Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekująca dziękuję. Trzymam się, trzymam, ale coraz słabiej ;)

Marietta jak nie ten, to następny cykl, ale przecież jeszcze jest nadzieja. Będę trzymać kciuki! :) Gdybym ja miała więcej testów, to pewnie robiłabym je codziennie, a tego chciałam uniknąć ;)

Zastanawiam się, czy w piątek niezależnie od testu nie iść rano na betę, żeby popołudniu mieć już jasną sytuację i przestać się łudzić. Myślicie, że to nie za wcześnie? To będzie 11 dpo.

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę też się zastanawiam bo niektórym testy sikańce wychodziły już 9-10 dpo więc z bety powinno już wyjść. Tylko każda ma inaczej.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też i ja mam wątpliwości. Wolę już być pewna, więc może spróbuję, jeśli będzie mnie już bardzo kusiło.

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka- beta powinna już "cokolwiek" wykazać, idź, będziesz spokojniejsza :)
    Jak nie ten cykl to następny- teoretycznie tak, ale mam poważny problem z libido małżonka. Zamówiłam w aptece internetowej macę- kupowała któraś? :) Wciskam w męża żeńszeń ale nie działa ;)

http://allegro.pl/tabletki-maca-1000mg-ekstrakt-plodnosc-100g-i5504490318.html

Smerfelinka lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekujaca88 jasne, że działamy razem w następnym cyklu innej opcji nie ma ;)

Dla pocieszenia powiem Ci, że i ja dzisiaj spięłam się z moim Mężulkiem - czasami mam wrażenie, że mężczyźni totalnie nie rozumieją co czujemy, a mało tego nawet nie starają się zrozumieć ;)

Olina - ja dopiero odpaliłam fotkę i nawet bez okularów ją widzę, więc też po cichutku gratuluję :)

A tak ogólnie to brzuchol już mnie tak napierdziela, że nie zdziwię się jak w nocy albo jutro wredny małpiszon przylezie - no i niech przychodzi, to będzie już kolejny cykl i nowe nadzieje, a nie takie czekanie :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca88 wrote:
    Olina - ja też widzę kreskę! :D po cichu już gratuluję!! :D

Czekajacamama - wspieram i działamy w następnym cyklu! Pamiętaj - głowa do góry! :)

Ja dzisiaj kłótnia z moim małżem.. no i na razie ciche "godziny" mamy ;/ Ach jak on mnie czasem denerwuje.. A najgorsze, że mam rację - też tak macie??? :)

Smerfelinka - oj znamy to uczucie :D Trzymaj się z testowaniem!!! :*
    Pewnie, że tak mamy bo my kobiety mamy zawsze rację a małże to myślą zupełnie inaczej :P
    Moj test czeka i nie otwieram go wcześniej niż 12.08, najwyżej ukochany będzie mial niespodziankę na urodziny :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też bym się do was podłączyła jeżeli jeszcze nie zamknęłyście grupy.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Katiusza! Grupa otwarta, mnie też przygarnęły, więc Ciebie też miło widzieć ;)
    Opowiesz coś o sobie? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje ja jutro wyjeżdżam do Zamościa także znikam do piątku, melduję cobyście nie pomyślały, że opuszczam wasze szeregi :P ale jakby to wyglądało jakby założycielka grupy ją opuściła? ja niczym wasza matka tutaj co nie? :D

Witaj katiuszaa :)

Udanego testowania mam nadzieję, że jak wrócę to same dobre wieści zobaczę :)
    Jednego jestem pewna i to mnie przeraża, że będę musiała duuużżżżoooo nadrobić ;)

Buziaki choć pewnie jeszcze dzisiaj zajrzę :)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby! Zostawia nas wódz na polu bitwy? :P Wypoczywaj, do piąteczku :)

CzekającaMama lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewoje ja jutro wyjeżdżam do Zamościa także znikam do piątku, melduję cobyście nie pomyślały, że opuszczam wasze szeregi :P ale jakby to wyglądało jakby założycielka grupy ją opuściła? ja niczym wasza matka tutaj co nie? :D

Jednego jestem pewna i to mnie przeraża, że będę musiała duuużżżżoooo nadrobić ;)

Wodzu nasz Kochany odpoczywaj a my postaramy się za bardzo nie rozrabiać co byś zdołała ogarnąć wszystko po swoim powrocie :-P

CzekającaMama

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej, też bym się do was podłączyła jeżeli jeszcze nie zamknęłyście grupy.

Witaj Kochana ;-)
    Zapraszamy u nas szeregi nieustannie przyjmują kolejne staraczki :-)
    Podpisuję się pod prośbą Marietty i z ogromną przyjemnością poznamy Cię bliżej i Twoją historię :-D

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Wodzu nasz Kochany odpoczywaj a my postaramy się za bardzo nie rozrabiać co byś zdołała ogarnąć wszystko po swoim powrocie :-P

haha dobre, to ty czekająca pilnuj całą ekipę w tym czasie ;)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Pozdrawiam i miłego wypoczynku matuszko nasza :D

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło że ktoś chce mnie zaadoptować ;) O maleństwo staramy się od kilku lat , Ostatnio postawiona diagnoza to PCOS na ile to prawda to nie wiem. Jak i nasz dowódca gościłam trochę w 30, trudno tam się jednak przebić wszyscy są już bardzo mocno zgrani. Ze strony kochanego męża ani reszty rodziny nie mam wsparcia i trochę psychika zaczyna mi siadać stąd nadzieje że tu wsparcia trochę znajdę.

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    haha dobre, to ty czekająca pilnuj całą ekipę w tym czasie ;)

O rajuśku, czy Ty aby wiesz co robisz? Ja i porządek to dwa przeciwległe bieguny :-P
    Ale postarać się zawsze mogę, a efektów starań nie gwarantuję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 21:38

Kjopa3 lubi tę wiadomość

CzekającaMama

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Jak miło że ktoś chce mnie zaadoptować ;) O maleństwo staramy się od kilku lat , Ostatnio postawiona diagnoza to PCOS na ile to prawda to nie wiem. Jak i nasz dowódca gościłam trochę w 30, trudno tam się jednak przebić wszyscy są już bardzo mocno zgrani. Ze strony kochanego męża ani reszty rodziny nie mam wsparcia i trochę psychika zaczyna mi siadać stąd nadzieje że tu wsparcia trochę znajdę.

Kochana wsparcia nie zabraknie i żebyś tylko nie narzekała na jego nadmiar ;-)
    Jesteśmy tutaj tak naprawdę dla siebie wzajemnie - nie wiem, czy to.po polsku napisałam, ale wierzę, że zrozumiesz o co mi chodzi ;-)
    Wybacz mi Słońce, ale dzisiaj zaliczyłam spadek tempki i negata, więc mogę gadać od rzeczy ;-)

katiuszaa lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    O rajuśku, czy Ty aby wiesz co robisz? Ja i porządek to dwa przeciwległe bieguny :-P
    Ale postarać się zawsze mogę, a efektów starań nie gwarantuję ;-)

Niech to będzie dla ciebie wyzwanie:P tak jak dla mnie dzisiaj nie kupienie testu na zapas, byłam w rossmanie i była promocja na test - niecałe 5 zeta i chciałam wziąć na zapas, ale nie wzięłam! nie będę już kupować dopóki nie będę go potrzebować:)

a co do negata to jeszcze nie przesądzone, ale kto jak nie ty będzie myślał pozytywnie? wszystkich nas tutaj zarażasz optymizmem kochana ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekać nie będę. Obiecuję :)Jak tylko dostanę okres to zaczynam od nowa badać temperaturę tylko kiedy to będzie.... A mój Gin na urlopie, zresztą nawet jak nie jest trudno się do niego dodzwonić

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Niech to będzie dla ciebie wyzwanie:P tak jak dla mnie dzisiaj nie kupienie testu na zapas, byłam w rossmanie i była promocja na test - niecałe 5 zeta i chciałam wziąć na zapas, ale nie wzięłam! nie będę już kupować dopóki nie będę go potrzebować:)

a co do negata to jeszcze nie przesądzone, ale kto jak nie ty będzie myślał pozytywnie? wszystkich nas tutaj zarażasz optymizmem kochana ;)

Skoro jest tak jak mówisz to faktycznie moi znajomi mają rację mówiąc, że jestem świruska :-P

Ale jak to stwierdzam każdego dnia - gdybym była do końca normalna, to już bym dawno zwariowała ;)

Ach jak ja Was Kocham <3

CzekającaMama
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ