start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymyszkaazi wrote:Bo podobno grzybki kochają słodycze - tak jak ja! No trudno, będę się ograniczać! Mam jakąś nadzieję, że @ nie przyjdzie, dlatego umówiłam się na tę wizytę za tydzień w sobotę. Gdyby @ nie przyszła, zrobiłabym test i z nim pojechała do gin, opowiedziała o tej infekcji i wtedy niech sprawdzi czy wszystko ok. Jeśli jednak @ dostanę to nie będę jechać, bo po co? Przecież mi chyba nie zrobi posiewu w trakcie okresu i nie zauważy (przynajmniej tak sądzę) żadnej infekcji.
iza30, ADA 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:U kobiet grzybica pochwy objawia się pieczeniem i świądem w okolicach sromy oraz białymi, serowatymi upławami bez zapachu.Rozwojowi kandydozy pochwy sprzyja podwyższony poziom gestagenów, dlatego częściej zapadają na nią ciężarne i kobiety stosujące antykoncepcję zawierającą te hormony. Pojawia się ona również częściej w drugiej części cyklu miesięcznego. Ponadto czynnikiem usposabiającym do rozwoju zakażenia jest dieta bogata w… słodycze. Wysokie stężenie cukru w śluzie pochwy, który jest świetną pożywką dla grzybów, sprzyja ich rozmnażaniu.Podczas antybiotykoterapii także mogą pojawić się objawy kandydozy. Dzieje się tak, dlatego, że grzyb wytwarza przetrwalniki, które w sprzyjających warunkach, gdy zmniejszeniu ulega ilość naturalnych bakterii pochwy, kiełkują i rozwija się drożdżyca.
Aby zapobiec lub zminimalizować ryzyko drożdżycy należy stosować do mycia specjalne płyny do higieny intymnej, które nie zaburzają naturalnego pH panującego w pochwie. Najczęściej nie zawierają one mydła. Ważne jest także uzupełnianie naturalnej flory bakteryjnej preparatem Laktovaginal. Oprócz wysokiego stężenia cukru rozwojowi grzybów sprzyja również środowisko kwaśne, w odróżnieniu od zakażeń bakteryjnych, dlatego należy zwracać uwagę na dietę także pod tym kątem. Ponadto wraz z antybiotykiem zwykle lekarz przepisuje lek przeciwgrzybiczny o działaniu ogólnym.ADA 28 lubi tę wiadomość
-
Nusia1989 wrote:U kobiet grzybica pochwy objawia się pieczeniem i świądem w okolicach sromy oraz białymi, serowatymi upławami bez zapachu.Rozwojowi kandydozy pochwy sprzyja podwyższony poziom gestagenów, dlatego częściej zapadają na nią ciężarne i kobiety stosujące antykoncepcję zawierającą te hormony. Pojawia się ona również częściej w drugiej części cyklu miesięcznego. Ponadto czynnikiem usposabiającym do rozwoju zakażenia jest dieta bogata w… słodycze. Wysokie stężenie cukru w śluzie pochwy, który jest świetną pożywką dla grzybów, sprzyja ich rozmnażaniu.Podczas antybiotykoterapii także mogą pojawić się objawy kandydozy. Dzieje się tak, dlatego, że grzyb wytwarza przetrwalniki, które w sprzyjających warunkach, gdy zmniejszeniu ulega ilość naturalnych bakterii pochwy, kiełkują i rozwija się drożdżyca.
Aby zapobiec lub zminimalizować ryzyko drożdżycy należy stosować do mycia specjalne płyny do higieny intymnej, które nie zaburzają naturalnego pH panującego w pochwie. Najczęściej nie zawierają one mydła. Ważne jest także uzupełnianie naturalnej flory bakteryjnej preparatem Laktovaginal. Oprócz wysokiego stężenia cukru rozwojowi grzybów sprzyja również środowisko kwaśne, w odróżnieniu od zakażeń bakteryjnych, dlatego należy zwracać uwagę na dietę także pod tym kątem. Ponadto wraz z antybiotykiem zwykle lekarz przepisuje lek przeciwgrzybiczny o działaniu ogólnym.Nusia1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nusia1989 wrote:Kobitki zbliżają się andrzejki? Więc jakie macie plany?
Ja to chyba wyskoczę z całą ekipką do klubu a co tam, warto zaszaleć zwłaszcza że po tych wszystkich przeżyciach należy nam się chwila rozrywkiNusia1989, iza30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalinka19 wrote:no tak ale tez się pewności nie ma jak by było prywatnie wylozyc 120 zl i nic z wizyty dobrego nie wyniesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 18:02
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNusia1989 wrote:Jeśli chodzi o badania na NFZ, to myślę, że jakiś ginekolog może ci dać skierowanie na podstawowe hormony, ale i tak pewnie będziesz musiała za nie zapłacić. Raczej NFZ nie pokrywa kosztów takiego leczenia (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Chyba, że to badania na tarczycę, to być może jakiś endokrynolog mógłby cię skierować na TSH, FT3, FT4. Ale też nie wiem, bo ja wszystkie badania zawsze robiłam prywatnie, w laboratorium
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:no widzisz ile trzeba pieniedzy stracic zeby znalesc dobrego gina nieraz prywatnie nie potrafi nic powiedziec
-
nick nieaktualnymalinka19 wrote:no wlasnie ja to przez neta znalazłam tego lekarza co teraz do niego chodze wytlumaczyl mi co to jest zzespol bolowy miednicy malej ale hehe nic z tego nie zapamietalam ale 5tego się zapytam czy to cos groźnego czy nie hehe ale jakby było groźne to by powiedział .. teraz jak pojde to wszystko na spokojnie się go popytam bo jak wiadomo stres trochę jest
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhehe noo ja to jeszcze nie zapisałam na kartce ale chyba będę tak robic.. kurde wyslalam cv do sklepu pepco mam nadzieje ze mnie przyjmą 27km w olesnie bo u mnie potrzebują w chińskim ale babka co tam pracuje mowila ze zapierdziel jest i czasem po 12h musza i tylko 1200zl no ale lepsze to niż nic ..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalinka19 wrote:hehe noo ja to jeszcze nie zapisałam na kartce ale chyba będę tak robic.. kurde wyslalam cv do sklepu pepco mam nadzieje ze mnie przyjmą 27km w olesnie bo u mnie potrzebują w chińskim ale babka co tam pracuje mowila ze zapierdziel jest i czasem po 12h musza i tylko 1200zl no ale lepsze to niż nic ..
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:to sporo kilometrow i dojezdzac tak codziennie ?
-
nick nieaktualnymalinka19 wrote:no pociągiem jak już cos no ale wolalabym to niż w chińskim na miejscu za 1200zl może po swietach do niemiec pojade z mezem na 2 3 miechy i otworzyć ten sklep z chemia niemiecka u nas ..
ADA 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO rany,ale się Was naczytałam !!!
Ja dzisiaj sprzątałam mieszkanko,potem obiad i dzień z głowy.Teraz dopiero mam chwilkę dla siebie.
Pozdrawiam dziewczyny i trzymam kciuki !!!Margotka87, Ewelina23, iza30, mungo, myszkaazi, mycha28 lubią tę wiadomość