start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:tak . wiem ze przez tabletki tez rosnie ale powiedzial ze jak bedzie 37,2 to mam dzwonic bo za wysoka tempka jak na cykl bez owulacji . wiec zglupialam a dotej tempki niewiele mi brakuje
Ciężko tu coś powiedzieć jeżeli chodzi o leki to Luteina (czy to stosowana doustnie czy dopochwowo) podnosi temperaturę ciała (gdyż jest to naturalny progesteron) i tak jak on dziala na osrodek termoregulacyjny, dlatego przy zażywaniu luteiny obserwacja cyklu - temperaturowa nie ma sensu - bo wzrost temperatury nie wynika z owulacji tylko z zażycia tabletki. A duphaston to syntetyczny progesteron pozbawiony wplywu na temperaturę, więc jeśli bierzesz ten lek to podwyzszenie temperatury zalezy od czegoś innego - owulacja,ciąza, przeziębienie, stres itp.
-
nick nieaktualnygosia2020 wrote:Ciężko tu coś powiedzieć jeżeli chodzi o leki to Luteina (czy to stosowana doustnie czy dopochwowo) podnosi temperaturę ciała (gdyż jest to naturalny progesteron) i tak jak on dziala na osrodek termoregulacyjny, dlatego przy zażywaniu luteiny obserwacja cyklu - temperaturowa nie ma sensu - bo wzrost temperatury nie wynika z owulacji tylko z zażycia tabletki. A duphaston to syntetyczny progesteron pozbawiony wplywu na temperaturę, więc jeśli bierzesz ten lek to podwyzszenie temperatury zalezy od czegoś innego - owulacja,ciąza, przeziębienie, stres itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 10:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymycha28 wrote:dziewczyny powiedzcie czy jesli po owulacji tempka jest na wysokim poziomie tak jak u mnie cały czas 37 to znaczy ze jest wysoki progesteron czy to nie ma związku ?
Jeśli temp. wyraźnie wzrasta, dość gwałtownie, to zazwyczaj oznacza to "lepszą" owulację, tzn. silny wzrost progesteronu. Jeśli wzrost jest powolny, słaby, stopniowy, a temp. są niewiele wyższe, niż w fazie folikularnej, to może być problem z niskim progesteronem -
nick nieaktualny
-
gosia2020 wrote:Jeśli temp. wyraźnie wzrasta, dość gwałtownie, to zazwyczaj oznacza to "lepszą" owulację, tzn. silny wzrost progesteronu. Jeśli wzrost jest powolny, słaby, stopniowy, a temp. są niewiele wyższe, niż w fazie folikularnej, to może być problem z niskim progesteronem
no a zobacz u mnie myślisz że to jest dobra rożnica w porownaniu do fazy przed owulacją?
nie dam rady juz w tym tygodniu zbadac progesteronu -
nick nieaktualny