start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyiza30 wrote:Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale wrocilma od lekarza i musialam sie polozyc, lekarz skierowal mnie znowu na przeswietlenie powiedzial ze nie ciekawie wyglada ta noga, i ze po rengenie zobaczymy co wyjdzie ale ze napewno czeka mnie fizjoterapia na ta noge dal jakies silne talbletki przeciw bolowe i kazal lezec w lozku
-
nick nieaktualnymungo wrote:tak- zmieni się jeśli np zrobisz test owu wystarczy mieć jeden z czynników spełniony:
śluz
szyjka
test owu
statystyka
temperatura
dzięi za sprawdzenie kalendarza księżycowego
moim zdaniem i zdaniem ovf owulka była w piąteczek więc średnio się pokrywa, a śluzu już płodnego nie mam
Ja wtym cyklu tylko tempke mierze uda sie to sie uda a jak nie to kolejny cykl -
nick nieaktualnyehh, myślałam że do grudnia przetrwam z dobrym humorkiem, ale niestety pomyliłam się, owulka nadchodzi wielkimi krokami, czuję to !!
Zalewa mnie wodnisty i przezroczysty śluz, od pół godziny nawala prawy jajnik, stało się... jajeczko się wykluwa, zresztą jestem w szoku bo sam lekarz powiedział że owulacja może nastąpić 18 albo 19 listopada, czyli się nie pomylił... w sumie z jednej strony ciesze się że mój organizm jakoś funkcjonuję ale z drugiej czuję smutek i żal że nie mogę nic z tym zrobićmungo lubi tę wiadomość
-
iza30 wrote:Sorki ze dopiero teraz odpisuje ale wrocilma od lekarza i musialam sie polozyc, lekarz skierowal mnie znowu na przeswietlenie powiedzial ze nie ciekawie wyglada ta noga, i ze po rengenie zobaczymy co wyjdzie ale ze napewno czeka mnie fizjoterapia na ta noge dal jakies silne talbletki przeciw bolowe i kazal lezec w lozku
biedulka szkoda mi Ciebie
a co Ci dał przeciwbólowego- jaka substancja?
jak mówisz, że Ci zsiniała noga, to ja obstawiam zbicie- oby Ci wylko więzadła w kolanie nie poszły, a przy uderzeniu z boku mogło się zdarzyć, że krzyżowe boczne nie wytrzymały, ale teraz możesz tego nie czuć, natomiast potem może Ci kolano uciekać i wtedy konieczna będzie rekonstrukcja.
kurde no niefajnie, ale bądźmy dobrej myśli, ze to tylko zbicie, ze siniaki zejdą i będzie wszystko ok.
-
Mungo w odpowiedzi na dalsze pytanie to nie uciekl powiedzial ze bierze wszystko na siebie, dzis moj andrzej zglosil juz sprawe u prawnika a ten wszystko za nas zalatwi teraz czekamy co bedzie dalej ale najpierw chce sie dowiedziec co jest z moja noga bo nie moge na niej stanac
mungo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
iza30 wrote:Mungo w odpowiedzi na dalsze pytanie to nie uciekl powiedzial ze bierze wszystko na siebie, dzis moj andrzej zglosil juz sprawe u prawnika a ten wszystko za nas zalatwi teraz czekamy co bedzie dalej ale najpierw chce sie dowiedziec co jest z moja noga bo nie moge na niej stanac
to całe szczęście, że chociaż na tyle uczciwy się okazał i super, że wzięliście prawnika- jest szansa, że więcej załatwi!
a on szybko jechał? -
Dukan23 wrote:ehh, myślałam że do grudnia przetrwam z dobrym humorkiem, ale niestety pomyliłam się, owulka nadchodzi wielkimi krokami, czuję to !!
Zalewa mnie wodnisty i przezroczysty śluz, od pół godziny nawala prawy jajnik, stało się... jajeczko się wykluwa, zresztą jestem w szoku bo sam lekarz powiedział że owulacja może nastąpić 18 albo 19 listopada, czyli się nie pomylił... w sumie z jednej strony ciesze się że mój organizm jakoś funkcjonuję ale z drugiej czuję smutek i żal że nie mogę nic z tym zrobićPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza30 wrote:Mungo w odpowiedzi na dalsze pytanie to nie uciekl powiedzial ze bierze wszystko na siebie, dzis moj andrzej zglosil juz sprawe u prawnika a ten wszystko za nas zalatwi teraz czekamy co bedzie dalej ale najpierw chce sie dowiedziec co jest z moja noga bo nie moge na niej stanac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 19:50
-
mungo wrote:biedulka szkoda mi Ciebie
a co Ci dał przeciwbólowego- jaka substancja?
jak mówisz, że Ci zsiniała noga, to ja obstawiam zbicie- oby Ci wylko więzadła w kolanie nie poszły, a przy uderzeniu z boku mogło się zdarzyć, że krzyżowe boczne nie wytrzymały, ale teraz możesz tego nie czuć, natomiast potem może Ci kolano uciekać i wtedy konieczna będzie rekonstrukcja.
kurde no niefajnie, ale bądźmy dobrej myśli, ze to tylko zbicie, ze siniaki zejdą i będzie wszystko ok.
A dal mi tylex i vimovo -
mungo wrote:to całe szczęście, że chociaż na tyle uczciwy się okazał i super, że wzięliście prawnika- jest szansa, że więcej załatwi!
a on szybko jechał? -
Ewelina23 wrote:Iza to jak ty szlas ze cie potracil ?? Czy jechal jak szalony? bo oni tak potrafia tu
-
nick nieaktualnyiza30 wrote:Ewelinko stalam pod kosciolem i robilam fotke pannie mlodej i dostalam uderzenie z prawej strony i dalej nie pamietam bylam w takim szoku. a ten kierowca cofal autem do tylu i niby mnie nie zauwazyl
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iza30 wrote:Mungo ale to kostka i stopa bardziej sine. Kostka od strowy wewnetrzej prawie nie widac jutro ide na rengena
A dal mi tylex i vimovo
aha, to widać coś mi się przewidziało, bo kojarzyłam, że pisałaś, ze masz całą nogę siną.
to teraz tak- może być to pęknięcie kaletki maziowej- przy tym jest okropny ból, opuchlizna, ale na początku taka jakby kulka wyskakuje, a dopiero potem się rozlewa w krwiaka- może być gips, ale niekoniecznie, bo z reguły wszystko samo się wchłania, tylko będziesz musiała nogę odciążać. bo uderzyłaś tą kostką??
albo po prostu zwykłe skręcenie- 2tygodnie i po bólu- nawet gips ni jest konieczny, tylko jak chcesz walczyć o odszkodowanie, to lepiej byłoby go mieć.
dziwne, ze od razu Ci rtg nie zrobili- bo powinni byli zrobić to od razu w szpitalu jak tylko przyjechałaś- bo jeśli to skręcenie stawu skokowego, to gips założony po tygoDniu nic Ci nie da