X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Ale pospałam! Wstałam po 9 :) za to Wy będziecie w weekend spać dłużej a ja do pracy :/ czuję się średnio ale gardło trochę odpuściło już po antybiotyku, więc może będę żyć ;)

Ruby - bez nerwów tylko... Liczę, że we wtorek jednak pokaże się piękny pęcherzyk i nie trzeba będzie brać antyków:/ sama brałam je ponad 5 lat i nie chciałabym do nich wracać nawet na jeden cykl :/ będę trzymać kciuki! A że tak zapytam, to Ty temu swojemu ginowi tak ufasz na 100%? Jesteś pewna, że zna się na rzeczy? A pytałaś o mnie, ja niestety L4 nie wzięłam, bo nie ma kto mnie w weekend zastąpić :/ a co do owu to chyba na dniach powinna być, ale przez tą chorobę to nie ma szans na nic...

Kas50 życzę pięknego przyrostu :)

Edycik widzę, że humor lepszy od rana :) tak trzymać proszę ;) co ma być to będzie ;)

Bratku przyznam, że trochę mnie zaszokowałaś wynikiem męża i tymi informacjami o prolaktynie... My jeszcze się nie wzięliśmy za badania Męża bo jest stosunkowo wcześnie u nas ze staraniami. Co dalej planujecie? Na pewno wizytę u lekarza z tymi wynikami? Chyba nie działajcie na własną rękę...

Kurka wodna, komu jeszcze miałam coś napisać... Tak to jest, jak się nadrabia parę stron na raz :P

madzikk, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju Twój pomysł z krótkimi cyklami jest super :) aczkolwiek co dwa tygodnie @... Też niedobrze :P

Aguś widzę, że wieczorem znów zaczęłaś się martwić swoimi wynikami... Czekaj Kochana do wizyty u lekarza i sama nic nie wymyślaj! :) :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:-) z kipą do pasa:-)
    Ruby "jeziu maja" jak mówi mój synuń dobrze będzie:-*** jestem trochę zdziwiona bo mojej siostrze gin powiedziała, że ma krótkie cykle to menopauza za rogiem.... echhh no nie wiadomo kogo słuchać:-)

Ja przedwczoraj miałam osłabienie, a dzisiaj znowu stan podgorączkowy, doprawiłam się wczoraj w terenie;-) siedzę za kompem w swetrze moherowym z kawą i mnie trzęsie z zimna...

O mam prośbę do naszym zaciążonych poopowiadajcie na kobietki , jakie macie objawy ile razy serduszkowałyście żebyśmy się mogły powkręcać;-)) tudzież skorzystać z metody na zaciążenie;-)

AgaL, madzikk, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • summis Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Jak się dzisiaj czujecie? okropna pogoda, na wszystko brak chęci ;/
    Paryzetka- sama szyjesz? super;) ja się niestety nie nadaje do takich rzeczy.
    Ejrene- udanych zakupów, sama musiałabym się wybrać po jakieś kozaczki ale macie racje, wszystko na jedno kopyto, ehhh
    Kas- czekamy z niecierpliwością na wieści ;)

Jasminowa lubi tę wiadomość

1 cykl starań
    Termin @ 19.11
    Długość cyklu 28-30
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć moje zacionrzone :D jakieś nowe objawy Wam dziś doszły? :)

Ja wypiłam kawę z mlekiem z rana (jedną dziennie chyba mogę?) i urwałam się na chwilę na małe zakupy. Na razie nie muli mnie tak jak wczoraj tak że jest dobrze :)

Widzę że co rusz nam tu jakieś nowe talenty wychodzą super :) Paryzetka może mi też coś uszyjesz :P
    Kochana jak masz niskie ciśnienie to jedną możesz, ale w aptekach są specjalne kawy dla mamuś:-)pewnie jakiś chwyt reklamowy ale może lepiej skomponowane dla ciężarówek;-)

AgaL lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_róży a Ty testowałaś dzisiaj czy jednak co dwa dni będziesz?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka dzisiaj nie zdążyłam i w sumie zapomniałam, bo rano zamieszanie było z dzieciem, bo babcia przyszła to jakoś tak mi umknęło:-)... poza tym mam wbite w głowę, że jutro sikam;-) nie wiem czy coś wysikam, bo mnie rozkłada, objawów żadnych oprócz bolących cycków;-P

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju Twój pomysł z krótkimi cyklami jest super :) aczkolwiek co dwa tygodnie @... Też niedobrze :P

Aguś widzę, że wieczorem znów zaczęłaś się martwić swoimi wynikami... Czekaj Kochana do wizyty u lekarza i sama nic nie wymyślaj! :) :*

Cinnamonku nom zaczęłam...i jakiś lęk we mnie został do dziś, ale staram sie z nim walczyć:)
    A Ty mówisz, ze owu się zbliża...ale że Ty chora itp....to może tak jak Kas...niby odpuszczony będzie cykl i niespodzianka ;) więc próbuj ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Paryzetka dzisiaj nie zdążyłam i w sumie zapomniałam, bo rano zamieszanie było z dzieciem, bo babcia przyszła to jakoś tak mi umknęło:-)... poza tym mam wbite w głowę, że jutro sikam;-) nie wiem czy coś wysikam, bo mnie rozkłada, objawów żadnych oprócz bolących cycków;-P
    Jak rozkłada to objaw ciążowy jak nic! :) :) :)

Imię_Róży, Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku nom zaczęłam...i jakiś lęk we mnie został do dziś, ale staram sie z nim walczyć:)
    A Ty mówisz, ze owu się zbliża...ale że Ty chora itp....to może tak jak Kas...niby odpuszczony będzie cykl i niespodzianka ;) więc próbuj ;)
    I widzisz Siostrzyczko, Ty to potrafisz mnie pocieszyć i optymistycznie nastawić ;) bo Mąż wczoraj zapytał kiedy mam owulację, powiedziałam że pewnie na dniach, a On że w takim razie pewnie nic z tego, organizm musiałby być GŁUPI gdyby dopuścił zapłodnienie w czasie takiego osłabienia organizmu :P no i weź miej nadzieję no :P

Imię_Róży, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ejrene też pisała, że czuła się jakby była chora ;)

AgaL, Imię_Róży lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:

Imię róży u mnie to samo, ból piersi (ale zawsze mam tak przed @) i jakiś katar się przyplątał i tyle ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    I widzisz Siostrzyczko, Ty to potrafisz mnie pocieszyć i optymistycznie nastawić ;) bo Mąż wczoraj zapytał kiedy mam owulację, powiedziałam że pewnie na dniach, a On że w takim razie pewnie nic z tego, organizm musiałby być GŁUPI gdyby dopuścił zapłodnienie w czasie takiego osłabienia organizmu :P no i weź miej nadzieję no :P

Ja sie zawsze zdrowsza czułam po serduszkowaniu w przeziębieniu;)
    Więc wiesz....zawsze można sie we dwoje rozgrzać, a jak coś przy okazji się uda...to by było wspaniale:)

Bratek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Ruby nie było od rana?? czy przeoczyłam?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summis pogoda paskudna... ale byle do 16 :P

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym niby przeziębieniem to ja miałam też w ciąży z synem:-)) ale teraz to nie jest niby przeziębienie tylko kicham jak z armaty i nos czerwony jak u degustatora tanich win:-PP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 10:43

agatia, AgaL, cinnamon cookie, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Imię róży u mnie to samo, ból piersi (ale zawsze mam tak przed @) i jakiś katar się przyplątał i tyle ;)
    Katar? Następna zaciążona ;) zostanę tu sama... :P

Imię_Róży lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja Cię zaraz pociągne za sobą :*:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dziewczyny a Ruby nie było od rana?? czy przeoczyłam?
    Nie przeoczyłaś, nie było jeszcze...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon nie zostaniesz sama, bo ja się stąd nigdzie nie wybieramy :) w tym cyklu pewnie też z owulki będą nici, więc trochę tu pobędę. Oby nie za długo ;)

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ