start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobra dziewczynki ja uciekam przygotowywać obiadek. Postanowiłam zaszaleć i zrobić makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone. Później będe musiała zrobić królika w sosie śliwkowym noi ciasto kokosowo-ananasowe. Wiadomo trzeba się postarać i zrobić coś szalonego bo jutro będe musiała jechać z mężem do teściowej a że tam będzie zgrupowanie rodziny to też nie wypada zrobić byle czego
Kajaoli, Karolcia26, mungo lubią tę wiadomość
-
gosia2020 wrote:Dobra dziewczynki ja uciekam przygotowywać obiadek. Postanowiłam zaszaleć i zrobić makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone. Później będe musiała zrobić królika w sosie śliwkowym noi ciasto kokosowo-ananasowe. Wiadomo trzeba się postarać i zrobić coś szalonego bo jutro będe musiała jechać z mężem do teściowej a że tam będzie zgrupowanie rodziny to też nie wypada zrobić byle czego
Ooooo! to ja prosze o przepis na makaron z suszonymi pomidorkami -
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Ooooo! to ja prosze o przepis na makaron z suszonymi pomidorkami
Składniki:500 g makaronu wstążki, 250 g sera mascarpone, 300 ml bulionu drobiowego, 100 ml białego wina, 10 suszonych pomidorów w zalewie, 150 g szynki szwarcwaldzkiej, sól, noi oczywiście jak chcesz możesz dodać kilka listek bazylii
W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron al dente. W międzyczasie pomidory kroimy w drobne paseczki, a szynkę na małe kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1 łyżkę zalewy z pomidorów, dodajemy pokrojoną szynkę i suszone pomidory i całość podsmażamy, aż szynka się zrumieni.
Następnie na patelnię wlewamy bulion i białe wino. Podgrzewamy. Gdy sos zacznie bulgotać, dodajemy ser mascarpone i całość mieszamy, aż ser się rozpuści. Trzymamy na ogniu jeszcze parę minut, aż sos zacznie lekko gęstnieć.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy przed podaniem. Jest to porcja dla 4 osób:)
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
gosia2020 wrote:Składniki:500 g makaronu wstążki, 250 g sera mascarpone, 300 ml bulionu drobiowego, 100 ml białego wina, 10 suszonych pomidorów w zalewie, 150 g szynki szwarcwaldzkiej, sól, noi oczywiście jak chcesz możesz dodać kilka listek bazylii
W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron al dente. W międzyczasie pomidory kroimy w drobne paseczki, a szynkę na małe kawałki.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1 łyżkę zalewy z pomidorów, dodajemy pokrojoną szynkę i suszone pomidory i całość podsmażamy, aż szynka się zrumieni.
Następnie na patelnię wlewamy bulion i białe wino. Podgrzewamy. Gdy sos zacznie bulgotać, dodajemy ser mascarpone i całość mieszamy, aż ser się rozpuści. Trzymamy na ogniu jeszcze parę minut, aż sos zacznie lekko gęstnieć.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy przed podaniem. Jest to porcja dla 4 osób:) -
nick nieaktualny
-
gosia2020 wrote:Składniki:500 g makaronu wstążki, 250 g sera mascarpone, 300 ml bulionu drobiowego, 100 ml białego wina, 10 suszonych pomidorów w zalewie, 150 g szynki szwarcwaldzkiej, sól, noi oczywiście jak chcesz możesz dodać kilka listek bazylii
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Całość mieszamy przed podaniem. Jest to porcja dla 4 osób:)
Super przepis!!! Dziekuje!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolcia26 wrote:nom cisza:D Ja ogladam film:D "osadzony" aby nie mysleć
a poźniej robie obiad nuggetsy:D jak mąż z pracy wróci:)a jak u was samopoczucie?iza30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina23 wrote:pogoda dzis ladna swieci slonko tylko troche wiecznie . glowa mnie pobolewa : ( a tak to dobrze robie salatke warzywna bo Piotrkowi sie zachcialo
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny