Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 15:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa jakby co to macie u mnie nielimitowane dostawy wiruskow:)

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2014, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    starczy tych wirusków na nas wszystkie ? :-)

    tyle co ja o tym hcg wiem to tyle że we krwi ma większe stężenie niż w moczu i dlatego betę można zrobić wcześniej i wcześniej wykryje ciążę niż zwykły sikacz... też myślałam o tym żeby zrobić ale stwierdziłam że do czwartku nie daleko i dopiero jak nic na teście nie będzie a @ nie przyjdzie to zrobię :-)

  • Anastazjaaa Autorytet
    Postów: 8222 5632

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać, zawsze miło popatrzeć na pozytywne tesciki

    mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Wpadam z doliną :(
    Prolaktyna na czczo 8,4 <1,2-29,93), po obciążeniu po 1 h 105,89
    TSH 0,30 (0,35-4,94)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    co u Was ?
    Aguś tsh musisz podnieść ja miałam odwrotny problem ja mam zbyt wysokie tsh i dopiero po obniżce na 1,5 udało mi się zajść w ciąże, a prolaktynę się też szybko leczy moja siostra w pierwszym miesiącu brania leków na zbicie prolaktyny zaszła w ciąże jej córeczka za chwile będzie miała roczek tylko ona brała inny nowszej generacji lek niż popularny bromergon.

  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dobra. Wpadam z doliną :(
    Prolaktyna na czczo 8,4 <1,2-29,93), po obciążeniu po 1 h 105,89
    TSH 0,30 (0,35-4,94)


    nie dolinuj sie kochana przynajmniej znalazlas podejrzanego ws. niepowodzeń...to wszystko sie ladnie leczy:) takze cyc do przodu i do lekarza!;)
    a powiedz lekarz kazal Ci zrobic prolaktyne z obciazeniem, czy zrobilas na wlasna reke?

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli na własną łapę robiłam. 39 zł taka przyjemność.

    Ulcio a są jakieś leki na niskie tsh? Wszędzie piszą o zbijaniu tarczycy i nic znaleźć nie mogę.

  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a masz dobrego lekarza? bo z tego co kojarze ty jestes wlkp. to jakbys chciala to mam swietnego lekarza tylko, ze z Poznania...

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i nie mam. Latam teraz od jednego do drugiego. Do Poznania trochę daleko mam, bo ja Kalisz. A i małej nie mam z kim zostawiać. Jutro już mam endo. Zobaczymy co mi powie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    są leki na tsh nie martw się jak masz dobrego endo to ci dobierze leki :) uszka do góry !!

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 dzięki <3

  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a teraz mnie olsnilo, ze kiedys chodzilam do swietnego ginekologa, ktory przyjmuje tez w Kaliszu i pracuje na Polnej w Poznaniu. ja go zmienilam bo musialabym na drugi koniec miasta jezdzic. Jakby co poczytaj sobie o dr Tomaszu Olejniczaku. Aaaa i jeszcze jeden, poznalam go przy przyjeciu na obserwacje przed porodem dr Paweł Jachowski - poczulam sie jak w Lesnej Gorze ;) oboje to super lekarze i przyjmuja takze w Kaliszu:)

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wiem, że było to już na pewno poruszane, ale kiedy się powinno zrobić prolaktynę w jakimś określonym dniu cyklu? a tsh jest obojętnie kiedy?

    qbxwkvq.png
  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zebym ich na sile wciskala :) ale akurat sobie o nich przypomnialam w kontekscie Kalisza:)

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra nie ma znaczenia dzien cyklu, przynajmniej mi tak mowil lekarz:)

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się nawet na 20 lutego zapisać :) a kolejki na maska długie zawsze :) ale minus jest jeden.... prywatnie....

    qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi trzeba ją robić z obciążeniem i w połączeniu z TSH, żeby mieć lepszy pogląd na sytuację tak?

    dzięki olitka :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 17:25

    qbxwkvq.png
  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam bez obciazenia ale w pakiecie z TSH.

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tak zaczynam zastanawiać czy nie zaczynam świrować, bo pokarm mi zanika, bo jest go naprawdę niewiele i znacznie mniej z dnia na dzień, a w zasadzie to jakieś krople siary mam i to jak porządnie ścisnę, a mały dużo pił bardzo...

    miesiączkuję regularnie i wydaje mi się, że mam owulacje, bo zawsze mam ewidentny wzrost tempki i nie mam jakiś dziwnych skoków temperatury...

    wiecie, bo jak się czyta to człowiek świrować zaczyna... zapytam się mojego ginka... zobaczymy co powie :) będzie się śmiał, bo się mnie ostatnio pytał kiedy trzecie to mu mówiłam, że męża muszę przekonać, a on się śmiał strasznie, bo jemu się właśnie wtedy trzecia córcia urodziła ;)

    no cóż pożyjemy zobaczymy :)

    qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dzięki :)

    qbxwkvq.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego