X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaaa wrote:
    Dobre pytanie, może małe buciki w pudełeczku? Czekam na jakąś inspirację :) Może dziewczyny, które już są mamusiami podzielą się z nami swoimi pomysłami :) Nie wiadomo, może niedługo nam się przydadzą :)
    Ja robiłam test specjalnie jak mąż był w pracy.Pierwszy test wypadł mi z rak z wrażenia i musiałam go skleić taśma heh na pamiątkę za chwile zrobiłam kolejny i zarówno ten po wypadku heh jak i ten drugi wsadziłam do ładnego pudełeczka w Empiku są świetne a i na dno włożyłam śpioszka mąż kilka lat temu go kupił nie mógł się oprzeć taki słodki jest i tak czekał na okazje :) Zrobiłam nasze ulubione jedzenie i schłodziłam mojemu ulubiony alkohol wiedziałam, ze po takim newsie będzie chciał ochłonąć ;) Potem ja piłam soczek a on drinkowal szczęśliwy :)

    _Hania, Ewelinaaaa lubią tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka oczywiście jak Bozia da :) to planowałam tak samo jak Ty:)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 427 199

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja robiłam test specjalnie jak mąż był w pracy.Pierwszy test wypadł mi z rak z wrażenia i musiałam go skleić taśma heh na pamiątkę za chwile zrobiłam kolejny i zarówno ten po wypadku heh jak i ten drugi wsadziłam do ładnego pudełeczka w Empiku są świetne a i na dno włożyłam śpioszka mąż kilka lat temu go kupił nie mógł się oprzeć taki słodki jest i tak czekał na okazje :) Zrobiłam nasze ulubione jedzenie i schłodziłam mojemu ulubiony alkohol wiedziałam, ze po takim newsie będzie chciał ochłonąć ;) Potem ja piłam soczek a on drinkowal szczęśliwy :)


    Jak cudownie! Też tak chcę <3

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodziców i siostry to wpadli na kawkę.Maz miał niedawno 30 urodziny i mowie do niego, żeby się pochwalił co dostał bo dopiero teraz prezent dotarł heh dał moim to samo pudełko.Szok był bo kilka dni wcześniej musiałam udawać ze dostałam okres bo mam rowno z mama i jakos tak zawsze równo czujemy się do d... i narzekamy :) Mama się popłakała siostra oszalała tata tez :)

    Ewelinaaaa lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ineczka oczywiście jak Bozia da :) to planowałam tak samo jak Ty:)
    To już zacznij oglądać pudełka bo wiem, ze niedługo będzie potrzebne tobie i każdej z osobna :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 427 199

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak ja mam wytrzymać jeszcze tydzień? Szalone jesteście kurcze. Najchętniej to sikałabym co chwilę na te testy.

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dzięki Ineczka:* w tym miesiącu jakoś nie szaleje, mierzę tempkę ale tylko do owu serduszkujemy co dwa dni, nie nastawiam się jakoś specjalnie, nawet na forum rzadko zaglądam:) mam jeszcze prośbę do Ciebie - czy mogłabyś zerknąć na moje wyniki? Są na poprzedniej stronie:) zawsze umiesz dobrze doradzić:*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka aż się wzruszyłam, jak wyobraziłam sobie radość Twoich bliskich. Wiem, że u mnie to też będą wyjątkowe chwile i tym bardziej na nie czekam, ale niestety w tym cyklu nie było chyba owu więc pewnie będzie się ciągnął ten cykl.

    Ostatnie nadzieje pokladam w tym CLO jeżeli chodzi o naturalane starania.

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kobitki:) dzisiaj byłam na badaniach, niestety część wyników ( anty TPO, anty TG, cytomegalia, toksoplazmoza, insulina dopiero za tydzień :( dzisiaj odebrałam wyniki i zmartwiło mnie trochę żelazo powyżej normy, a prl która miesiąc temu była 40ng/ml przy normie 28,5 teraz jest znowu za niska, bo 3,75 ng/ml. Gdybyście mogły napisać co o tym myślicie:) Biorę bromka 1/2 tabletki dziennie, nie wiem czy mam dalej brać czy robić jakąś przerwę? Pamiętam, że kiedyś pisałyście, że to FT3 i FT4 liczy się procentowo?

    GLUKOZA 5,0 mmol/L norma 3.6 - 5.6
    ŻELAZO 29,8 norma 8,8 - 27.0
    TSH 1,88 norma 0,27 - 4,20
    FT3 4,73 norma 3,95-6,80
    FT4 17,65 norma 12,00 - 22,00
    PRL 3,75 norma 3,90 - 29,50
    Glukoza stoi wysoko jadłaś ostatnio dużo słodkiego ? warto powtórzyć i dodatkowo zrobić insuline na czczo, żeby zestawić wyniki glukozy na czczo i insuliny ważne, żeby oba wyniki były z tego samego pobrania .Tsh ładne blisko 1,5 a to już dobrze :) Ft3,ft4 na tym aż tak się nie znam, ale chyba jetst ok.Bierzesz coś na PRL ?Tez ładna mimo ze poniżej normy,ale mój edno zawsze powtarzal lepiej poniżej normy niż wysoko :) Czasami warto tylko obserwować, żeby do zera nie spadła przy lekach tak może być, ale wtedy się zmniejszy dawkę i będzie oki. Zbita prolaktyna dobrze wpływa na tsh ja zaczynałam z tsh 2,8 potem spadło najpierw do 1,8 jak u ciebie i w następnym miesiącu 1,5 :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ineczka aż się wzruszyłam, jak wyobraziłam sobie radość Twoich bliskich. Wiem, że u mnie to też będą wyjątkowe chwile i tym bardziej na nie czekam, ale niestety w tym cyklu nie było chyba owu więc pewnie będzie się ciągnął ten cykl.

    Ostatnie nadzieje pokladam w tym CLO jeżeli chodzi o naturalane starania.
    Wiedzieli, ze się staramy,ale widzieli tez mój bałagan w hormonach wiec nie nastawiali się na szybki happy end miesiąc wcześniej mama była ze mna na hsg, dlatego tak wypytywała o @ i musiałam troszkę skłamać heh :)

    _Hania lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania trzymam kciuki jak chodzi o leki na stymulację to z nimi nie miałam do czynienia, ale widzę , ze sporo dziewczyn potem zachodzi w ciąże wiec trzeba być dobrej myśli :)

    _Hania lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. A mogę zapytać, w którym cyklu w ogóle i w którym cyklu po HSG się udało?
    W tym cyklu miałam HSG, bolesne, co też mi daje jakieś nadzieje :)

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 427 199

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyście kiedyś u wróżki? Stawiał Wam ktoś tarota? Wierzycie w to?

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oczywiście, że jadłam:P aż wstyd się przyznać, ale w święta obżerałam się plackami jak szalona:P wczoraj też zjadłam ale rano, o 17 lekki obiad i później już nic:) insulina będzie do tygodnia więc wtedy zobaczymy co i jak:) jeśli chodzi o prl biorę bromka 1/2 tabletki, miesiąc temu wynik był 40 - czy to możliwe żeby tak szybko spadł?I czy mam zmniejszyć do 1/4 tabletki? I oczywiście dziękuję Ci z całego serca za pomoc w tych wynikach:*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • _Hania Autorytet
    Postów: 1653 628

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Byłyście kiedyś u wróżki? Stawiał Wam ktoś tarota? Wierzycie w to?


    Nie wierzę w takie rzeczy.

    syn 2019
    ____

    03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 427 199

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Nie wierzę w takie rzeczy.


    Pytam tak, bo czytam (w sumie dla frajdy) swój horoskop na 2018 :D "Ale to nie koniec zmian. Horoskop 2018 roku przewiduje pojawienie się dziecka. Oczywiście w efekcie nastąpi zmiana cyklu aktywności Wagi, a życiowe priorytety ulegną reorganizacji. Można powiedzieć, że wszystko stanie na głowie. Jeśli Waga nie chce na razie powiększać rodziny, powinna bardzo poważnie podejść do kwestii antykoncepcji."

    Oszaleję dzisiaj! Muszę się czymś zająć.

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Meggie też jestem wagą:) super :) w horoskopy nie wierzę, ale moja mama była dawno temu u wróżki i naprawdę wszystko jej się sprawdziło. Oczywiście należy brać wszystko z przymrużeniem oka, bo niektóre sprawy układamy wtedy pod wróżby, taroty itp, ale akurat w przypadku mojej mamuśki sprawdziło się, a nie miała na to wpływu:) ja bym się chętnie przeszła:P

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 427 199

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    haha Meggie też jestem wagą:) super :) w horoskopy nie wierzę, ale moja mama była dawno temu u wróżki i naprawdę wszystko jej się sprawdziło. Oczywiście należy brać wszystko z przymrużeniem oka, bo niektóre sprawy układamy wtedy pod wróżby, taroty itp, ale akurat w przypadku mojej mamuśki sprawdziło się, a nie miała na to wpływu:) ja bym się chętnie przeszła:P


    To prawda, pewnie często odczytujemy wszystko tak, jak nam pasuje :D Ja bym się chyba bała iść do takiej wróżki prawdziwej haha. Aczkolwiek ten horoskop bardzo mi się podoba, niech się spełnia :D

    PS Kiedy masz urodziny? :D

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Raz dałam mężowi małe buciki,ale Tuman nie zrozumiał i spytał po co mu takie paputki,ale wtedy się nie staraluśmy. Po prostu się nie zabezpueczaluśmy i tyld. A teraz jak się staraliśmy,to dałam mu na Mikołaja test ciążowy w pudełeczku. Mieliśmy oboje ten sam prezent,tyle że ja rano,a on po pracy :)
    Ale się uśmiałam :D "Tuman nie zrozumiał i spytał się po co mu takie paputki" :D

    Ja to pewnie też bym nie wytrzymała , chociaż schowalabym pewnie do pudełeczka jakieś buciki :)

    Moja siostra z mężem mamie zrobili niespodziankę i do pudełeczka po biżuterii włożyli zdjęcie z USG a że ona łasa na błyskotki, wyjela zdjęcie nie patrząc co na nim jest i szukała kolczyków :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 20:30

    Ewelinaaaa lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Dzięki. A mogę zapytać, w którym cyklu w ogóle i w którym cyklu po HSG się udało?
    W tym cyklu miałam HSG, bolesne, co też mi daje jakieś nadzieje :)
    Ogólnie udało się w 9cs :) Pierwszy cykl po hsg :) W cyklu gdzie miałam hsg już było po owulacji takiego psikusa mi organizm zrobił.Myslalam, ze pewnie @ przyjdzie spóźniona bo cykle tez różne miałam no i po hsg a tu idealnie w punkt 28dnia a @ był normalny nic się nie zmieniło.No i w kolejnym się udało :) Miałam owulacje tylko z prawego jajnika lewy się wyciszył jak to powiedziała moja gin a w szczęśliwym cyklu właśnie bolał mnie lewy, dlatego bardzo mi zależało, żeby podziałać i się udało :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ