Testowanie -Lipiec 2017.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRene wrote:muszę bo do porodu nawet gbs mi nie zrobił i w szpitalu przed porodem nafaszerowali mnie antybiotykiem tak zapobiegawczo żeby dziecko nie złapało zakażenia,a co w szpitalu się nasłuchałam dlaczego pani nie ma badań powiedziałam proszę pytać lekarza,wtedy położne zaczęły na lekarza gadać i miały rację.
To lekarz, co jechał na fali farta, chyba? Dobrze, że wszystko było ok! -
Magdzia85F wrote:Nawet gdyby ta podwyżka wynosiła 30% dotychczasowych zarobków? ;( Ależ odwaliłam. Będę sobie pluć w brodę.
Mój Mąż przyszedł nawet i mówi: Zapytaj, zapytaj. No to zapytam.
Jak w końcu liczone jest czas, gdy. Składam wypowiedzenie do pracodawcy za porozumieniem stron. Mam umowę na czas nieokreślony. 1 miesiąc wypowiedzenia (jeszcze). Czy muszę złożyć z końcem miesiąca, czy to jest obojętne kiedy?
Np. złożę 15 czerwca i po 30 dniach, czyli 15 lipca odchodzę?Magdzia85F lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Magdzia85F wrote:To lekarz, co jechał na fali farta, chyba? Dobrze, że wszystko było ok!
-
nick nieaktualnyBobisia wrote:Za porozumieniem stron ty proponujesz datę rozwiązania umowy o prace. Dogaduje sz się z nim na konkretną datę wystarczy twój wniosek. Wzory na pewno znajdziesz w internecie.
No to świetnie. Ciekawe skąd u mnie wzięli, żeby składać wypowiedzenie z ostatnim dniem pracującym miesiąca???
Bobisia wrote:Wiadomo każda podwyżka zwiększy podstawe wiec na pewno coś da. Jednak musisz odczekać trzy miesiące kalendarzowe
Hm, hm.
dziękuję Bobisiu!
Rene wrote:a no właśnie u mojej siostry już nie było tak kolorowo nie zrobił jej badań cukru we krwi,dopiero jak trafiła z bólami brzucha do szpitala to tam jej zrobili wszystkie potrzebne badania i wyszło ma pani cukrzycę ciążową,dopiero po wyjściu ze szpitala lekarz się obudził pokierował ją do diabetologa dla ciężarnych i zrobił dodatkowe badania dziecko urodziła cukier się unormował bo ponoć ta ciążowa ustępuję po porodzie po kilku miesiącach cukier był wysoki zrobili badania leżała nawet w szpitalu na obniżenie cukru.Ze szpitala wyszła z diagnozą cukrzyca teraz chodzi z pompą insulinową,ma dietę i każdy posiłek waży:-(teraz chciała by mieć drugie dziecko i się boi:-(
Wiesz co? Takie rzeczy to powodują, żeby takiego lekarza to zaskarżyć! Kobieta przez Niego straciła zdrowie!!! Skandal!!!! -
Rene.
Jeżeli urodzisz gdy jeszcze bd firma istniała to nie bd problemu. Pracodawca udzieli Ci urlop macierzyński .i nawet jak później firmy już nie bd to i tak zus bd ci wypłacal zasiłek macierzyński.
Druga opcja. Jeżeli bd na wychowawczym yo jeżeli bd w ciąży pamiętaj o przerwaniu urlopu wychowawczego bo wtedy będziesz miała wypłacane L4.
Szczerze jeżeli firma się zlikwiduje to Noe wiem jak to bd będę musiałabym się wczytać. Poczytam i jutro dam Ci znać.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Nie odezwał się. Pewnie ma swoje sprawy co rozumiem bo każdy ma prawo do życia prywatnego. Boję się że wyszłam na historyczke itp. Dupka wzięłam na wlasna rękę po posłuchania susany. Dwie tabsy. Progesteron podobno nawet gdy nie trzeba nie zaszkodzi? Przecież czasami lekarze dają profilaktycznie. Może lekarz jutro się odezwie.
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Wiesz co? Takie rzeczy to powodują, żeby takiego lekarza to zaskarżyć! Kobieta przez Niego straciła zdrowie!!! Skandal!!!!
-
Magdzia85F wrote:Wiesz co? Takie rzeczy to powodują, żeby takiego lekarza to zaskarżyć! Kobieta przez Niego straciła zdrowie!!! Skandal!!!!
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Bobisia wrote:Rene.
Jeżeli urodzisz gdy jeszcze bd firma istniała to nie bd problemu. Pracodawca udzieli Ci urlop macierzyński .i nawet jak później firmy już nie bd to i tak zus bd ci wypłacal zasiłek macierzyński.
Druga opcja. Jeżeli bd na wychowawczym yo jeżeli bd w ciąży pamiętaj o przerwaniu urlopu wychowawczego bo wtedy będziesz miała wypłacane L4.
Szczerze jeżeli firma się zlikwiduje to Noe wiem jak to bd będę musiałabym się wczytać. Poczytam i jutro dam Ci znać. -
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Rene a, to pewnie dlatego ma klientki. Bo to biznesmen.
Bobisia a tak pytam. A propos siebie. Gdybym chciała się zwolnić za porozumieniem stron. Np.jutro.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Sarrrra wrote:Nie odezwał się. Pewnie ma swoje sprawy co rozumiem bo każdy ma prawo do życia prywatnego. Boję się że wyszłam na historyczke itp. Dupka wzięłam na wlasna rękę po posłuchania susany. Dwie tabsy. Progesteron podobno nawet gdy nie trzeba nie zaszkodzi? Przecież czasami lekarze dają profilaktycznie. Może lekarz jutro się odezwie.
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Rene i susana odpisał mi gin że mam tylko powtórzyć betę. Nie kazał brać dupka. Kurcze a ja wzięłam... eh już nic nie wiem
Nie zaszkodzi. W szpitalu jak byłam to profilaktycznie jak tylko niski prog czy plamienie wszystkim zapodawali rutynowo luteinę i dupka wiec nie moze to szkodzić... -
Ciężko Was nadrobić, jak cały dzień nie jest się na forum. ale to fajnie, że rozwijamy się... czekam ba kolejne pozytywne teściki!!!
Magdzia85F, Rene lubią tę wiadomość
'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Magdzia85F wrote:Cześć!!!
U mnie słonecznie i ciepło.
Byłam u Babci i normalnie rozmawia. Ciśnienie dziś spadło. Ale ma nogę sparaliżowaną. Do czwartku najgorszy czas.
A my się nie nastawiamy, że teraz się uda. Póki co, nie mam ciśnienia. Kolejna sprawa, że muszę iść po podwyżkę. Myślicie, że jakbym była w ciąży i poszła na L4 za trzy miesiące, to mogą mi to cofnąć? Albo ZUS coś zabierze? Bo jakieś dziwne rzeczy słyszałam.
Susanna trzymam bardzo za Ciebie kciuki!
Dziewczyny start był dobry!
Testowanie od jutra dalejMagdzia85F lubi tę wiadomość