X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucamy na luz i juz koniec tych niemilych wymian zdan :) Kada jak chce to niech idzie na ta bete i miejmy nadzieje, ze wyjdzie juz pozytywna. Nie mniej jednak naprawde powinnas wyluzowac bo to do niczego dobrego nie prowadzi. A nie ma cudownych lekow i jak bedzie miala byc ciaza pozamaciczna to bedzie. Nikt Ci ani kazdej z nas z jajowodu nie "popcha" ciazy do macicy i takie sa realia. A jak bedzie dallej sie tak stresowala to uwierz mi, ze doprowadzisz do straty tej ciazy jeszcze a wiem co mowi. Ja stracilam dziecko i tez jak zaszlam teraz w ciaze to pierwsza mysla bylo: kurwa napewno znow przyjdzie mi pochowac wlasne dziecko. Ania doskonale wie o czym mowie bo nie raz z nia rozmawialam i pisalam jej o tym swoich "chorych" obawach. I tez wylala na mnie wiadro zimnej wody i kazala sie cieszyc a nie zamartwiac na zapas. Za co jej dziekuje z calego serca, ze w tamej chwili opierdzielila mnie z gory do dolu bo duzo mi o pomoglo. Nawet lekarz, ktory prowadzil mi pierwsza ciaze i poszlam do niego teraz powiedzial, ze zero stresu bo jedyne moge tym zaszkodzic

myszkaazi, Plumb80, iza30, mycha28, mungo lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Ja np. opisuję wszystko, bo lubię potem wracać do moich wykresów i wiedzieć, co się dokładnie ze mną działo. Traktuję to na zasadzie pamiętnika :) OVF olałam, nawet abonamentu nie wykupiłam jak się skończył :D Mało tego, bywa że nie wiem, który mam dpo i muszę otwierać wykres i sprawdzać :)
    a ja nawet nie wiem czy jak dostane @ czy będę mierzyla tempke mi tylko wykres potrzebny wrazie co do lekarza i żeby tez wiedzieć co w danym dniu mnie bolało nawet w telefonie w kalendarzu zaznaczam kiedy okres dostałam bo czasem zapominam kiedy miałam @

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie... i dlatego ostatnio pisałam o tych wszystkich komentarzach pod wykresem.Ja wiem,że dziewczyny robią to z grzeczności.Lubię,jak napiszą mi,że trzymają kciuki itp.
    Ale wkurza mnie,jak ja piszę,że czuję @,że temp spada - a one na ślepo "O zielono będzie, Ach jak pięknie tu na pewno ciąża jest" itp itd
    Ja nie skupiam się na objawach,wiadomo - czuję te jajniki i rwanie w brzuchu i jest mi ciągle zimno - ale nie rozczulam się nad tym. Czas pokaże,a moje biadolenia nic by tutaj nie zmieniły.
    Lubię realnie podchodzić do wykresu,a nie wmawiać sobie wszystkiego,a potem jak @ przyjdzie - ryczeć i podcinać żyły z rozpaczy ;)
    Spokój,spokój i jeszcze raz spokój.

Simba, iza30, mycha28, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wrzucamy na luz i juz koniec tych niemilych wymian zdan :) Kada jak chce to niech idzie na ta bete i miejmy nadzieje, ze wyjdzie juz pozytywna. Nie mniej jednak naprawde powinnas wyluzowac bo to do niczego dobrego nie prowadzi. A nie ma cudownych lekow i jak bedzie miala byc ciaza pozamaciczna to bedzie. Nikt Ci ani kazdej z nas z jajowodu nie "popcha" ciazy do macicy i takie sa realia. A jak bedzie dallej sie tak stresowala to uwierz mi, ze doprowadzisz do straty tej ciazy jeszcze a wiem co mowi. Ja stracilam dziecko i tez jak zaszlam teraz w ciaze to pierwsza mysla bylo: kurwa napewno znow przyjdzie mi pochowac wlasne dziecko. Ania doskonale wie o czym mowie bo nie raz z nia rozmawialam i pisalam jej o tym swoich "chorych" obawach. I tez wylala na mnie wiadro zimnej wody i kazala sie cieszyc a nie zamartwiac na zapas. Za co jej dziekuje z calego serca, ze w tamej chwili opierdzielila mnie z gory do dolu bo duzo mi o pomoglo. Nawet lekarz, ktory prowadzil mi pierwsza ciaze i poszlam do niego teraz powiedzial, ze zero stresu bo jedyne moge tym zaszkodzic
    a ja trzymam za ciebie kciuki i wierze ze maleństwo da rade wkoncu ma kochajaca mame

Plumb80 lubi tę wiadomość

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów: jak poroniłam leżałam na sali z dziewczyną, która w 5 tygodniu miała takie wymioty, że mdlała, więc możliwe są już dość wczesne. Inne kobiety nic nie czują, dopiero ruchy dziecka :D :D :D

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Widzicie... i dlatego ostatnio pisałam o tych wszystkich komentarzach pod wykresem.Ja wiem,że dziewczyny robią to z grzeczności.Lubię,jak napiszą mi,że trzymają kciuki itp.
    Ale wkurza mnie,jak ja piszę,że czuję @,że temp spada - a one na ślepo "O zielono będzie, Ach jak pięknie tu na pewno ciąża jest" itp itd
    Ja nie skupiam się na objawach,wiadomo - czuję te jajniki i rwanie w brzuchu i jest mi ciągle zimno - ale nie rozczulam się nad tym. Czas pokaże,a moje biadolenia nic by tutaj nie zmieniły.
    Lubię realnie podchodzić do wykresu,a nie wmawiać sobie wszystkiego,a potem jak @ przyjdzie - ryczeć i podcinać żyły z rozpaczy ;)
    Spokój,spokój i jeszcze raz spokój.
    Dzisiaj widziałam wykres, gdzie w 15 dpo owulacji temperatura spadła z 37 na 35 z hakiem i ktoś napisał "Taki spadek, to nie spadek i tak będzie zielono" :D

Plumb80, Karolcia26 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do objawow to pewnie kazda z nas sie ich bedzie doszukiwala bo takie juz z natury jestesmy :) ale ja na swoim przykladzie moge powiedziec, ze im wiecej mialam tych objawow tym dalej bylam od ciazy. Dopoki test nie potwierdzi ciazy a nastepnie lekarz albo badanie krwi to nie jestesmy w stanie wyczuc tego bo za przeproszeniem przez cipke dziecko nie pomacha nam i nie powie: MAMO TU JESTEM

Plumb80, iza30, mycha28, mungo, Karolcia26 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Co do objawów: jak poroniłam leżałam na sali z dziewczyną, która w 5 tygodniu miała takie wymioty, że mdlała, więc możliwe są już dość wczesne. Inne kobiety nic nie czują, dopiero ruchy dziecka :D :D :D
    hehe nie które to takie smaki na cuda maja ze szok a ja to tylko słodycze i owoce nie wiem czemu tylko 6kg w ciąży przytylam nie które to po 20 ...nie wiem od czego to zależy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,jak się czujesz,jak mdłości - nadal tak samo,czy łagodniej? <3

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    A co do objawow to pewnie kazda z nas sie ich bedzie doszukiwala bo takie juz z natury jestesmy :) ale ja na swoim przykladzie moge powiedziec, ze im wiecej mialam tych objawow tym dalej bylam od ciazy. Dopoki test nie potwierdzi ciazy a nastepnie lekarz albo badanie krwi to nie jestesmy w stanie wyczuc tego bo za przeproszeniem przez cipke dziecko nie pomacha nam i nie powie: MAMO TU JESTEM
    A szkoda :) Już dawno mówiłam, że powinno być jak w SIMSach - jak się uda, to od razu po stosunku powinien dzwoneczek zadzwonić :D

Plumb80, Simba, mycha28, mungo, nezumi lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    hahaha dobre to : " mamao tu jestem "hehe

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Dzisiaj widziałam wykres, gdzie w 15 dpo owulacji temperatura spadła z 37 na 35 z hakiem i ktoś napisał "Taki spadek, to nie spadek i tak będzie zielono" :D

Hahaha dobre...dojdzie na tym forum do tego, ze ktoras dostanie @ ale powie, ze jutro test robi bo moze jeszcze bedzie zielono :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    No i o to właśnie mi chodzi ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Klaudia,jak się czujesz,jak mdłości - nadal tak samo,czy łagodniej? <3

No nie chce chwalic ale wczoraj na wieczor i dzis juz nie odczuwam tych mdlosci :) Nareszcie moge jesc!! Co prawda mam chwile, ze zrobi mi sie na moment niedobrze ale nie sa juz tak nasilone jak wczesniej

Plumb80, iza30 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wczoraj mówiłam, że pod moim poprzednim wykresem, gdzie się nie starałam, przewidywano mi niepokalane poczęcie :D

Plumb80, Simba lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej obgadac!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    A szkoda :) Już dawno mówiłam, że powinno być jak w SIMSach - jak się uda, to od razu po stosunku powinien dzwoneczek zadzwonić :D
    Albo powinnyśmy wtedy sikać na zielono i od razu by było wiadomo :D

myszkaazi, Simba lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka co do Twojego pytania to niestety nie mam fb :(

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Ja najlepiej obgadac!!

Kada ale kto Cie obgaduje?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitko może być tak ze w jednym miesiącu tempka rosnie przed okresem a w drugim nie ? bo kurde od srody jakos czuje zmeczenie podwyzszona mam tempke jakbym nie wiem co robila bo w tamtym miesiącu nie przypominam sobie zebym miała taka tempke przed @ i takie zmeczenie

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ