X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna Pysiu sliczne te wasze gwiazdeczki Aneczko twoja dzidziunia rowniez..

Ja tylko na chwile urwanie glowy ostatnio remont ciag dalszy do tego interwencja w szkole w klasie Madzi..opowoem wam jutro. .pozdrawiam sloneczka buziaczki

Ps.Jasio ma kolejnego zeba prawdopodobnie ale raczej napewno bo gorna dwojka wymacalna pod paluchem ostre i twarde inne biz dziaslo.

Buzia

PodwojnaMamaWdwupaku, Pysia89 lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nie było mnie ze 2 miesiące.... miałam dziwny nastrój, w ogóle nie chciało mi się z nikim rozmawiać, nigdzie jeździć... eh
    Ale jak przyszła wiosna i ciepełko, to od razu wróciłam do życia :D

U mnie nic nowego.
    Córcia do przedszkola, ja z synkiem w domku, często przeziębienia nas się czepiały.
    Starania o 3 maluszka koniec 2018/początek 2019 :)

Hilary
    Jak Ty super sobie ze wszystkim radzisz.
    Brawo.
    Mam nadzieję, że ja też będę tak ogarniać wszystko jak Ty :)

Podwojna
    Jak ten czas poleciał. Już na świecie jest Twój skarbek.
    Gratuluję :)
    Jak się czujecie?

Hilary lubi tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w poniedziałek o 10 godz będzie pochowek maluszkow. Pomimo ze nie udało sie ustalic płci jesteśmy szczwsliwi ze beda miały należyty pochowek.

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni :* pomodle siw o tej godzinie

Szczesliwa dobrze ze już Ci przeszło:) zagladaj do nas częściej

Basia ale szybku mu te ząbki idą :p

Ja dzis zalatana. Tusz doszedł wiec mialam mase drukowania i wycinania. Wszytsko zrobiłam tylko warkocz z ciasta zrobie jutro i pojade tam wcześniej wszystko poustawiać. Załatwiła opieke dla Wiki wiec zostanie w domu. Pogoda ma byc średnia wiwc kiepsko zeby tyle h siedziala na podwórku a tez za bardzo czasu nie bede dla niej miała. A z nia raczwj problemów nie bedzie jak juz z butli pije. Z reszta odkąd jest na mm to się poprzestawiała i ma dłuższą drzemkę. Ok 6 pije mleko i śpi. O 9 wstaje i idzieny do pokoju sie bawimy i jeny kaszke. Przed 12 je mleko i spi kilk h. Wczoraj wstala o 15 a dzisiaj o 16. Potem znowu sie bawimy i je obiadek albo deserek i ok 20 wypija mleko i idzie spać już na noc :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 09:30

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Podwójna - tak to Natalka w awaterku :) jest spowrotem cudownie . Niedługo chrzest małej koniec maja mamy termin . Ja ciagle myśle by niebawem rozpocząć kolejne starania o towarzystwo dla Natalki .
    Zoja jest śliczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 22:50

Pysia89, anecz_kaa lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mama - na koniec roku zaczynacie starania ja tez bym chciała tak gdzies w tym czasie czy rozpoczniemy to się jeszcze okaże ale ja już wszystko przemyślałam i bardzo bym chciała . Gorzej czy ki się uda bo to nie takie proste

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Enii slonce, przykro mi ze nie udalo sie ustalic plci malenstw, ale ciesze sie ze bedziecie mogli juz pochowac malenstwa. Bede jutro myslami z Wami♥️

Aneczka sliczna corcia. I piekne imie :)

Basiu ciekawa jestem co tam znowu w tej szkole wymyslili ;)

No Jasio sie rozbujal z zabkami :)

Szczesliwamama witaj po przerwie :) dziekuje czujemy sie juz dobrze :) i jest cudownie moc znowu przezywac macierzynstwo od tych pierwszych chwil:)

Hilary jak urodziny sie udaly?

Karola a to niespodzianka z tymi staraniami :) bede mocno kibicowac.

Jaka macie pogode w Pl? U nas popsula sie od kilku dni. Pochmurnie i deszcze takze poszalec na dworku nie mozna :/

Milej Niedzieli :*

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jeszcze mialam zapytac o jedno. Dziewczyny po cc. Czy musialyscie isc do gina na sciagniecie szwow?

Ja w poprzednich cc mialam nakaz po 10 dniach isc je sciagnac i te szwy nierozouszczalne mialy kolor niebieski a teraz w szpitalu lekarz powiedzial ze po 10 dniach mam sama obciac tylko koncowki.

Ja z tej radosci nie zapytalam czy one sa zalozone rozpuszczalne i nie trzeba ich wyciagac i boje sie obciac te koncowki bo co w tedy jak mi szew zostanie w srodku a bedzie nierozpuszczalny?

I nie wiem czy mam jutro sie do gina przejechac z nimi czy jednak obciac tylko te koncowki. Teraz nici sa cieniutkie i przezroczyste a nie niebieski, wiec moze to te rozpuszczalne?

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwojna nie wiem.. ja miałam niebieskie i wyjmowała mi je po 2 cc i teraz położna. Po 1 cc jechałam po tygodniu na zdjęcie do szpitala.

U nas dziś słoneczko, także będziemy grillować na działeczce. Jeszcze, żeby dziewczyn znowu nie zaczynało coś brać to byłoby super bo po tygodniu w przedszkolu młoda od 2 dni bardzo kaszle. Dziś przez to nie przespałam pół nocy. Drugie pół karmiłam małego bo bardzo często się budzi. Także ja dziś powieki na zapałki... :-/

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Impreza sie udala znakomicie :)))
    Hilary raz jeszcze dziekuje za pomoc ;)

Eni -:*Bede jutro o Was myslec.

U nas dzis piekna pogoda,dlatego tez popracowalam troche w ogrodzie.A Malutkiej super powietrze sluzy,spala pieknie.

Podwojna -orientujesz sie ile razy polozna przychodzi??
    Nasza byla juz 4 razy i jutro tez przychodzi...tak mysle czy zdaze jej kupic jakis prezent.

Milego wieczoru Skarby ;)

Hilary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia nie mam pojecia ile razy polozna przychodzi bo ja nigdy jej nie potrzebowalam.

Moze kup jutro i dasz na nastepnej wizycie ;)

• karolinams Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwójna ja nie miałam niebieskich tylko czarne i powiedzieli ze rozpuszczalne i tez miałam tylko pentelke uciąć i tak zrobiłam i wszystko pięknie się pogoilo .
    Patrze na twoje zapiski pod suwaczkiem 5 lat 2 lata i 8 miesięcy :) u nas było 3 lata , 6 miesięcy i 1,5 roku :) ciekawe ile teraz by było .

Hilary - ty zaszłaś z Wika jak karmiłaś piersią a miałaś normalnie miesiączki ? Jak się zabrałaś do planowania przypomnij mi proszę ? Wiem ze u ciebie poszło dość szybko bo ty prawdziwa kobietka płodna :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Enii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje

My dzis po mszy mieliśmy błogosławienie maluszkow i modlitwy przy chrzcielnicy. Bardzo ciężko było. Zdecydowaliśmy sie na uroczystość pochowkowa w naszej Parafii, bardziej to ważne dla nas ze w kościele niż przy grobie. Jutro jedziemy juz sami, beda tylko panowie co miejsce u babci i dzoadzia na grobie przygotują. Cala ceromonia dla dzieci nienarodzonych jest krotka.

Maz podziekowal mi ze nalegałam na badanie płci i pochowek. Liczyłam sie ze plec noe wyjdzie bo źle to wszystko wyglądało po zabiegu. Dużo szybciej cały proces przebiegl nawet z tego ze dwa Maluszki.
    Byłam tez z wynikami u poloznej oddziałowej i dowiedziałam sie zw do grobkow dzieci utraconych ktore rodzice nie odbierają chowaja tylko wysokie ciąże. Niskie ciąże sa przetrzymywane przez 10lat i utylizacja. Przykre te bo co innego jest oficjalnie. Tym bardziej cieszymy sie ze podjeliamy ta decyzje

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, super że impreza udana.
    Karolina, np. mi regularny cykl wrócił dopiero po całkowitym odstawieniu dziewczyn. Tyle, że akurat samo wyszło, bo biłam się z myślami czy i jak zakończyć kp bo chcieliśmy starać się o kolejne bobo. Moja mama np. zaszła z moją siostrą z 1 owu po porodzie, czyli nawet nie dostała 1 okresu. Źe jest w ciąży zaczęła podejrzewać jak mój brat nie chciał pić z piersi.
    U nas teź szybko poszło. 1 ciąża w 1 cyklu złoty strzał, bo bolał mnie jajnik więc wiedziałam, że to owu i stwierdziliśmy z M, źe działamy. 10 dni później był bladzioch. 2 ciąża w 5 cyklu po porodzie, ale dopiero 3 był w miarę normalny i zaszłam 2 cykle później w 2 cyklu regularnych starań. Z Bartkiem też 2 cykl.
    Znam parę dziewczyn, które miały problemy z zachodzeniem, ale po niedlugo po ciąży szybko udało im się zaciążyć ponownie. Może i u Ciebie Karolina tak będzie ;)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii na pewno ciężko Wam, ale dobrze, że zdecydowaliście się na pochówek, będzie chyba łatwiej. Zawsze będziecie mogli do Maluszków przyjść na cmentarz. Będę jutro z Wami myślami i pomodlę się za Wasze Maluszki :-*

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak zachodziłam w ciążę z Wiki to już nie karmiłam piersią. Okres dostałam już mimo kp Werki jakoś po 3 miesiącach. Karmiłam pół roku czyli do października a z Wiką zaszłam w lutym. Udało się w pierwszym cyklu, z Werką i z Wiktorem też więc u nas idzie zawsze mega łatwo (dlatego muszę teraz założyć tą wkładkę albo tabletki). Z niczym się nie przygotowywałam, jedynie wcześniej brałam kwas foliowy.
    Życzę Ci żeby u was też teraz poszło tak szybko :)

Pysia nie ma za co :) Fajnie że się impreza udała :)

Enii tulę :*

Rybaa oby już nie było chorób

Podwójna u nas dzisiaj pogoda super

Byliśmy dzisiaj na chrzcinach u synka szwagierki. Fajne było i nawet dla męża się udało bo wczoraj pracował do 3 w nocy i dzień za to miał wolny więc razem na te chrzciny pojechaliśmy.

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis 30 :p i wczoraj robilzm , kumplem impreze on miał tort - cycki ;) a ja taki :D kolezanka, ktora ma pracownie tortow takie cudo mi wyczarowala! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d08f17d0fdb5.jpg

PodwojnaMamaWdwupaku lubi tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A urodziny się udały :) Dzieci myślę zadowolone :) Bawiłam się z nimi aż 3 godziny :) Koleżanka też zadowolona dała mi nawet w podziękowaniu 4pak piwa i czekoladki :D
    Mam tylko kilka zdjęć bo nie miałam czasu robić, koleżanka robiła i ma mi przesłać.
    Impreza była w stylu bajki Zaplątani czyli Rozszpunka.
    Jedzenie też przygotowałam bo się sama zaoferowałam dla koleżanki a zrobiłam, warkocz z ciasta francuskiego, parówki z włosami, babeczki i wydrukowałąm do nich te takie obrazki z bajki, wieża z pączków tych donatów i rozpuściłam czekoladę w takiej brytwance jak jezioro z bajki i dodałam tam statek z pomaranczy z chorągiewką z bajki i do tego pokrojone owoce do maczania.
    Zrobiłam banery w stylu bajki, fotościankę rozszpunki, piniate w kształcie głowy tej czarownicy Gertrudy. Puszczałam też bańki, rozłożyłam namiot taki księżniczki, i na stole w misce z woodą w środku kryształki a na wierzchu kwiatek taki żółty jak w bajce.
    Z zabaw było malowanie buziek, ozdabianie koron, zaplątani (zaplątałam ich wszystkich taśmami z żółtej bibuły i potem musieli się uwolnić), konkurs fryzur dla lalek, gra w kolory, przenoszenie jabłek na głowie, przyklejanie nosa dla Julka z bajki z zamknietymi oczami i piniata i na koniec puściliśmy lampion bo w bajce też puszczali

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka fajny ten tort :)

Kurczę a ja nie mogę dodać zdjęć bo net mi się zamulił bo za dużo transferu zużyte :/

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba - No to faktycznie u ciebie tez pięknie z zachodzeniem a i masz @ mimo karmienia u mnie nigdy nie ma @ jak karmie ale liczę na takie coś jak u twojej mamy podczas karmienia :)

Hilary - oj tak u ciebie błyskawica zabezpiecz się kochana

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ