X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a tam odrazy z @. Zapomniałaś o pracy domowej od Jaśminowej? W sam raz z dwoma kreskami pójdziesz do Gina

No dobra dobra biorę się do roboty :D

Jasminowa lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No dobra dobra biorę się do roboty :D
    Już lepiej ;)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że zaczynam plamić także do wieczora powinnam mieć potop...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Melduję, że zaczynam plamić także do wieczora powinnam mieć potop...
    Edycik też tak wczoraj mówiła

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• lala111 Nowa

Wysłany: 28 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    czy można się dołączyć ? :)
    W tym miesiącu zaczeliśmy staranka...za 4 dni ma przyjść @ a ja już świruję :D
    Robiłam test bo nie wytrzymałam ale wyszedł negatywny...
    Podbrzusze boli jak na @, piersi wielkie i ciężkie...wszystko jak na @

Ale jakiś cień nadziei jeszcze mam...:(
    Mam jednak przeczucie, że się nie uda. Wiem, że to pierwszy miesiąc ale nadzieja zawsze jakaś jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Edycik też tak wczoraj mówiła

No coś nam @ płatają figle, ale u mnie zawsze tak jest, poza tym patrząc na owulację to okres przyadł mi dokładnie 14 dni po także owulka spóźniła wszystko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No coś nam @ płatają figle, ale u mnie zawsze tak jest, poza tym patrząc na owulację to okres przyadł mi dokładnie 14 dni po także owulka spóźniła wszystko...
    czyli jak w zegarku. Teraz trzeb czekać na kolejną owulkę(a wtedy możesz obsikać kilka testów ;) )

• Mundek Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatni cykl trwał 26 dni wiec w sumie nie duzo i teraz nie wiem wczesniej miałam przewaznie 28 ale skrócił mi sie po miesiacu przyjmowania inofemu... myslałam nad monitoringiem ale chyba juz sie w tym miesiacu nie załapie wiec moze w nastepnym a w tym poprubujemy jakos sie wstrzelic... tylko czy testy owulacyjne mogą wychodzic po owulacji pozytywne? moze tak byc ze ten pik jest jednak po a nie przed? moze sie któras orientuje hmm?

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    czyli jak w zegarku. Teraz trzeb czekać na kolejną owulkę(a wtedy możesz obsikać kilka testów ;) )

tego sikania na patole najbardziej mi brakowac będzie :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ft4 wynik 0,94 w przedziale 0,70 - 1,48 więc w normie
    Ft4 powinno być w górnej granicy normy a tsh ok.1

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś co u Ciebie? Jak infekcja? Staracie się?

kas50 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kas!

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby- czyli faza lutealna trwa prawidłowo :) nowy cykl, zdrowie podrasowane i do przodu : )

katiuszaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    mój ostatni cykl trwał 26 dni wiec w sumie nie duzo i teraz nie wiem wczesniej miałam przewaznie 28 ale skrócił mi sie po miesiacu przyjmowania inofemu... myslałam nad monitoringiem ale chyba juz sie w tym miesiacu nie załapie wiec moze w nastepnym a w tym poprubujemy jakos sie wstrzelic... tylko czy testy owulacyjne mogą wychodzic po owulacji pozytywne? moze tak byc ze ten pik jest jednak po a nie przed? moze sie któras orientuje hmm?

Mundek- piszą, że liczy się pierwszy pozytywny test owulacyjny w cyklu i to po 12-36 h od tego testu powinna nastąpić owulacja.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    a tam odrazy z @. Zapomniałaś o pracy domowej od Jaśminowej? W sam raz z dwoma kreskami pójdziesz do Gina

Katiuszka dostaje plusa, że tak ładnie pilnuje porządku : )

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam zdradzę w sekrecie, że pracuję z domu i spadam do kosmetyczki, mam nadzieję, ze moja nieobecność nie zostanie zauważona. Idę paznokcie zrobić ; )

Mundek, AgaL, Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Fajnie, że miałaś owulkę :) U mnie w 19 dc pęcherzyk nie pękł, a cykl trwał 29 d. Więc raczej owulki nie było, albo faza lutealna się mega skróciła. A objawy owulki i test miałam w 16 DC. Jakiś mam bałagan w organizmie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Fajnie, że miałaś owulkę :) U mnie w 19 dc pęcherzyk nie pękł, a cykl trwał 29 d. Więc raczej owulki nie było, albo faza lutealna się mega skróciła. A objawy owulki i test miałam w 16 DC. Jakiś mam bałagan w organizmie

Ja tak sobie myślę, że miałam ale wcale nie musiało do niej dojść. Był pęcherzyk , test był pozytywny ale czy pękł tego nikt nie wie bo nie miałam UGS robionego po owulacji także kupa ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja tak sobie myślę, że miałam ale wcale nie musiało do niej dojść. Był pęcherzyk , test był pozytywny ale czy pękł tego nikt nie wie bo nie miałam UGS robionego po owulacji także kupa ;)
    Ja też nie miałam USG poźniej więc nie wiem czy pecherzyk pękł. Potem 2 dni miałam turbo ból jajnika, więc pewnie torbiel się zrobiła. Mam nadzieję, że ten cykl się ogarnięcia ;) a jak nie to w grudniu idę na monitoring.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)pogoda przepiękna właśnie wróciłam po odbiorze kanalizacji;-)

Melduję wykonanie zadania, ja już po staranich około owu, teraz serduszkowanie tylko dla przyjemności.... (ha ha taki żarcik:-PP)

Pierwsze siknięcie dokonam 7 listopada;-)

Ja myślę o rozjaśnieniu owłosienia;-P, bo na razie ma czarno, brązowy melanż na głowie:-)

Ps. kurcze żadna nie wysikała nawet bladziocha;-(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:49

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ