Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze prześledzilam swoje cykle i zawsze miałam 32-33 dni. No za nastolatki miałam 28 dniowe. Przez 3 MC brania bromka miałam cykl 27 dni. Na moich cyklach ponad 30 dniowych zaszła w 2 ciążę przy 1 podejsciu. A teraz mi Bratku dalas do myślenia, czy aby na pewno u mnie z hormonami jest wszystko ok. No nic w grudniu pójdę na monitoring to zapytam ginki jakie badania powinnam zrobić.
-
Nie, Aguś. Z LH i FSH było u mnie w sumie ok, żaden lekarz mi nie kazał tego oznaczać. Być może, jeśli w najbliższym czasie się nie uda, będę to oznaczać, zwłaszcza, skoro jest jakiś bajzel z dojrzewaniem moich pęcherzyków - żeby się nie okazało, że się za szybko zużywają
Z drugiej strony - jeśli bym zdecydowała się na zmianę lekarza na takiego, który siedzi w Klinice Niepłodności, to pewnie na dzień dobry każe mi to badanie wykonać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgaL wrote:A jaki miałaś ten stosunek LH do FSH?
FSH 4,63 mIU/ml [norma dla fazy pęcherzykowej 3,5-12,5]
LH 5,14 mIU/ml [2,4-12,6]
LH/FSH: 1,11
Ruby - no ba! A jak nie na endo... to chociaż głowie pomożeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kupuje jutro zapas meliski w biedronce, a teraz książka, muszę się uspokoić i oderwać myśli.
Wam życzę spokojnej nocy i poranka z pierwszą pozytywną myślą!:*Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Donia:
1. cześć, fajnie, że wpadłaś, jestem Bratek, a Ty?
Wrrrr.....
2. To jest NEGATYWNY test ovu, bez żadnych wątpliwości.
Aguś, Ruby, a Wasi lekarze endokrynologicznie dobrze ogarniają?
Ruby, fakt, Twoje FSH jest nieco obniżone - ale u części kobiet FSH nie jest miarodajne - więcej mówi u nich AMH. Tylko nie mogę tak na szybko znaleźć tego artykułu ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:53
AgaL, summis lubią tę wiadomość
-
Ruby wrote:Moje FSH 8,21 - Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową
Dlatego mówił o starzeniu jajników
To ja mam FSH ponad 9 ....
dlatego mi kazał razem z FSH robić AMH...że to razem da mu obraz.
zmykam :*Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnydonia 90 wrote:Dominika
Kurde... Wczoraj bylam u gina i pecherzyk mial 2-2,5 cm i wczoraj rano z mezem serduszkowalam i dzisiaj tez, to wystarczy?
Nie ten wątek , to że jesteśmy o tej porze aktywne nie znaczy, że każdy może tutaj wpadać bez zaproszenia i czekać aż ktoś rozwieje wątpliwości, oczywiście mówiąc tylko o sobie bo jakże by tak o innych...dobranocAgaL, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Kupuje jutro zapas meliski w biedronce, a teraz książka, muszę się uspokoić i oderwać myśli.
Wam życzę spokojnej nocy i poranka z pierwszą pozytywną myślą!:*
dobranoc :*
Ja też już uciekam dziewczyny bo jeszcze nie potrzebnie wdam się w dyskusję
Śpijcie spokojnie, do juraWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:59
AgaL, Bratek, summis lubią tę wiadomość