Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPilik z tym ucinaniem postów - miałam tak wcześniej. Nie wiem, dlaczego się tak robi. Ale przyznam, że jest to denerwujące!
No właśnie, tylko ja mam umowę na czas nieokreślony. Ciężko mi gdziekolwiek znaleźć taką informację. A nie chcę, żeby np. za 3 miechy ZUS mi zabrał tę podwyżkę. (o ile sie uda).pilik lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Pilik z tym ucinaniem postów - miałam tak wcześniej. Nie wiem, dlaczego się tak robi. Ale przyznam, że jest to denerwujące!
No właśnie, tylko ja mam umowę na czas nieokreślony. Ciężko mi gdziekolwiek znaleźć taką informację. A nie chcę, żeby np. za 3 miechy ZUS mi zabrał tę podwyżkę. (o ile sie uda).
No ale przy podwyżce musisz to na piśmie dostać w formie aneksu czy coś. ZUS nie może Ci zabrać podwyżki, może jakieś problemy robić przy obliczaniu macierzyńskiego, ale to raczej sytuacje gdzie kobieta będąc w ciąży zmienia umowę np. Wydaje mi się że ZUS tu nie ma nic do gadania jeżeli wszystko jest oficjalnie -
pilik wrote:Ja zaszłam w ciszej mając TSH ponad 3.
Znajoma jest teraz w 15 tc a miała TSH 4, wiec chyba duzo jednak zależy od organizmu i innych wyników. Ale podobno im bliżej 1 tym lepiej ... -
Magdzia85F wrote:Pilik z tym ucinaniem postów - miałam tak wcześniej. Nie wiem, dlaczego się tak robi. Ale przyznam, że jest to denerwujące!
No właśnie, tylko ja mam umowę na czas nieokreślony. Ciężko mi gdziekolwiek znaleźć taką informację. A nie chcę, żeby np. za 3 miechy ZUS mi zabrał tę podwyżkę. (o ile sie uda).
Doczytałam jeszcze - zaczęłam się zastanawiać bo mamy mieć we wrześniu podwyżki - jak idziesz na długie l4/macierzyński to mogą obliczyć świadczenia ze średnich zarobków z całego roku. Możesz w takim razie mieć na zwolnieniu zarobki aktualne, no ale podwyżka już będzie oficjalna i jak wrócisz to będzie musiał pracodawca wg niej wypłacać. -
Znam się trochę w temacie bo pracuje w kadrach. Wiec jak masz inne pytanka to pytajpilik, Magdzia85F lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Rene wrote:kurcze TSH miałam badane pierwszy raz w życiu i nie mam porównania jak było w poprzednich starankach i ciążach...no nic to dopiero 3 cykl starań więc nie ma co panikować i zwalać na TSH:-)Wy tu o wiele więcej walczycie niż ja
Ja w tym tygodniu będę badała TSH po trzech miesiącach tabletek, ciekawa jestem bardzo czy spadło. I prolaktyna po bromergonie czy drgnęła...
Tak się zaczytałam że kaszę spaliłam! Lecę gotować obiad, tak się dzisiaj wkręciłam w szycie że zapomniałam zrobić... a mąż wlasnie napisał że z uczelni wyszedł więc coś trzeba ogarnąć. Och coś ostatnio mi gotowanie nie wychodzi! -
nick nieaktualnyPilik, to głupia mogłabym pójść w styczniu. Bo teraz jakbym dostała, to i tak kicha by wyszła. Ech.
Oczywiście podwyżka oficjalnie, to ręki nie będę nic brać.
To najlepiej wziąć podwyżkę, pochodzić 2 miesiące, zajść w ciążę i pochodzić 3 miesiące To już lepiej by było
Rene to nigdy wcześniej Ci nie badali TSH, jak byłaś w ciąży? Dziwne.
Nie masz się czym martwić. Moja młodsza siostra miała TSH 6 i ma zdrową, superancką córeczkę -
nick nieaktualnyBobisia wrote:ZUS ani żadna instytucja nie ma prawa zabrać podwyżki. Jedynie pracodawca.
Znam się trochę w temacie bo pracuje w kadrach. Wiec jak masz inne pytanka to pytaj
Oooo skarbnico wiedzy UŻYTECZNEJ!!! :*
Średnia roczna jest liczona z ostatnich 12 miesięcy do momenty pójścia na L4 związanego z ciążą? Akurat byłam na L4 6 tygodni. Oh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 19:26
-
Tak z 12 miesięcy poprzedzającą chorobę po odliczeniu składek społecznych 13,71% Podstawą zasiłku nie jest przeliczania na nowo gdy między chorobami nie minęły trzy pełne miesiące kalendarzowe.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
pilik wrote:Ja straszny nerwus i stres ze wszystkiego potrafię zrobić ale przez to właśnie wiem, że najlepiej na mnie działa "terapia zajęciowa" i wszystkim polecam długo w nerwach szydelkowalam, teraz przerzuciłam się na szycie. Warto mieć po prostu coś w co można ręce włożyć, a co zajmie myśli...
mnie dzisiaj ból brzucha męczy straszny, aaaale pierwszy raz mnie tak ból cieszy, hehe. Myślę czy jechać jutro na badania czy w środę, myślicie że 2dc będzie lepszy? Aaa już rano miałam pytać... jeżeli wczoraj miałam plamienia, traktujecie już coś takiego jak 1dc czy dopiero jak się rozkręci? Bo nie wiem jak zapisać no i wlasnie badania ustawić... -
nick nieaktualnyBobisia wrote:Tak z 12 miesięcy poprzedzającą chorobę po odliczeniu składek społecznych 13,71% Podstawą zasiłku nie jest przeliczania na nowo gdy między chorobami nie minęły trzy pełne miesiące kalendarzowe.
Ożesz. To w sumie guzik by dała mi ta podwyżka... A czy wliczają się np. premie? delegacje do tego? -
Magdzia85F wrote:Pilik, to głupia mogłabym pójść w styczniu. Bo teraz jakbym dostała, to i tak kicha by wyszła. Ech.
Oczywiście podwyżka oficjalnie, to ręki nie będę nic brać.
To najlepiej wziąć podwyżkę, pochodzić 2 miesiące, zajść w ciążę i pochodzić 3 miesiące To już lepiej by było
Rene to nigdy wcześniej Ci nie badali TSH, jak byłaś w ciąży? Dziwne.
Nie masz się czym martwić. Moja młodsza siostra miała TSH 6 i ma zdrową, superancką córeczkę -
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:EEE??? O kurcze. Jestem w "lekkim" szoku. Szukaj, szukaj.
-
Magdzia85F wrote:Ożesz. To w sumie guzik by dała mi ta podwyżka... A czy wliczają się np. premie? delegacje do tego?
Magdzia85F wrote:Ożesz. To w sumie guzik by dała mi ta podwyżka... A czy wliczają się np. premie? delegacje do tego?
nick nieaktualnyBobisia wrote:Magdzia85F i tak do podstawy wlicza się 12 miesięcy i się je usrednia. Wiec podwyżka mało by dała nawet gdybyś przeczekać te 3 miesiące kalendarzowe
Nawet gdyby ta podwyżka wynosiła 30% dotychczasowych zarobków? ;( Ależ odwaliłam. Będę sobie pluć w brodę.
Mój Mąż przyszedł nawet i mówi: Zapytaj, zapytaj. No to zapytam.
Jak w końcu liczone jest czas, gdy. Składam wypowiedzenie do pracodawcy za porozumieniem stron. Mam umowę na czas nieokreślony. 1 miesiąc wypowiedzenia (jeszcze). Czy muszę złożyć z końcem miesiąca, czy to jest obojętne kiedy?
Np. złożę 15 czerwca i po 30 dniach, czyli 15 lipca odchodzę?