X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • karmelówka Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa, ale na wstępie chciałabym Wam wszystkim życzyć na styczeń upragnionych 2 kresek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:05

Sung lubi tę wiadomość

• _Hania Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy rozłam co do wyboru imion, tyle że z chłopcem właśnie w ogóle nie mamy pomysłu, też nam się kojarzą :p

A Wy jakie macie już wybrane, albo jakie rozważacie? ;)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelówka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa, ale na wstępie chciałabym Wam wszystkim życzyć na styczeń upragnionych 2 kresek

Cześć, cześć! Ja tez jestem na forum od niedawna ale mimo to witam w naszym gronie:)
    Powodzenia w testowaniu!

7u22ugpj8heetxf1.png
  • karmelówka Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Cześć, cześć! Ja tez jestem na forum od niedawna ale mimo to witam w naszym gronie:)
    Powodzenia w testowaniu!

Dziękuję:)
    Ja mam zaplanowane testowanie na 9.01, o ile wytrzymam…. Nie znoszę tego oczekiwania;/
    Ktoś jeszcze tego dnia testuje?:)

• karmelówka Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    My też mamy rozłam co do wyboru imion, tyle że z chłopcem właśnie w ogóle nie mamy pomysłu, też nam się kojarzą :p

A Wy jakie macie już wybrane, albo jakie rozważacie? ;)

Mam tak samo:P
    Ostatnio z mężem mieliśmy dyskusje, dla dziewczynki podoba nam się Pola, chociaż jest teraz mocno popularne. A dla chłopca masakra:/

A wy jakie rozważacie? Chyba, że nie chcecie zdradzać ;)

• Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelówka wrote:
    Dziękuję:)
    Ja mam zaplanowane testowanie na 9.01, o ile wytrzymam…. Nie znoszę tego oczekiwania;/
    Ktoś jeszcze tego dnia testuje?:)
    ja testuje 9 stycznia!! :)

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Haha my mamy kłótnie o imiona i o ile dla chłopca to jesteśmy zgodni, ale praktycznie każde imię dziewczynki mi się z kimś źle kojarzy :D
    ja tak mam z meskimi imionami wlasnie...
    dla dziewczynek podoba mi sie mnostwo imion, a dla chlopcow tylko dwa w tym jedno nosi moj facet a drugie moj brat haha.
    A dla chlopca jakie? Pochwal sie

i pokaz co to za wozki wybralas :) ja ost bylm w maxicosi i sie zakochalam w Stelli

• karmelówka Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxboo wrote:
    ja testuje 9 stycznia!! :)

:) To co, damy radę wytrzymać do 9.01?;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    OF wyznaczył owu 21 DC więc @ wypadnie koło 35 ? Masakra.. to byłby pierwszy tak długi cykl od ponad roku :D jak nie mierzyłam, nie sprawdzałam to wszystko było jak w zegarku a teraz takie jaja się mogą dziać ;)
    No chyba że będę mieć krótka fazę lutealna..
    Ale jak mam czekać do 35 dc to chyba oszaleje..

Niekoniecznie, ja miałam 21dc i dostałam 30 dc :) moższ mieć krótką fazę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprodukowałyście się :P

Czy też macie taki ciężki dzień? Mnie głowa boli, jakoś mega zmęczona jestem...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelówka wrote:
    :) To co, damy radę wytrzymać do 9.01?;)
    no wlasnie nie wiem jak to bedzie hehe, ja 5 stycznia po pracy jade na wies do swojego kuzynostwa i pewnie bedziemy siedziec i saczyc jakies winka i tak strasznie mnie korci zeby zrobic 5 stycznia ale to bedzie 24dc .....

• _Hania Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna tajemnica jakie planujemy, przecież nasze dzieci mogą mieć na imię tak samo, a może się zainspiruje ktoś :D

Pola w sensie Pola, czy Apolonia? Zresztą mi obie opcje się bardzo podobają!

Ja bym chciała Marię (Marysię) po mojej Babci, ewentualnie Mariannę po Babci męża :p Ale on nie chce. Mi się jeszcze podoba Lena i Kornelia, Laura. Też mu średnio pasują. On chciałby Łucję albo Alicję.

Dla chłopca nie mamy pomysłu. Help! :D

Moje siostry mają łącznie 5 dzieci, rodzeństwo męża drugie tyle i dużo fajnych imion zabrali :) Oczywiście nikt nie ma nic przeciwko takiemu samemu imieniu, ale dość blisko jesteśmy i wolelibyśmy mieć "nasze".

Seli, ja czuję się dzisiaj jakbym miała kaca, może to kac, po wczorajszym kacu :)) Ale praca trochę pozwala zapomnieć.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Żadna tajemnica jakie planujemy, przecież nasze dzieci mogą mieć na imię tak samo, a może się zainspiruje ktoś :D

Pola w sensie Pola, czy Apolonia? Zresztą mi obie opcje się bardzo podobają!

Ja bym chciała Marię (Marysię) po mojej Babci, ewentualnie Mariannę po Babci męża :p Ale on nie chce. Mi się jeszcze podoba Lena i Kornelia, Laura. Też mu średnio pasują. On chciałby Łucję albo Alicję.

Dla chłopca nie mamy pomysłu. Help! :D

Moje siostry mają łącznie 5 dzieci, rodzeństwo męża drugie tyle i dużo fajnych imion zabrali :) Oczywiście nikt nie ma nic przeciwko takiemu samemu imieniu, ale dość blisko jesteśmy i wolelibyśmy mieć "nasze".

Seli, ja czuję się dzisiaj jakbym miała kaca, może to kac, po wczorajszym kacu :)) Ale praca trochę pozwala zapomnieć.

Ja skończyłam pracę o 13.20 :D ale ciężko było :)

Ja chcę dla dziewczynki Anastazja, Amelka :) oba nam się bardzo podobają. Choć ostatnio i Matylda mi się podoba :P

Dla chłopca... Mieliśmy problem, bo ja chciałabym Gabriel albo Janek ale mąż z mamą mnie zgadali :P Ale spodobało nam się Bruno :)

dZhdp1.png

• SMag Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas synek będzie Jan na 100% a dla córeczki chyba się zdecydujemy na Zuzę :) Mi się jeszcze podoba Iza, ale to odpadło na wstępie :D
    A jakby był drugi syn to chyba Franek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:58

LISTA STARACZEK

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek też mi się podoba ale też odrzucili :P Bruno co prawda nie podoba się mojej mamie ale a nam tak i nie ma nic do gadania :P

dZhdp1.png

• SMag Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś boli podbrzusze... Czuje że zbilza się @...

LISTA STARACZEK

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak na owulację... Ale wydaje mi się, że jeśli miała być to już była :P

dZhdp1.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, u nas też chyba Janek. Mnie się podoba jeszcze Karol :)
    W każdym razie dla dziewczynek mamy więcej opcji niż dla chłopców.

A wózek wybrałam już dawno, hahaha. Znaczy zastanawiam się między dwoma Cybex Mios lub Joolz Day 2 :)

Ale na razie to muszę brać się za robotę, a potem będę wybierać a wybierać :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda <3

Niestety u mnie nie przejdzie. Anastazja i Amelka są już u nas w rodzinie ;-)

Liczę, że jak doczekamy się maleństwa to dziewczynki, jak będzie chłopiec to będzie zagwozdka.

Jan super, ale jest też u nas Jaś, po moim tacie zresztą, mój chrześniak więc też chyba nie weźmiemy pod uwagę.

Ja kończę pracę o 16 i dzisiaj chyba wezmę się za coś, po tych ostatnich leniwych dniach. Może czas wrócić do ruchu jakiegoś? :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mnie boli jak na owulację... Ale wydaje mi się, że jeśli miała być to już była :P
    Seli o której masz lekarza ? Daj znać po wizycie :)

LISTA STARACZEK

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ