Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co :) właśnie sobie skojarzyła, że wizyta będzie około 7 dni od owu ;) może już zauważymy jakieś oznaki i okaże się, że zrobiłam sobie najdroższy test ciążowy w moim życiu ;)

    qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas zobacz na mnie - prl bez obciążenia ok, owulację mam, nie karmię pół roku, mleka mam tyle co Ty, a po obciążeniu prl ponad 12 x większa, gdzie powinna przekraczać max 5 razy ... coś nie hallo ...
    Dlatego prl jak coś badaj z obciążeniem.

    Oli o Olejniczaku słyszałam, teściowa do niego właśnie chodzi. Tyle, że terminy u niego długie na wizytę (cały czas mówię o prywatnych przyjęciach). Zobaczę co mi powie endo, mój gin w pn i wtedy pomyślę co i jak :) Dzięki za info.

  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a regularne miesiączki miałaś?

    qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy karmieniu tak. Raz miałam torbiel, po niej anty na 2 mies. I po anty @ miałam wywoływaną.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:18

  • Anastazjaaa Autorytet
    Postów: 8222 5632

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja nawet nie mam pojęcia o czym piszecie,

    mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze ze do tego endo idziesz.. ale wiesz ja gdzies czytalam , ze jak jest tylko ta po obciazeniu podwyzszona a cykle sa regularne i owulacyjne to nie ma koniecznosci leczenia... no ale jeszcze to Twoje Tsh daje do myslenia... a ft3 i ft4 robilas?

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli 2 mies temu badałam ft3 ft4, teraz to tsh tak z głupoty zrobiłam i o...
    Wtedy tsh było 0,65 teraz 0,30
    Ft3 3,26 (2-4,4)
    Ft4 1,44 (0,93-1,70)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:24

  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z leczeniem to czytałam, że jedni leczą, inni nie. Ale kurna ja nawet mam siarę w cycach, więc choćby tego mleka chciałabym się pozbyć, bo przy <3 to nie za fajnie jak coś mi cieknie

  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po odstawieniu nie miałam miesiączki miesiąc, ale nie dziwne bo miałam strasznie dużo mleka, ale ja nie brałam żadnych na wywołanie ani na regulację, bo nie miałam z tym problemu jest idealnie 29/ 30 dni....

    Tsh robiłam w kwietniu zeszłego roku jeszcze karmiąc i miałam idealnie pośrodku normy :) zobaczymy co gin powie :)

    nie ma co panikować :) tylko serduszkować to dopiero 6 cykl rozpoczęty :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 18:36

    olitka lubi tę wiadomość

    qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja raz miałam wywoływaną @ - ale na to i odstwienie i anty się złożyło.
    Kas kochana zrób jak uważasz <3 ja nie chcę tracić niejako czasu, stąd te badania itp. Choć w sumie Ty przy kp zaszłaś w drugą ciążę. Nie wiem co Ci doradzić. Ja jestem w gorącej wodzie kąpana :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:40

  • mama hani Autorytet
    Postów: 952 251

    Wysłany: 4 lutego 2014, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie badania można sobie zrobić?omówiłam się do gina i zastanawiam się o jakie badania go poprosić?jakie badania wam lekarze dawali?



    relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet
    Postów: 1543 775

    Wysłany: 4 lutego 2014, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie Staraczki i znikam na chwilę :) pojawię się w komentarzach po wizycie u gina :) bo zaczynam świerować.... co do ciąży przy kp to moja przyjaciółka karmiła tak na maksa i zaszła w ciąże dość niespodziewanie ;) i w ciąży jeszcze miesiąc albo 2 karmiła ;) ja zresztą też karmiłam w ciąży ;)

    trzymajcie się i do przeczytania :)

    qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 4 lutego 2014, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani LH, FSH, tsh i prl to tak na dobry początek :)

  • olitka Ekspertka
    Postów: 204 144

    Wysłany: 5 lutego 2014, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie wytrzymalam i zrobilam test.... i d u p a ! nie wiem o co chodzi.... jedyna
    nadzieja, ze cos mi sie przesunelo a przesunelo sie na pewno tylko pytanie o ile?
    no nic zbieram tylek i ide na bete i przy okazji morfologie zrobie bo moze jakies choroba sie przyplatalo.... trzymajcie kciuki, chyba zalapuje doline...

    f2w39n7304tem5zg.png

    dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • mama hani Autorytet
    Postów: 952 251

    Wysłany: 5 lutego 2014, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Mama hani LH, FSH, tsh i prl to tak na dobry początek :)
    dzieki bardzo



    relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet
    Postów: 8222 5632

    Wysłany: 5 lutego 2014, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olitka, trzymam moooooocno kciukasy

    mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 5 lutego 2014, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani te badanie LH, FSH, pl najlepiej 3 dc. TSH nie ma znaczenia kiedy.

    Oli jej trzymam tu kciuki najmocniej jak się da <3

  • aagaa84 Znajoma
    Postów: 20 1

    Wysłany: 5 lutego 2014, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Oli jak Ty masz rano 37 i termin miałaś na wczoraj, to wiesz, ja nic nie chcę mówić ... :P :P

    aga84 :) hej hej :)
    Robiłaś jakieś badania? Warto choć dla samej siebie zbadać choć tsh, lh, fsh, prolaktynę i nie czekać tego roku. Choć wiadomo - wtedy trzeba na własną rękę no i idzie po kieszeni.
    + monitoring, super sprawa. Wiesz na czym stoisz, czy masz owulację itp.
    Co do wykresu - spadek niby jest, ale temp taka sama jak 1 dpo i 2 dpo, ten 3 dzień jakiś dziwny wzrost :)


    robiłam tydzień tem tsh i prolaktyne i wszytsko jest w normie, robie testy owulacyjne. a może to za mało badań?? czasem juz nie wiem co się dzieje...

    aga84
  • aga.just Autorytet
    Postów: 3042 1296

    Wysłany: 5 lutego 2014, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz wartości tsh i prl? Prl z obciążeniem czy bez badałaś?

  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 5 lutego 2014, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Ja, tak jak Wy, staram się o rodzeństwo dla mojej, już prawie, 7-latki. Zaczęłam parę dni temu 4cs, 2 z OF. Zrobiłam wszystkie wyniki, jestem okazem zdrowia, poza Estradiolem, który niestety mam na dolnej granicy. Na ostatnim usg na lewym jajniku 3cm torbiel, obserwowana. Życzę Wam wszystkim powodzenia i pewnych zielonych kropek. :)

    Anastazjaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego