X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucamy na luz i juz koniec tych niemilych wymian zdan :) Kada jak chce to niech idzie na ta bete i miejmy nadzieje, ze wyjdzie juz pozytywna. Nie mniej jednak naprawde powinnas wyluzowac bo to do niczego dobrego nie prowadzi. A nie ma cudownych lekow i jak bedzie miala byc ciaza pozamaciczna to bedzie. Nikt Ci ani kazdej z nas z jajowodu nie "popcha" ciazy do macicy i takie sa realia. A jak bedzie dallej sie tak stresowala to uwierz mi, ze doprowadzisz do straty tej ciazy jeszcze a wiem co mowi. Ja stracilam dziecko i tez jak zaszlam teraz w ciaze to pierwsza mysla bylo: kurwa napewno znow przyjdzie mi pochowac wlasne dziecko. Ania doskonale wie o czym mowie bo nie raz z nia rozmawialam i pisalam jej o tym swoich "chorych" obawach. I tez wylala na mnie wiadro zimnej wody i kazala sie cieszyc a nie zamartwiac na zapas. Za co jej dziekuje z calego serca, ze w tamej chwili opierdzielila mnie z gory do dolu bo duzo mi o pomoglo. Nawet lekarz, ktory prowadzil mi pierwsza ciaze i poszlam do niego teraz powiedzial, ze zero stresu bo jedyne moge tym zaszkodzic

myszkaazi, Plumb80, iza30, mycha28, mungo lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Ja np. opisuję wszystko, bo lubię potem wracać do moich wykresów i wiedzieć, co się dokładnie ze mną działo. Traktuję to na zasadzie pamiętnika :) OVF olałam, nawet abonamentu nie wykupiłam jak się skończył :D Mało tego, bywa że nie wiem, który mam dpo i muszę otwierać wykres i sprawdzać :)
    a ja nawet nie wiem czy jak dostane @ czy będę mierzyla tempke mi tylko wykres potrzebny wrazie co do lekarza i żeby tez wiedzieć co w danym dniu mnie bolało nawet w telefonie w kalendarzu zaznaczam kiedy okres dostałam bo czasem zapominam kiedy miałam @

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie... i dlatego ostatnio pisałam o tych wszystkich komentarzach pod wykresem.Ja wiem,że dziewczyny robią to z grzeczności.Lubię,jak napiszą mi,że trzymają kciuki itp.
    Ale wkurza mnie,jak ja piszę,że czuję @,że temp spada - a one na ślepo "O zielono będzie, Ach jak pięknie tu na pewno ciąża jest" itp itd
    Ja nie skupiam się na objawach,wiadomo - czuję te jajniki i rwanie w brzuchu i jest mi ciągle zimno - ale nie rozczulam się nad tym. Czas pokaże,a moje biadolenia nic by tutaj nie zmieniły.
    Lubię realnie podchodzić do wykresu,a nie wmawiać sobie wszystkiego,a potem jak @ przyjdzie - ryczeć i podcinać żyły z rozpaczy ;)
    Spokój,spokój i jeszcze raz spokój.

Simba, iza30, mycha28, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wrzucamy na luz i juz koniec tych niemilych wymian zdan :) Kada jak chce to niech idzie na ta bete i miejmy nadzieje, ze wyjdzie juz pozytywna. Nie mniej jednak naprawde powinnas wyluzowac bo to do niczego dobrego nie prowadzi. A nie ma cudownych lekow i jak bedzie miala byc ciaza pozamaciczna to bedzie. Nikt Ci ani kazdej z nas z jajowodu nie "popcha" ciazy do macicy i takie sa realia. A jak bedzie dallej sie tak stresowala to uwierz mi, ze doprowadzisz do straty tej ciazy jeszcze a wiem co mowi. Ja stracilam dziecko i tez jak zaszlam teraz w ciaze to pierwsza mysla bylo: kurwa napewno znow przyjdzie mi pochowac wlasne dziecko. Ania doskonale wie o czym mowie bo nie raz z nia rozmawialam i pisalam jej o tym swoich "chorych" obawach. I tez wylala na mnie wiadro zimnej wody i kazala sie cieszyc a nie zamartwiac na zapas. Za co jej dziekuje z calego serca, ze w tamej chwili opierdzielila mnie z gory do dolu bo duzo mi o pomoglo. Nawet lekarz, ktory prowadzil mi pierwsza ciaze i poszlam do niego teraz powiedzial, ze zero stresu bo jedyne moge tym zaszkodzic
    a ja trzymam za ciebie kciuki i wierze ze maleństwo da rade wkoncu ma kochajaca mame

Plumb80 lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów: jak poroniłam leżałam na sali z dziewczyną, która w 5 tygodniu miała takie wymioty, że mdlała, więc możliwe są już dość wczesne. Inne kobiety nic nie czują, dopiero ruchy dziecka :D :D :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Widzicie... i dlatego ostatnio pisałam o tych wszystkich komentarzach pod wykresem.Ja wiem,że dziewczyny robią to z grzeczności.Lubię,jak napiszą mi,że trzymają kciuki itp.
    Ale wkurza mnie,jak ja piszę,że czuję @,że temp spada - a one na ślepo "O zielono będzie, Ach jak pięknie tu na pewno ciąża jest" itp itd
    Ja nie skupiam się na objawach,wiadomo - czuję te jajniki i rwanie w brzuchu i jest mi ciągle zimno - ale nie rozczulam się nad tym. Czas pokaże,a moje biadolenia nic by tutaj nie zmieniły.
    Lubię realnie podchodzić do wykresu,a nie wmawiać sobie wszystkiego,a potem jak @ przyjdzie - ryczeć i podcinać żyły z rozpaczy ;)
    Spokój,spokój i jeszcze raz spokój.
    Dzisiaj widziałam wykres, gdzie w 15 dpo owulacji temperatura spadła z 37 na 35 z hakiem i ktoś napisał "Taki spadek, to nie spadek i tak będzie zielono" :D

Plumb80, Karolcia26 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawow to pewnie kazda z nas sie ich bedzie doszukiwala bo takie juz z natury jestesmy :) ale ja na swoim przykladzie moge powiedziec, ze im wiecej mialam tych objawow tym dalej bylam od ciazy. Dopoki test nie potwierdzi ciazy a nastepnie lekarz albo badanie krwi to nie jestesmy w stanie wyczuc tego bo za przeproszeniem przez cipke dziecko nie pomacha nam i nie powie: MAMO TU JESTEM

Plumb80, iza30, mycha28, mungo, Karolcia26 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Co do objawów: jak poroniłam leżałam na sali z dziewczyną, która w 5 tygodniu miała takie wymioty, że mdlała, więc możliwe są już dość wczesne. Inne kobiety nic nie czują, dopiero ruchy dziecka :D :D :D
    hehe nie które to takie smaki na cuda maja ze szok a ja to tylko słodycze i owoce nie wiem czemu tylko 6kg w ciąży przytylam nie które to po 20 ...nie wiem od czego to zależy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,jak się czujesz,jak mdłości - nadal tak samo,czy łagodniej? <3

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    A co do objawow to pewnie kazda z nas sie ich bedzie doszukiwala bo takie juz z natury jestesmy :) ale ja na swoim przykladzie moge powiedziec, ze im wiecej mialam tych objawow tym dalej bylam od ciazy. Dopoki test nie potwierdzi ciazy a nastepnie lekarz albo badanie krwi to nie jestesmy w stanie wyczuc tego bo za przeproszeniem przez cipke dziecko nie pomacha nam i nie powie: MAMO TU JESTEM
    A szkoda :) Już dawno mówiłam, że powinno być jak w SIMSach - jak się uda, to od razu po stosunku powinien dzwoneczek zadzwonić :D

Plumb80, Simba, mycha28, mungo, nezumi lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    hahaha dobre to : " mamao tu jestem "hehe

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Dzisiaj widziałam wykres, gdzie w 15 dpo owulacji temperatura spadła z 37 na 35 z hakiem i ktoś napisał "Taki spadek, to nie spadek i tak będzie zielono" :D

Hahaha dobre...dojdzie na tym forum do tego, ze ktoras dostanie @ ale powie, ze jutro test robi bo moze jeszcze bedzie zielono :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    No i o to właśnie mi chodzi ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Klaudia,jak się czujesz,jak mdłości - nadal tak samo,czy łagodniej? <3

No nie chce chwalic ale wczoraj na wieczor i dzis juz nie odczuwam tych mdlosci :) Nareszcie moge jesc!! Co prawda mam chwile, ze zrobi mi sie na moment niedobrze ale nie sa juz tak nasilone jak wczesniej

Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wczoraj mówiłam, że pod moim poprzednim wykresem, gdzie się nie starałam, przewidywano mi niepokalane poczęcie :D

Plumb80, Simba lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej obgadac!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    A szkoda :) Już dawno mówiłam, że powinno być jak w SIMSach - jak się uda, to od razu po stosunku powinien dzwoneczek zadzwonić :D
    Albo powinnyśmy wtedy sikać na zielono i od razu by było wiadomo :D

myszkaazi, Simba lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka co do Twojego pytania to niestety nie mam fb :(

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ja najlepiej obgadac!!

Kada ale kto Cie obgaduje?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitko może być tak ze w jednym miesiącu tempka rosnie przed okresem a w drugim nie ? bo kurde od srody jakos czuje zmeczenie podwyzszona mam tempke jakbym nie wiem co robila bo w tamtym miesiącu nie przypominam sobie zebym miała taka tempke przed @ i takie zmeczenie

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ