Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja znajoma płakała całą msze , po kilku dniach powiedziała, że juz nie ma lęków i złych snów...
dobry pomysł z tą modlitwą za nas, ja też sie podejmę, bo rzeczywiście wystarczy krótka modlitwa w tej intencji;))
misia79, Rudziutka7, Iwka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Jestem i żyję
To nie był najwspanialszy dzień w moim życiu
Jak dla mnie HSG to trauma!
Bez kroplówki z przeciwbólowymi się nie obeszło
Ale jedno musze przyznać, wszyscy byli bardzo mili i troskliwi!
Wyniki do odbioru jutro.
A jak na tą chwile to zdania sa podzielone. Pan doktor od rtg mówi że drożne, a dr Ł że lewy coś nie bardzo.
Konkrety pewnie na wizycie. Jutro dzwonie się umówić.
Życzę miłego wieczoruKaśka, misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
Oj toca wspolczuje! U mnie tez bylo strasznie! Aż mi się dzieci odechciało i powiedziałam mężowi ze ni hu*a nie rodzę i idziemy do środka adopcyjnego u mnie jeszcze była powódź krwi. Trauma do końca życia...brrrr okropne! Rzymam kciuki aby jednak byl drożny! Daj znać jak będziesz już wiedziala :*
Kaśka, misia79, toca81 lubią tę wiadomość
-
O nie! ja pewnie będę następna. Ale spoko jak ktoś ma ochotę opisać całość ze szczegółami to nie ma problemu i tak już sobie poczytałam różne historie
Toca ciszę się, że masz już to za sobą i że dzielnie to zniosłaś. Brawo kochana, a teraz trzymamy kciuki za wyniki.Iwka, misia79, toca81 lubią tę wiadomość
-
India, jeśli chodzi o wynik to może niski, ale jakie są normy w Twoim Laboratorium?
Ja HSG nie wspominam tam źle jak Wy. Był ból ale trwał może z 15 sekund i faktycznie wszyscy byli dość troskliwi. Z tymże u mnie były drożne, więc przeleciało szybko.
India, nie masz weny to nie pisz Ale zaglądaj, a jak wena wróci to pisz ile się da
Kochane, padam na twarz... idę się legnąć!
BuziakiIwka, Kaśka lubią tę wiadomość
-
Normy są podane dla całej fazy lutealnej (1,7 - 27) a nie tylko dla szczytu, który wypada na 7-8 dpo. Bo w tych dniach wynik jednak powinien być wyższy, podobno się przyjmuje, że wynik 10 świadczy o owulacji (wiadomo mogę być przypadkiem, który ma inaczej niż większość )
Na temat progesteronu znalazłam dość jasne wytłumaczenie lekarza, jak macie ochotę to sobie przeczytajcie http://portal.abczdrowie.pl/pytania/czy-moj-wynik-badania-stezenia-progesteronu-jest-normalnyIwka lubi tę wiadomość
-
rah wrote:A ja tak delikatnie sie o hsg wypowiadałam, zeby innych nie straszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:57
misia79 lubi tę wiadomość
-
Hej
Jak mu robili hsg w Chełmży to kazali stawić się dzień wcześniej co się okazało ze niby źle mi powiedzieli bo ponoć mogłam być w dzień zabiegu ale jak się o tym dowiedziałam to byłam po badaniach krwi i mnie nie wypuścili . No i tak rano badanie gin potem zabrały mnie łóżkiem na korytarz potem kazały przesunąć się na drugie łóżko a na sali na 3Iwka, misia79 lubią tę wiadomość
-
Tez ostatnio sie mało odzywam ale podczytuje i pamietam o Was ja miałam meeeega dola. Pewnie nadal mam ale sa te lepsze dni to troche nie pamietam. Chyba popadam w depresje, ale o tym moze innym razem...
W tym miesiącu mam inne odczucia owu niż zawsze i nie wiem czy sie cieszyć, czy martwić. Niby owu tuż tuż, a ja w ogole nie czuje jajnika jak zwykle...w zeszłym miesiącu po hsg myslalam ze umrę z bólu no i przez wszystkie dni serduszkowania szlag trafił...teraz tylko wczoraj czułam bardzo lekki bol owu w macicy.jajnik zero. Moze sie jeszcze rozkręci, chociaz zawsze czułam go przez 5-6 dni...w sumie to u mnie owu zazwyczaj była, wiec aż by mnie zdziwiło gdyby w tym miesiącu jej nie było...
Polecam tez ten żel conceive:) kupiliśmy, testowaliśmy, super!
Odczucia w trakcie moze jakos meeeega nie zmienia, jesli babeczki jesteście chociaz troche wilgotne ale po seksie, szczególnie na drugi dzien, zauważyłam ze żel długo sie utrzymuje i przy małej wpuszczonej ilości, "wypłynęła" ze mnie bardzo długa, ze 12 cm "nic" sluzu. Zupełnie jak płodny, ale tak długiego i dobrze sie trzymającego w życiu nie miałam! Super jest:)misia79, Iwka lubią tę wiadomość
-
toca81 wrote:Hej!
Jestem i żyję
To nie był najwspanialszy dzień w moim życiu
Jak dla mnie HSG to trauma!
Bez kroplówki z przeciwbólowymi się nie obeszło
Ale jedno musze przyznać, wszyscy byli bardzo mili i troskliwi!
Wyniki do odbioru jutro.
A jak na tą chwile to zdania sa podzielone. Pan doktor od rtg mówi że drożne, a dr Ł że lewy coś nie bardzo.
Konkrety pewnie na wizycie. Jutro dzwonie się umówić.
Życzę miłego wieczoru
I tak jesteś bardzo dzielna naprawdę podziwiam Was że tak potraicie znieśc ból a cieszę się że masz wyniki dobre bo prawy jest drożny a z lewym nie wiadomo ale myślę że powinni byc nie tak źle w każdym razie szansa na ciążę jest i z tego się cieszmy głowa do górytoca81, Iwka lubią tę wiadomość
-
Polecam tez ten żel conceive:) kupiliśmy, testowaliśmy, super!
Odczucia w trakcie moze jakos meeeega nie zmienia, jesli babeczki jesteście chociaz troche wilgotne ale po seksie, szczególnie na drugi dzien, zauważyłam ze żel długo sie utrzymuje i przy małej wpuszczonej ilości, "wypłynęła" ze mnie bardzo długa, ze 12 cm "nic" sluzu. Zupełnie jak płodny, ale tak długiego i dobrze sie trzymającego w życiu nie miałam! Super jest:)[/QUOTE]
Rah ja też kiedyś pisałam tutaj o tym żelu my też mamy ten żel już go dawno zatestowałam i faktycznie super jest świetny poślizg W maju zaszłam w ciążę właśnie z tym żelem szkoda tylko że tak to się skończyło ale teraz w następnym cyklu też spróbuję i polecam każdej dziewczynie
Rah doskonale Cię rozumiem że niestety takie stany depresyjne są nieuniknione w naszej sytuacji ja też czasem mam takie stany bezsilności najważniejsze aby miec blisko siebie wspierających ludzi trzeba się wygadac po prostu i czasem ktoś obcy bardziej zrozumie niż najbliższe otoczenie. Więc jak masz doła to pisz my Cię będziemy wspieracIwka lubi tę wiadomość
-
india wrote:Normy są podane dla całej fazy lutealnej (1,7 - 27) a nie tylko dla szczytu, który wypada na 7-8 dpo. Bo w tych dniach wynik jednak powinien być wyższy, podobno się przyjmuje, że wynik 10 świadczy o owulacji (wiadomo mogę być przypadkiem, który ma inaczej niż większość )
Na temat progesteronu znalazłam dość jasne wytłumaczenie lekarza, jak macie ochotę to sobie przeczytajcie http://portal.abczdrowie.pl/pytania/czy-moj-wynik-badania-stezenia-progesteronu-jest-normalny
India a na pewno miałaś owulację ? Bo jeśli była to może faktycznie luteina ale chyba i tak nie jest jakoś najgorzej skonsultuj wynik z Ł.Iwka lubi tę wiadomość
-
Cześc dziewczynki ja dziś idę do Ł zobaczymy co tak sobie pogadamy o mojej drodze do ciąży i przy okazji tam jest też stomatolog to wejdę i zapytam o tę moją ósemkę bo dziś mi mocno spuchło dziąsło płucze na razie szałwią ale pewnie bez Dalacinu się nie obejdzie. Pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia.
Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość