TESTOWANIE- SIERPIEN 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja odkąd wróciłam z pracy czytam forum. Masakra - i jak mi się ma nie dłużyć!?
Muszę się ogarnąć i zmienić temat zainteresowań, bo zwariuję. A tu jeszcze 1.5 tygodnia! W tym cyklu @ powinna przyjść w czwartek w przyszłym tygodniu, a testowanie ustaliłam sobie na sobotę. Na sobotę dlatego, że do tej pory miałam owulację w 16 dniu cyklu, a @ dwa tygodnie później.
Wydaje mi się, że zioła Sroki mi ją przesunęły na bardziej książkową. A może i Inofolic.
Potwierdzam też dobre działanie wiesiołka - od dwóch cykli śluz super.
Jeszcze trochę mnie boli prawy jajnik - jest 4dpo, więc nie ma to żadnego znaczenia, ale i tak co chwila myślę, że może to jakiś znak...
I chyba zrezygnuję z mierzenia temperatury do końca cyklu. Mierzyłam do owu i kilka dni po, wygląda to całkiem ładnie - ale chyba nie ma sensu mierzyć dalej. Będę niepotrzebnie się nakręcać - a przeglądałam wykresy i dziewczynom często temperatura spada dopiero w dniu @ albo i później!
Myślicie, że rezygnacja z mierzenia temperatury w fazie lutealnej jest OK? Z tą temperaturą zależy mi tak naprawdę tylko na potwierdzeniu owulacji, bo nie chcę się po niej doszukiwać pierwszych oznak ciąży. Za dużo stresu mnie to będzie kosztowało.
Za to w czwartek (7dpo) zrobię progesteron, żeby się upewnić, że wszystko w porządku.
No i kupiłam sobie cyclodynon na prolaktynę (40zł!) - czyli niepokalanek. Zacznę brać od jutra.
Rozmawiałam ostatnio z mężem na temat badania nasienia - ostatnio ustaliliśmy, że robi w tym cyklu. I już zaczyna marudzić. Ale nie wykręci się! Planowałam wysłać go już w tym tygodniu, z drugiej strony boję się, że jeśli wyniki wyjdą kiepskie, to popsujemy sobie długi weekend. Więc chyba poczekam jeszcze tydzień.
Necia, dokladnie tak jak mówi moniśka - możesz spróbować najpierw preparatami bez recepty. Odstaw też cukry proste. Ostatnią infekcję miałam dwa lata temu - pamiętam, że parę dni próbowałam się leczyć sama, ale potem już zaczęło mi to mocno przeszkadzać i żałowałam, że nie poszłam wcześniej do lekarza.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
justysbp - A tak w ogóle, to kiedyś zanotowałam sobie wypowiedź którejś dziewczyn na temat tego, co robić po zobaczeniu dwóch kresek To było w kontekście dziewczyny, która miała już wcześniej problemy z utrzymaniem ciąży, więc badania były po to, żeby sprawdzić, czy wszystko jest OK i nie trzeba wprowadzić jakichś leków, żeby nie doszło do poronienia.
Ja te badania pewnie zrobię jeśli kiedyś będzie mi dane zobaczyć te dwie kreski
A rada na temat badań brzmiała tak:
... wrote:tak na przyszlosc po zajsciu w ciaze robisz beta hcg i sprawdzasz przyrost po 48 godzinach. Badasz tsh i morfologie i progesteronjustysbp, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi, mnie pomogło schowanie termometru. zawsze to głowa odpocznie
jagodowa91, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMini89 wrote:Mogę zapytać z jakim poziomem tsh udało Ci się zajść? Czy teraz przez ciążę tak podskoczyl?
Przed ciążą miałam 2,7 - badałam ok.1lipca. teraz tak skoczyło.
Dzień dobry! Spać nie mogłam. Z resztą mąż wstawał przed 5, więc dotrzymałam Mu towarzystwa. Wstawiłam pranie, odkurzyłam a teraz jem śniadanie.
Miłego dnia!!!
-
MamaNl, justysbp, MałaMi90, Aga26, Rene, moniśka..., Ellka, Necia124, jagodowa91, SylwiaLu, s1985, Truskaweczka250, Angie38, k91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny