Dobrze że w poniedziałek do ginekologa mam to może się czegoś dowiem

01.11.2023 - pozytywny test

• Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) fajnie, że jest taki wątek, chętnie dołączam. Staram się dopiero 3 cykl, wiem że to niedługo ale i tak już zaczynam panikować, zwłaszcza, że od 2 cykli (obserwację prowadzę od 11 mies)nie podoba mi się mój wykres temp, zawsze była widoczna owulacja, teraz wgl temp się nie podnosiła. Udałam się więc do ginekologa 11 dc mówił, że w miare urosły sobie pęcherzyki i podał mi pregnyl 5000. Niestety nie zauważyłam skoku temp po nim, a chyba powinnam... Czułam ból owulacyjny za to tydzień po ale już niczego nie jestem pewna bo to raczej niemożliwe aby tydzień aż po pregnylu była owulacja.. bardziej chyba możliwe, że wcale jej nie było. Po tym dniu się podniosła temp ale to raczej z powodu luteiny bo wyczytałam, że ona podnosi... No cóż... Czas pokaże :) pozdrawiam wszystkie staraczki :)

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia25 wrote:
    A kiedy robiłaś pierszy progesteron?
    U mnie pojawiło się plamienie i bóle okresowe a mam dzisiaj 12 dc i test owulacyjny nie pokazuje jeszcze nic 😏. Dwa cykle temu też tak miałam... Dobrze że w poniedziałek do ginekologa mam to może się czegoś dowiem

Pierwszy robiłam w lipcu chyba, to był 23 dzień cyklu (na 26dni) i miałam poziom 11,8. Gin mówi, ze dolna granica to 10, wiec mógłby być wyższy. Stąd Duphason, nie wiem czego się po nim spodziewać :)

Hmmmmm a kiedy występuje u Ciebie zazwyczaj owulacja?

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem w szoku, ale dzisiaj test ciążowy wskazał 2 kreski!!! Serio, nie mogę w to jeszcze uwierzyć, bo praktycznie oprócz braku miesiączki w dniu dzisiejszym nie mam żadnych objawów. Narazie nie chcę nikomu z bliskich mówić, wolę trochę jednak poczekać na rozwój sytuacji. Jutro idę na betę. Z jednej strony jestem szczęśliwa, ale z drugiej martwię się czy będzie wszystko dobrze. Tym bardziej, że mam leukocyty w moczu w ilości 20-30 i miałam dzisiaj zacząć brać furaginę, a nie wiem czy mogę w tej sytuacji.. Napisałam wiadomość do mojej ginekolog, mam nadzieję, że jak najszybciej odpisze. Czy któraś z Was miała zapalenie w ciąży i powie jak się leczyła?

Junjul, SylwiaG lubią tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Hej Dziewczyny! Jestem w szoku, ale dzisiaj test ciążowy wskazał 2 kreski!!! Serio, nie mogę w to jeszcze uwierzyć, bo praktycznie oprócz braku miesiączki w dniu dzisiejszym nie mam żadnych objawów. Narazie nie chcę nikomu z bliskich mówić, wolę trochę jednak poczekać na rozwój sytuacji. Jutro idę na betę. Z jednej strony jestem szczęśliwa, ale z drugiej martwię się czy będzie wszystko dobrze. Tym bardziej, że mam leukocyty w moczu w ilości 20-30 i miałam dzisiaj zacząć brać furaginę, a nie wiem czy mogę w tej sytuacji.. Napisałam wiadomość do mojej ginekolog, mam nadzieję, że jak najszybciej odpisze. Czy któraś z Was miała zapalenie w ciąży i powie jak się leczyła?

Mówiłam, ze ten pęcherz ma potencjał 😁😁😁 miałam dokładnie to samo. Trzymałam kciuki Za Ciebie. Skonsultuj się z ginekologiem, mi w aptece Pani dała urosept (bo uprzedziłam, ze podejrzewam ciąże)

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Kkarolinaa Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 jestem nowa i staram się o dziecko dopiero 2 cykl. W tym cyklu się starałam, obserwowałam wszystko, mierzyłam temperaturę i robiłam testy owulacyjne. Wydaje mi się że owu była szczególnie że bardzo bolał mnie jajnik i test też był +. Dzień po zaczął mnie boleć dół brzucha, tak trochę dziwnie jakby na @ czy coś i się utrzymywał przez 4 dni. Mieszkam w UK i mam lot do PL w niedziele i zaplanowaną już dawno wizytę w poniedziałek u ginekologa na ogólny przegląd z USG. Na test jeszcze za wcześnie bo dopiero 5 dni po owu. Czy powinnam się czymś martwić? Czy zrobić jeszcze jakieś badania?

w4sq43r8qja0u2c6.png
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Mówiłam, ze ten pęcherz ma potencjał 😁😁😁 miałam dokładnie to samo. Trzymałam kciuki Za Ciebie. Skonsultuj się z ginekologiem, mi w aptece Pani dała urosept (bo uprzedziłam, ze podejrzewam ciąże)

Jak pisałam mój post to właśnie pomyślałam o Twoich słowach 😁 Masz moc! 😅😅

Udało mi się skontaktować z ginekolog, mam zrobić posiew moczu z antybiogramem. Czytałam o różnych ziołowych środkach w necie czy coś mogłabym wziąć, ale urosept właśnie podobno nie jest polecany, bo nie sprawdzono jego wpływu na ciążę...🤔

Trzymaj mocno! Ja za Ciebie także trzymam, żeby się udało ❤️ Dziękuję ❤️

Maddalena89 lubi tę wiadomość

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Gratuluję ❤️ bardzo dobra wiadomość ❤️❤️❤️

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

01.11.2023 - pozytywny test

• Natalia19951 Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Mam 2 dzieci. Ale szczerze mówiąc dopiero po urodzeniu drugiego syna moje sykle wyglądają wyraźnie i są regularne. Przyszłam z pytaniem o owulacje. Miesiączka zaczyna mi się zawsze 29. Cykle mam 30 dniowe. Okolo 1 w nocy dnia 11 grudnia kochałam się z moim mężem(do końca), tego samego dnia około 22 zaczął mnie strasznie boleć jajnik aż zginałam się z bólu. (zawsze 11lub 12 mam właśnie takie bóle) utrzymywało się to cały następny dzień i pół drugiego dnia. Po 2 dniach dostałam bardzo gęstego śluzu tam w środku,jak twarożek, nie był taki gładki aż myślałam że to infekcja, ale to nie było to . Po 4 dniach od bólu miałam jedno porządne ukucie w podbrzuszu jak już miałam ten gęsty śluz. Teraz od 2 dni mam kremowy i już nie taki zbity. Bolą mnie bardzo piersi od wczoraj. Ogólnie spać mi się chce ciągle, jestem niezdarna,mam pobolewanie pleców i czasem ciągnięcie w brzuchu. Wczoraj wzięłam pastylkę do sysania miętową i mnie mdliło. Nie miałam tak przy poprzednich ciążach, wtedy tak nie obserwowałam się i nie wiem jak to powinno wyglądać. Ogólnie chciała bym być w ciąży ale nie staramy się o to intensywnie. Bez pomiar temperatur i wykresów. Tak wpisywałam sobie w kalendarzyk na jakiejś stronie kiedy powinnam mieć owulacje to wyszło że 14/15.. Ale wtedy miałam bardzo gęsty śluz a bóle miałam szybciej. Co myślicie o tym?

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Dziewczyny, długo byłam na tym forum swego czasu, a potem potrzebowałam przerwy. Wpadłam jednak napisać, że i mi się w końcu udało. Wiele cyklów za mną, 2 poronienia, ale w końcu i dla mnie zaświeciło słońce. Dzisiaj ciąża potwierdzona betą, co prawda dopiero 79, ale jestem dobrej myśli.
    Życzę każdej z was takiego widoku jaki otrzymałam dzisiaj! Miłych Świat!

Ola111, Nadziejaaa, Zagadka919, SylwiaG lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Witajcie,
    Dziewczyny, długo byłam na tym forum swego czasu, a potem potrzebowałam przerwy. Wpadłam jednak napisać, że i mi się w końcu udało. Wiele cyklów za mną, 2 poronienia, ale w końcu i dla mnie zaświeciło słońce. Dzisiaj ciąża potwierdzona betą, co prawda dopiero 79, ale jestem dobrej myśli.

Gratuluję! Kurczę, czytając Twój komentarz zastanowiłam się czy to nie ja go pisałam. Też mam za sobą 2 poronienia i ponad pół roku starań i wczoraj test wyszedł pozytywny, a dzisiejsze badanie bety wyszło 453,8 :) Muszę zacząć suplementować od poniedziałku progesteron, bo wyszedł 27,4.. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze.. A u Ciebie który tydzień?

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:

Hej super. Gratulacje 💚 teraz spokojnej i nudnej ciąży.🙂

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Witajcie,

Martuśka737 ale świetna wiadomość. Gratulacje 💚💚

Coś czuję że zostanę tutaj sama 🙁

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia19951 wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Mam 2 dzieci. Ale szczerze mówiąc dopiero po urodzeniu drugiego syna moje sykle wyglądają wyraźnie i są regularne. Przyszłam z pytaniem o owulacje. Miesiączka zaczyna mi się zawsze 29. Cykle mam 30 dniowe. Okolo 1 w nocy dnia 11 grudnia kochałam się z moim mężem(do końca), tego samego dnia około 22 zaczął mnie strasznie boleć jajnik aż zginałam się z bólu. (zawsze 11lub 12 mam właśnie takie bóle) utrzymywało się to cały następny dzień i pół drugiego dnia. Po 2 dniach dostałam bardzo gęstego śluzu tam w środku,jak twarożek, nie był taki gładki aż myślałam że to infekcja, ale to nie było to . Po 4 dniach od bólu miałam jedno porządne ukucie w podbrzuszu jak już miałam ten gęsty śluz. Teraz od 2 dni mam kremowy i już nie taki zbity. Bolą mnie bardzo piersi od wczoraj. Ogólnie spać mi się chce ciągle, jestem niezdarna,mam pobolewanie pleców i czasem ciągnięcie w brzuchu. Wczoraj wzięłam pastylkę do sysania miętową i mnie mdliło. Nie miałam tak przy poprzednich ciążach, wtedy tak nie obserwowałam się i nie wiem jak to powinno wyglądać. Ogólnie chciała bym być w ciąży ale nie staramy się o to intensywnie. Bez pomiar temperatur i wykresów. Tak wpisywałam sobie w kalendarzyk na jakiejś stronie kiedy powinnam mieć owulacje to wyszło że 14/15.. Ale wtedy miałam bardzo gęsty śluz a bóle miałam szybciej. Co myślicie o tym?

Hej.
    Może masz po prostu dłuższą fazę lutealną. Poczekaj do dnia @ i jak nie dostaniesz to zrób test. Nie ma co się nakręcać.

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ