Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa noo robię te testy, ale kompletnie nic nie pamiętam z tego co kiedyś się uczyłam więc muszę na nowo sobie przypominać więc codziennie siedzę z książką. Strasznie mnie denerwuje te odliczanie czasu podczas pytań
U mnie dzisiaj obiad na szybko Dla męża zrobiłam mielone, sobie tortellini a Werka zjadła i to i to
Mamabyc3 jutro na pewno będzie lepiej U mnie też raz dzień lepszy, raz gorszy
-
Nooo mega szybko zleciało:) Tylko ja już nie wiem jak tą ciążę liczyć. Bo owulacje była późno i jak byłam u lekarza to był według om 7 tydzień a lekarz stwierdził że zarodek ma dopiero 3.5/4 tygodnie. Niby zawsze jest mniej niż z om bo przecież liczy się od ostatniego okresu ale u mnie wychodzi mniej o 3 tygodnie. To mam liczyć według om i jak są te różne kalendarze z rozwojem na dany tydzień mam się tego trzymać czy odjąć te 3 tygodnie i patrzeć dopiero na 7 tydzień?
-
Mi na pocztaku ciąży mniej więcej z @ jak i usg wychodziły podobne terminy jaka zaczynały się około 30tc szczególnie w 1 ciąży. Ale z tego co wiem najbardziej wiarygodny termin z usg jest mniej więcej 10-11tc. A prawda taka że jak dziecko będzie chciało wyjść to wyjdzie i ma w tej małej pupie lekarzy i ich terminy
-
Oj tak. Mamabyc3 masz rację. Dziecko bedzie chcialo wyjsc, to wyjdzie.
Najgorsze jak termin z owulacji jest duzo pozniej i pozniej wywoluja porod, bo z @ 'juz czas', a normalnie dziecko musi jeszcze posiedziec.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Albo w przypadku planowanej cesarki.. Ileż ja się natłumaczyłam lekarzowi, że chcę jeszcze poczekać, bo cykle bardzo długie i wg owu ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie. Ostatecznie i tak mała zaczęła pchać się na świat i pojawiły się skurcze, więc nie chcieli czekać na rozwój akcji.
-
Hilary, moja mama właśnie robi prawko. Zachciało jej się po pięćdziesiątce pd 2 lat już mówiła, że chce itp. ale jakoś jej nie po drodze było, wciąż czasu brak. Więc ją "zmusiliśmy" wręczając voucher na kurs bidna nie śpi po nocach bo się tak stresuje, a jak zaczęła jazdy to już w ogóle.
-
Dziewczyny, dzisiaj podczas sprawdzania szyjki poczułam że ujście wkoło jest takie grudkowate jakby. Dawno się nie macałam chyba przed 2 ciążą ostatnio i szyjla raczej gładka była a teraz taka dziwna... Miałyście tak kiedyś? Co to może być? Czytam, że u kobiet, które rodziły tak może być, no alw to chyba dotyczy porodów sn a nie cc.. Przed świętami do lekarza raczej nie da rady, później @...Wydzielina raczej taka jak zawsze, no tylko ten lekki "ból" podbrzusza, bardziej takie "spięcie".
Dodam jeszcze, że po ostatnim M skarżył się na dziwne uczucie, jakby lekkie swędzenie, generalnie dyskomfort, ale stweierdziliśmy że to mogło być od chusteczek nawilżanych których użył, bo ja żadnych dolegliwości nie miałam... -
Rybaaa moze ona taka rozpulchniona..nie znam sie kurde..u mnie raczej gładko jest.
Hilary faktycznie czas leci szybko.. Co dopiero testowalas hihi
No umnie jakby teraz się udalo to tez by byla duuuza rozbieżność.. Jesli ta owu byla to w normalnych okolicznościach byłabym przy końcówce cyklu a nie podczas owu
Ej wrozylam mojemu z ta obraczka haha ..pomijam jego spojrzenie.. Zwariowalas babo ... Wyszło mu dokladnie tak samo jak mi :-o ciekawa aż jestem .. Jeszcze musze komu powrozyc w ramach eksperymentu .. Ta wiem zglupialam hihi ale zabawa przednia
Pisze z Tel wiec przepraszam z góry za byki.
6 c.s
-
Ja też robiłam tą wróżbę z obrączki. Wychodzi mi czwórka dzieci, teraz powinien byc syn:)
Pogoda się popsuła. Nawet nie chce się na dwór wychodzić.
Posprzątane już, obiadu dziś nie robię, mam zupę ogórkową z wczoraj.
MamaNI Witaj:) Ale super rodzinka:) Trzymam kciuki za II kreski:)02.2010 córka
09.2011 syn
01.2017 corka(*)
01.2018 7 tydz.(*)
12.2018 córka -
Rybaaa moja teściowa też w tamtym roku poszła na prawko, też po pięćdziesiątce i dała, za 11 razem ale zdała
Majzu może jeszcze za wcześnie na test
MamaNl witaj ale mas wesoło w domu Dopisać Cię do naszej listy na pierwszej stronie ? Jak tak to podaj też termin testowania
U nas dzisiaj słonecznie, chocia wieje zimny wiatr. Wybraliśmy sie do Rosmana. Fajna promocja jest -20% na mleko i na kosmetyki dla dzieci 2+1 a z kartą rossne 2+2 Do tego na placu był jarmark wielkanocny więc się przeszliśmy pooglądać. Zjedlismy watę cukrową. Kupiliśmy szyszki i lizaki. Mąż w pracy do 19. Muszę mieszkanie poogarniać i zrobić cos na kolację. A o 20 Madagaskar oglądamy