X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale wrocilma od lekarza i musialam sie polozyc, lekarz skierowal mnie znowu na przeswietlenie powiedzial ze nie ciekawie wyglada ta noga, i ze po rengenie zobaczymy co wyjdzie ale ze napewno czeka mnie fizjoterapia na ta noge dal jakies silne talbletki przeciw bolowe i kazal lezec w lozku
    bidulka:* a ten kierowca jakos za to nieszczescie odpowiedział czy spier... tzn uciekł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    tak- zmieni się :) jeśli np zrobisz test owu ;) wystarczy mieć jeden z czynników spełniony:
    śluz
    szyjka
    test owu
    statystyka
    temperatura

dzięi za sprawdzenie kalendarza księżycowego :)
    moim zdaniem i zdaniem ovf owulka była w piąteczek :) więc średnio się pokrywa, a śluzu już płodnego nie mam :/
    nie ma za co :)
    Ja wtym cyklu tylko tempke mierze uda sie to sie uda a jak nie to kolejny cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, myślałam że do grudnia przetrwam z dobrym humorkiem, ale niestety pomyliłam się, owulka nadchodzi wielkimi krokami, czuję to !!
    Zalewa mnie wodnisty i przezroczysty śluz, od pół godziny nawala prawy jajnik, stało się... jajeczko się wykluwa, zresztą jestem w szoku bo sam lekarz powiedział że owulacja może nastąpić 18 albo 19 listopada, czyli się nie pomylił... w sumie z jednej strony ciesze się że mój organizm jakoś funkcjonuję ale z drugiej czuję smutek i żal że nie mogę nic z tym zrobić :(

mungo lubi tę wiadomość

• mungo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale wrocilma od lekarza i musialam sie polozyc, lekarz skierowal mnie znowu na przeswietlenie powiedzial ze nie ciekawie wyglada ta noga, i ze po rengenie zobaczymy co wyjdzie ale ze napewno czeka mnie fizjoterapia na ta noge dal jakies silne talbletki przeciw bolowe i kazal lezec w lozku

biedulka :( szkoda mi Ciebie <3 <3 <3
    a co Ci dał przeciwbólowego- jaka substancja?
    jak mówisz, że Ci zsiniała noga, to ja obstawiam zbicie- oby Ci wylko więzadła w kolanie nie poszły, a przy uderzeniu z boku mogło się zdarzyć, że krzyżowe boczne nie wytrzymały, ale teraz możesz tego nie czuć, natomiast potem może Ci kolano uciekać i wtedy konieczna będzie rekonstrukcja.
    kurde no niefajnie, ale bądźmy dobrej myśli, ze to tylko zbicie, ze siniaki zejdą i będzie wszystko ok.
    :)

1usadf9hyf2qs1an.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mungo w odpowiedzi na dalsze pytanie to nie uciekl powiedzial ze bierze wszystko na siebie, dzis moj andrzej zglosil juz sprawe u prawnika a ten wszystko za nas zalatwi teraz czekamy co bedzie dalej ale najpierw chce sie dowiedziec co jest z moja noga bo nie moge na niej stanac

mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    bidulka:* a ten kierowca jakos za to nieszczescie odpowiedział czy spier... tzn uciekł?
    Nie uciekl, przyznaje sie do wszystkiego

Plumb80 lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Mungo w odpowiedzi na dalsze pytanie to nie uciekl powiedzial ze bierze wszystko na siebie, dzis moj andrzej zglosil juz sprawe u prawnika a ten wszystko za nas zalatwi teraz czekamy co bedzie dalej ale najpierw chce sie dowiedziec co jest z moja noga bo nie moge na niej stanac

to całe szczęście, że chociaż na tyle uczciwy się okazał i super, że wzięliście prawnika- jest szansa, że więcej załatwi!
    a on szybko jechał?

1usadf9hyf2qs1an.png
  • mungo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dukan23 wrote:
    ehh, myślałam że do grudnia przetrwam z dobrym humorkiem, ale niestety pomyliłam się, owulka nadchodzi wielkimi krokami, czuję to !!
    Zalewa mnie wodnisty i przezroczysty śluz, od pół godziny nawala prawy jajnik, stało się... jajeczko się wykluwa, zresztą jestem w szoku bo sam lekarz powiedział że owulacja może nastąpić 18 albo 19 listopada, czyli się nie pomylił... w sumie z jednej strony ciesze się że mój organizm jakoś funkcjonuję ale z drugiej czuję smutek i żal że nie mogę nic z tym zrobić :(
    Dukanku, przynajmniej wiesz, że Twój organizm chodzi jak w zegarku i jest przewidywalny- młoda dupa z Ciebie :P i na pewno Ci się uda- nie teraz to za miesiąc, czy dwa, ale się uda :D

1usadf9hyf2qs1an.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Iza to jak ty szlas ze cie potracil ?? Czy jechal jak szalony? bo oni tak potrafia tu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 19:50

• iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    biedulka :( szkoda mi Ciebie <3 <3 <3
    a co Ci dał przeciwbólowego- jaka substancja?
    jak mówisz, że Ci zsiniała noga, to ja obstawiam zbicie- oby Ci wylko więzadła w kolanie nie poszły, a przy uderzeniu z boku mogło się zdarzyć, że krzyżowe boczne nie wytrzymały, ale teraz możesz tego nie czuć, natomiast potem może Ci kolano uciekać i wtedy konieczna będzie rekonstrukcja.
    kurde no niefajnie, ale bądźmy dobrej myśli, ze to tylko zbicie, ze siniaki zejdą i będzie wszystko ok.
    :)
    Mungo ale to kostka i stopa bardziej sine. Kostka od strowy wewnetrzej prawie nie widac :/ jutro ide na rengena
    A dal mi tylex i vimovo

20150409580413.png

200707184670.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mungo wrote:
    to całe szczęście, że chociaż na tyle uczciwy się okazał i super, że wzięliście prawnika- jest szansa, że więcej załatwi!
    a on szybko jechał?
    Na szczescie cofal i byla to mala predkosci. ale wyskoczylam z butow :P Wesele mojej kumpeli bede pamietala do konca zycia:)

20150409580413.png

200707184670.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Iza to jak ty szlas ze cie potracil ?? Czy jechal jak szalony? bo oni tak potrafia tu
    Ewelinko stalam pod kosciolem i robilam fotke pannie mlodej i dostalam uderzenie z prawej strony i dalej nie pamietam bylam w takim szoku. a ten kierowca cofal autem do tylu i niby mnie nie zauwazyl :(

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Ewelinko stalam pod kosciolem i robilam fotke pannie mlodej i dostalam uderzenie z prawej strony i dalej nie pamietam bylam w takim szoku. a ten kierowca cofal autem do tylu i niby mnie nie zauwazyl :(
    ale kurwa slepota no jak mozna nie widziec . Zdrowiej szybko a palant musi zostac ukarany .

• iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa to bardzo mile, ciesze sie ze tak to sie skonczylo a nie grozniej. oby tylko powiedzieli co dokladnie jest z noga

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Dzieki dziewczyny za mile slowa to bardzo mile, ciesze sie ze tak to sie skonczylo a nie grozniej. oby tylko powiedzieli co dokladnie jest z noga
    moze masz bardzo mocno stluczona?

• iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    moze masz bardzo mocno stluczona?
    Poczekamy zobaczymy, jutro rtg a w piatek mam miec wyniki i dzwonic do lekarza, tu tez sie nikomu nie spieszy :/

20150409580413.png

200707184670.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak po za tym co u Was slychac?

20150409580413.png

200707184670.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    A tak po za tym co u Was slychac?
    u mnie jakieś zatrucie od wczoraj mnie męczyło, "darło" ze mnie ze szok;/ do tego miałam poczatki goraczki;/ ale chyba przeszło..

• mungo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Mungo ale to kostka i stopa bardziej sine. Kostka od strowy wewnetrzej prawie nie widac :/ jutro ide na rengena
    A dal mi tylex i vimovo

aha, to widać coś mi się przewidziało, bo kojarzyłam, że pisałaś, ze masz całą nogę siną.
    to teraz tak- może być to pęknięcie kaletki maziowej- przy tym jest okropny ból, opuchlizna, ale na początku taka jakby kulka wyskakuje, a dopiero potem się rozlewa w krwiaka- może być gips, ale niekoniecznie, bo z reguły wszystko samo się wchłania, tylko będziesz musiała nogę odciążać. bo uderzyłaś tą kostką??
    albo po prostu zwykłe skręcenie- 2tygodnie i po bólu- nawet gips ni jest konieczny, tylko jak chcesz walczyć o odszkodowanie, to lepiej byłoby go mieć.
    dziwne, ze od razu Ci rtg nie zrobili- bo powinni byli zrobić to od razu w szpitalu jak tylko przyjechałaś- bo jeśli to skręcenie stawu skokowego, to gips założony po tygoDniu nic Ci nie da :/

1usadf9hyf2qs1an.png
  • iza30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu oby przeszlo na dobre

20150409580413.png

200707184670.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ