Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mogę się przyłączyć?? Chciałabym jak najszybciej zajść w kolejną ciążę, bo podobno teraz jest najlepszy moment. o Filipa staraliśmy się 1,5 roku z laparoskopowym nakłuwaniem jajników i czyszczeniem macicy z polipów. Mam PCOS i wszystko co z nim związane. A jak jest u Was?
-
nick nieaktualnyCzesc czesc.
Mozna dolaczyc? Nasz syn 4 stycznia skonczy 2latka. Chcielibysmy aby mial rodzenstwo dlatego dzialamy, poki co 1 cykl nieudany za nami. Przed swietami testuje i zobaczymy czy bedzie prezent na gwiazdke czy nie. Pije inofolic, biore vita-mine plus dla kobiet, wit b6, wiesiolka do owulacji i magnez po owulacji.
Z synkiem staralismy sie 3msc. -
nick nieaktualny
-
Mi też kilka razy przeszła przez myśl adopcja, szczególnie kiedy kolejna ciąża skończyła się w 11 tc. Aż wreszcie urodziła się Ania.
Za to wczoraj czytałam ciekawy wywiad o parze, która miała problemy z zajściem w ciążę i postanowili nie czekać tylko adoptować:
http://dziecisawazne.pl/najtrudniejsze-byly-dwa-miesiace-oczekiwania-na-nasze-dziecko-o-adopcji-rozmawiamy-z-anna-komorowska/Mama Ani (2014) i Ewy (2015) -
Czesc dziewczyny, jesli mozna to chetnie sie przylacze;)
Czytam i czytam Wasze posty i nabralam ochoty, zeby tez cos napisac. Otoz, piec miesiecy temu powitalismy na swiecie nasza piekna, pierwsza kruszynke - Zuzanne. Ciagle karmie piersia, ale bardzo bym chciala znowu zajsc w ciaze...
Jeszcze nie rozpoczelismy staran, no bo jak mam wyznaczyc owulacje, jesli jeszcze nie wrocila mi @? Juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje, ze szybko uda nam sie splodzic siostre lub braciszka dla naszej coreczki. Chociaz mam przeczucie, ze nie bedzie to takie proste, bo jak sie na cos zafiksuje to zaczynam sie streowac, a wiadomo, ze wtedy poczecie mniej realne, naklepiej byloby wyluzowac, tylko jak?
Dziewczynom, ktore sie staraja, zycze powodzenia i trzymam mocno kciuki, zebysmy niedlugo zobaczyly dwie kreseczki;))kacha 32 lubi tę wiadomość
-
Musze powiedziec, ze nie dlugo, udalo sie w drugim cyklu staran, ale....w pierwszym cyklu sie nie udalo, wiec postanowilam nie czekac i kupilam cyclotest baby. Nie wiem czy dzieki temu (bo komputer pokazal wprawdzie faze plodna, ale nie owulacje), ale sie udalo. Ciaze znosilam fatalnie (nie fizycznie, bo tu wszystko bylo okej, ale psychicznie, bo ciagle balam sie o moje malenstwo, zeby wszystko bylo okej). Na szczescie skonczylo sie dobrze i teraz chcialabym drugie. Najlepiej juz bym zaczela, ale poki co nie ma @, wiec nawet nie wiem czy mam ovulacje... Boje sie, ze tym razem nie pojdzie tak gladko...
Hmm...a moze by mierzyc temperature codziennie i sprawdzac, mimo, ze nie ma @, myslicie, ze takie pomiary moga byc wiarygodne??? -
WITAM MAMUŚKI:)
MY SIĘ STARAMY O TRZECIE BOBO:))))) CO PRAWDA DOPIERO 3 MIESIĄCE ALE DLA MNIE TO I TAK DŁUGO W PORÓWNANIU Z POPRZEDNIMI CIĄŻAMI. W PIERWSZEJ CIĄŻY TO BYŁO MÓWISZ I MASZ A W DRUGIEJ W DRUGIM CYKLU A TERAZ NIC....SĄ TU JAKIEŚ DZIEWCZYNY KTÓRE TEŻ CZEKAJĄ NA TRZECIĄ CIĄŻĘ????Justi2 -
summerka, myśle że możesz pomierzyć temperaturę bo jesli owul\acja występuje to powinnas odnotowqac jakis spadek.
i może kup testy owulacyjne? nawet jakbyś miała robić je z miesiąc to warto, bo jeśli owulacja już wróciła to testy na bank pokażą
justi ja staram sie o drugie, ale marzy mi się trójka, z tym że męża na drugie namawiałam rok, wiec nie wiem czy zgodzi się na trzecie
wszechmiła no to czeka cie teraz najgorszy czas... czekanie, zaciskam kciuki
-
nick nieaktualnyJa niestety w dni najbardziej płodne miałam jelitówkę i ledwo żyłam.
Cykl stracony. Nie rozpoczynam Inofemu, żeby mi nic nie pokićkał w cyklu i żebym na sylwka przypadkiem okresu nie miała. Dostanę okres przed świętami i wtedy zacznę brać Inofem.
Chociaż na sylwestra poszaleję.
Testy owulacyjne mam również -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny