X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale ty te wyniki miałaś chyba podobne do moich. Dlaczego odrazu
    zestarzały? Ściskam będzie dobrze. Estrofem jest bardzo mocny i na pewno rozrusza wszystko

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    nie z badań, że za mało hormonów wydzielają...

edit:nie robił mi dzisiaj USG nawet bo to dopiero 9 dzień cyklu , wczoraj zakończyłam krwawienie...

Dzięki Agus :*

Wydawało mi się że w normie miałaś wyniki....chyba że pomyliłam z kimś innym....
    Ruby dobrze ze od razu masz tabletki, działaj i we wtorek będzie pęcherzyk :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby ale ty te wyniki miałaś chyba podobne do moich. Dlaczego odrazu
    zestarzały? Ściskam będzie dobrze. Estrofem jest bardzo mocny i na pewno rozrusza wszystko

Nie miało się polubić...Katiusza ja miałam nowe robione w pierwszej fazie cyklu i faktycznie jednego hormonu było tam dość mało i po tym chyba wnioskuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby miałam Ci jeszcze napisać żebyś zwiększyła ilość soi lub tabsy z soją jakieś ona mocno też wspomaga estrofem. Podanym głową do góry ja kiedyś usłyszałam że menopauza przeszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Wydawało mi się że w normie miałaś wyniki....chyba że pomyliłam z kimś innym....
    Ruby dobrze ze od razu masz tabletki, działaj i we wtorek będzie pęcherzyk :*

Aguś to nowe wyniki które miałam robione w pt a dzisiaj na wizycie je poznałam dopiero, niby w normie ale jeden albo dwa hormony zaniżone...

Nie sądziłam, że ta droga okaże się taka wyboista, nie jestem na to przygotowana, nie chcę jeść anytków :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale cykli nie masz tak długich, żeby od razu wnioskować, że bezowulacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby miałam Ci jeszcze napisać żebyś zwiększyła ilość soi lub tabsy z soją jakieś ona mocno też wspomaga estrofem. Podanym głową do góry ja kiedyś usłyszałam że menopauza przeszłam

a sos sojowy w to wchodzi czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby ale cykli nie masz tak długich, żeby od razu wnioskować, że bezowulacyjne.

Ostatni 34 dni, lekarz mówi, że za rzadko zdecydowanie...wnioskuje pewnie po tym niskim hormonie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a sos sojowy w to wchodzi czy nie?
    Chyba nie bo raz nie wiadomo ile jest tam faktycznie soi bo często to sosy tylko z nazwy a dwa że chyba zbytnio przetworzone i całe dobro już gdzieś zniknęło

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ostatni 34 dni, lekarz mówi, że za rzadko zdecydowanie...wnioskuje pewnie po tym niskim hormonie...
    To jestem w szoku ją miałam cykle 32-33 dniowe i normalne owulacje. Nigdy lekarz mi nie powiedział, że mam za długie cykle. Teraz się skróciły po bromku.

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, AMH robiliście, że tak mówi o tym starzeniu się???? Może nie jest tak źle??? Ściskam mooooooocno :-*

Btw- cykle powinny być ok.28-dniowe, niektórzy lekarze zupełnie spokojnie tolerują 30-dniowe. 34-dniowe są za długie, ale przecież dziewczyny miewają o wieeeeele dłuższe. Ejjjj, no.... ;/

Agatia, spokojnie, nie myślę w kategoriach guza bla bla ;) po prostu skopiowałam fragment. Ale, niestety, bardzo dużo z tego, co jest w pierwszej części, brzmi paskudnie znajomo... A część z tego, to sprawy bardzo drażliwe dla mężczyzn, a i człek niespecjalnie się chce o tym rozpisywać, wiadomo ;/ Będę chyba starała się rozmawiać z Małżem o konsultacji z lekarzem - m.in.dlatego, że ma przy tym wszystkie dość niskie FSH (chociaż w normie). Wiesz, żeby miał PRL na granicy, to jeszcze co innego, ale On ma prawie 2x więcej, niż wynosi górna granica... Jakoś nie mogę uwierzyć, że taki wzrost nie ma wpływu na organizm ;/
    To już nie chodzi tylko stricte o spłodzenie brzdąca, ale Jego samopoczucie i szeroko pojęty komfort życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:00

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a które hormony za nisko. Po estrofem wnioskuję że estradiol i co jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:59

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruby, AMH robiliście, że tak mówi o tym starzeniu się???? Może nie jest tak źle??? Ściskam mooooooocno :-*

Agatia, spokojnie, nie myślę w kategoriach guza bla bla ;) po prostu skopiowałam fragment. Ale, niestety, bardzo dużo z tego, co jest w pierwszej części, brzmi paskudnie znajomo... A część z tego, to sprawy bardzo drażliwe dla mężczyzn, a i człek niespecjalnie się chce o tym rozpisywać, wiadomo ;/ Będę chyba starała się rozmawiać z Małżem o konsultacji z lekarzem - m.in.dlatego, że ma przy tym wszystkie dość niskie FSH (chociaż w normie). Wiesz, żeby miał PRL na granicy, to jeszcze co innego, ale On ma prawie 2x więcej, niż wynosi górna granica... Jakoś nie mogę uwierzyć, że taki wzrost nie ma wpływu na organizm ;/
    To już nie chodzi tylko stricte o spłodzenie brzdąca, ale Jego samopoczucie i szeroko pojęty komfort życia.
    Bratku w szczegóły się nie wdawaj jasne, to sprawy bardzo intymne i prywatne. Koniecznie namów M na wizytę. Ale myślę, że jak już się zgodził pobrać krew to połowa sukcesu za Wami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza tak estradiol nisko i lh też bez szału w niskiej normie no i ten progesteron co robiłam wcześniej też miałam tylko 0,7

Bratku nie miałam AMH tylko hormony z pierwszej fazy, progesteron wcześniej

Dzięki dziewczyny jesteście kochane :***** już łapałam doła, ale cieszę się ze mam z kim pogadać i podyskutować o tym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku mój ma dość stresujący tryb życia i powiem ci ,że też mu brzuch urósł ostatnio, zwalamy to na nadmiar piwa...ale ale czy on też czasem nie będzie miał tej PRL wysokiej?

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na pewno wszystko się ułoży, trzymam kciuki żeby kolejna wizyta przyniosła same dobre wieści. Estrofem zadziała zobaczysz, żadne tabletki anty nie będą potrzebne,głowa do góry

Ruby lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jestem, ostatecznie dostałam sms że mogę przyjść trochę wcześniej i o 21 zostałam przyjęta...
    Nie widzę tego kolorowo bo tak zaczęło się optymistycznie że wyniki nie są złe, że płodność jest zachowana, ale no więc zawsze musi być ale...jajniki się zestarzały bardziej niż powinny i za mało hormonów produkują, prawdopodobnie te długie cykle są bezowulacyjne...oczywiście żeby nie tracić cyklu to dostałam estrofem mam łykać dwa razy dziennie do wtorku i pokazać się na USG czy cokolwiek rusza po nim...jak się nie uda i pęcherzyk nie będzie odpowiednio przyrastał to wspominał, że dostanę na dwa miechy hormony w postaci jednej tabletki czytaj antykoncepcyjne - na rozruszanie jajników i trochę wyregulowanie cyklu czy coś w tym stylu...

Także gorąca prośba o kciuki żeby we wtorek coś się pokazało bo jak pomyślę, że mam przez dwa miechy łykać tabsy i dwa cykle bez sikania na patole to mnie istna krew zalewa:(

Ruby kciuki zacisniete:-)

Chyba będę wyć do księżyca ...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kciuki zacisniete:-)

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• summis Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tutaj nowa, i kiedyś nie zdawałam sobie sprawy, że jest tyle czynników wpływających na zajście w ciąże, dzięki Wam mogę się tyle dowiedzieć i porozmawiać, bo nie mam nikogo innego oprócz narzeczonego oczywiście ale wiecie pewnie, że nie zawsze faceci słuchają haha ;)

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

1 cykl starań
    Termin @ 19.11
    Długość cyklu 28-30
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, agatia :-*

Ruby - AMH kosztuje chyba coś ok.170zł, ale może warto zrobić? To fakt, że jeśli jajniki się starzeją, to długość cykli się wydłuża... ale chyba jednak trochę zbyt wcześnie na stwierdzanie, że Twoje się starzeją. Poszukaj jeszcze, ale z tego, co kojarzę, aktualnie to jednak AMH jest uważane za najbardziej miarodajny parametr oceniający, ile jeszcze jajniki mają przed sobą ;)
    A co do PRL - nie wiem, może warto sprawdzić? Wiadomo, że ten brzuch nie najważniejszy, ale w pewnym momencie poprawiliśmy trochę dietę, pracowaliśmy nad florą bakteryjną itd. Pomimo, że mam bardzo drażliwy brzuch, to jednak u mnie (u kobiety, ha!) reakcja była o wiele lepsza, niż u Małża.
    Ja na razie szperam, szukam.... O mężczyznach jest mniej... Dziwi mnie jeszcze troszkę, że u Małża LH do FSH jest ok.2,3, a z tego, co widzę, u facetów proporcje też powinny być lepsze (trochę, jak u kobiet). No nic, zobaczymy.... Małż na razie na imprezie-niech się facet odstresuje ;) mnie zostało wytrawne winko do popijania ;)

Czemu to wszystko nie może być prostsze ;/ Echhhh.
    Dla wszystkich! Lampeczka, a co! ;)
    wine_2237700b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:27

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ