X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ajjj sie rozpisałam i zapomniałam napisac, ze dzis ostatni dzien lenistwa. Jutro normalnie do pracy. Cieszę sie, bo juz sie zanudziłam w domu! Od wcZoraj czuje wyraźne oznaki owulacji. Szyjka i sluz ok :) czuje lekki ucisk w okolicy prawego jajnika, a nie jak do tej pory bol. Czyli chyba jednak to był ten problem...zapalenie, ktore po hsg sie tylko powiększyło. Zobaczymy jeszcze czy znikną moje okropne bóle przez okresem...ale zaczynam wierzyć, ze bedzie dobrze. :)
    To dobrze, że zaczynasz wierzyć w to :) Dużo zależy od naszej głowy :)

A jeśli chodzi o zdjęcia, to przypomnijcie mi jak wstawić je tu na ovu? jak się nazywała ta strona?

misia79, rah, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć dziewczynki miłego dnia życzę. U mnie już powoli remont idzie ku końcowi. W sobotę koniec !!!!!! :-) Tylko sprzątanie zostaje. Teraz robią przedpokój kończą kłaść kafle dziś jeszcze zamontują ledy. W czwartek malowanie montowanie szafy ( na razie starej bo nową zamówimy już po nowym roku bo znów trzeba kasy uskładać ) i full. Wczoraj jeszcze szklarz był na pomiarze szyby między szafkami i po nowym roku wstawiamy. Zostną mi tylko dekoracje do wymyślenia typu firanka zegar kuchenny coś na półkę i takie tam drobiazgi. Jak tak sobie pomyślę ile jeszcze bym chciała wyremontować i kupić to muszę w totka wygrać. Zostanie tylko pokój dla dziecka ( mam nadzieję że będzie okazja do remontu :-) i łazienka. Ale łazienka jest wykafelkowana tylko już nie modna :-) Ale to wszystko z czasem. No chyba że nie zdążę bo może jakiś domek :-) Ale to wszystko zależy od męża.
    A mój M też nie jest aż taki wylewny co okropnie mnie smuci bo ja zawsze marzyłam o facecie takim mega wylewnym ale nigdy takiego nie spotkałam na swojej drodze :-). Najważniejsze że chce dziecka. Po nowym roku po wszystkich remontach muszę się wziąć za niego :-) Nowy androlog badania z krwi itp. Ja od stycznia znów zaczynam z temperaturą.
    Dziewczyny czy znacie jakiegoś dobrego psychologa w Toruniu ? Jeśli tak to poproszę o namiary.
    Dziewczyny mam nadzieję że nasze marzenia o dziecku w końcu się spełnią......
    Rudziutka daj znać jak wyszła morfologia :-)

rah, Rudziutka7, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka zginęłaś ????

Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mam takie głupie myśli że wygodniej byłoby iść do jakiejś dobrej wróżki i zapytać kiedy zajdę w ciążę....
    Laski w pracy namawiają mnie na wyjazd do Lubonia pod Poznaniem przy okazji tej konferencji w Poznaniu aby iść do jakiejś kobiety, która wróży. Podobno mega dobra i sprawdzona ale ja tak bardzo się boję. Boję się usłyszeć że nie zajdę wcale. Nie wiem moja psycha siada i jak będę mega zdołowana to skorzystam.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie pomogę ze zdjęciami bo nie pamietam :/ Iwka tu specjalistka była :)
    W najgorszym wypadku mozesz wrzucić gdziekolwiek i podać link ;) np google drive.

Prywatnie to chodzę do Matopatu, to jak ide przed praca to jest 1-2 osoby przede mna. Raz mi sie zdarzyło 25 min czekać, bo maluch miał szyty palec i strasznie sie darł ;)

Widzisz Rudziutka, bo ja to taka wylewna jestem ;) szczerze mówiąc bardzo lubie i gadać, i pisać :) od zawsze myslalam, ze kiedys napisze książkę ;) miałam świetne oceny z prac pisemnych, bujna wyobraźnie, lekkie pismo, pisałam pamiętniki, listy do znajomych, nawet listy do męża, ktore potrafią miec 6 kartek a4 ;) a jak sie rozpisze na fb czy gadu gadu, to współczuje ;p hehhe

Czesc Misia!:) rozumiem, ze do świat spokojnie zdążycie?:) a szafę macie wybrana (firmę)? Bo ja wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie i nie wiem ktora firmę wybrać. Chyba musze pojeździć obejrzeć wystawki. Do przedpokoju potrzebuje wysoka zabudowę. Co do psychologa niestety nie słyszałam o żadnym dobrym, ani takim którego ludzie polecają :( napewno nie polecam w przychodni akademickiej. Miałam tam "przyjemność" kontaktu z trzema i nie sa to osoby, ktore sa "wystrzałowe" i fajnie sie z nimi gada, a co najważniejsze nie wyglądają na osoby przeglądające jakiekolwiek świeże badania, raczej opierają sie na donosach z lat '90. Moze sie mylę, moze jest tam jeszcze ktos wart uwagi. A do wróżki....heh, raczej bym nie poszła ;p Od jakiegoś czasu przeglądam horoskopy i czesc sie sprawdza, ale sadze ze to przypadek. Zawsze jak cos jest napisane ogolnie, to da sie dopasować do Twojej osoby. Wróżki podobno nie dają złych informacji, ewentualnie sugerują gorszy okres. A po co Ci nastawianie sie, ze bedzie gorzej? Jak tak pomyślisz to jeszcze w to uwierzysz, a jak uwierzysz to tak bedzie :) samospełniająca sie przepowiednia :)

http://www.csipb.pl/index.php?page=nasze-nastawienie---samospelniajaca-sie-przepowiednia

http://www.naukowiec.org/wiedza/psychologia/samospelniajace-sie-proroctwo_1087.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:27

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Cześć cześć dziewczynki miłego dnia życzę. U mnie już powoli remont idzie ku końcowi. W sobotę koniec !!!!!! :-) Tylko sprzątanie zostaje. Teraz robią przedpokój kończą kłaść kafle dziś jeszcze zamontują ledy. W czwartek malowanie montowanie szafy ( na razie starej bo nową zamówimy już po nowym roku bo znów trzeba kasy uskładać ) i full. Wczoraj jeszcze szklarz był na pomiarze szyby między szafkami i po nowym roku wstawiamy. Zostną mi tylko dekoracje do wymyślenia typu firanka zegar kuchenny coś na półkę i takie tam drobiazgi. Jak tak sobie pomyślę ile jeszcze bym chciała wyremontować i kupić to muszę w totka wygrać. Zostanie tylko pokój dla dziecka ( mam nadzieję że będzie okazja do remontu :-) i łazienka. Ale łazienka jest wykafelkowana tylko już nie modna :-) Ale to wszystko z czasem. No chyba że nie zdążę bo może jakiś domek :-) Ale to wszystko zależy od męża.
    A mój M też nie jest aż taki wylewny co okropnie mnie smuci bo ja zawsze marzyłam o facecie takim mega wylewnym ale nigdy takiego nie spotkałam na swojej drodze :-). Najważniejsze że chce dziecka. Po nowym roku po wszystkich remontach muszę się wziąć za niego :-) Nowy androlog badania z krwi itp. Ja od stycznia znów zaczynam z temperaturą.
    Dziewczyny czy znacie jakiegoś dobrego psychologa w Toruniu ? Jeśli tak to poproszę o namiary.
    Dziewczyny mam nadzieję że nasze marzenia o dziecku w końcu się spełnią......
    Rudziutka daj znać jak wyszła morfologia :-)

Misia, dam znać o ile ovu zadziała :)
    Nam też zostanie wyremontowanie łazienki na kiedyś tam, poki co też jest w kafelkach, niemodne, ale jak się wyczyści to da się żyć, więc bez spiny :)

My na święta się nie wyrobimy z przeprowadzką, ale czysto już będzie :) Pozostaną drobiazgi jak karnisze, rolety, a po Nowym Roku właśnie też szafę przerabiamy, zostaje od starej zabudowy korpus a zmieniamy drzwi na przesuwne lub dotykowe. No i pokój dla dziecka, ale to już jak będziemy mieszkać będzie się robiło, póki co jest tam magazyn mebli i sprzętów :)

83c27385cd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Nie wiem moja psycha siada i jak będę mega zdołowana to skorzystam.
    Jak będziesz mega zdołowana, to zadna wróżka Ci nie pomoże :/ każde jej słowo dobierzesz jako cos dostosowanego do swojego nastroju, czyli cos w czym trzeba sie doszukiwać negatywnych wieści. Nawet jak powie cos dobrego będziesz myślała, ze moze Cie oszukała, moze nie chciała sprawić przykrości, moze o śmierci sie nie mowi, moze o chorobie nie mowi. Znajdziesz milion "moze" i z pewnością wizyta u niej Cie nie uspokoi jesli pójdziesz tam zdołowana...

Nie potępiam Twoich wyborów,ja bym nie poszła, Ty mozesz isc :) ale nie idź w złym humorze, bo to nie pomoże. Idź tylko wtedy jesli będziesz miała dobry humor. Doszukasz sie w informacjach pozytywnych aspektów, a nawet jesli bedzie cos złego, to moze pomyślisz, ze da sie to jakos obejść, albo jest to znak zeby cos zmienić poki mozesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 11:28

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalić!! Chociaz nie ma czym ;) ale w koncu, od niemal roku, na wadze zobaczyłam mniejszy ciężar ;) schudłam całe 1,5 kg ;p Ale to i tak wprawiło mnie w dobry nastrój, bo na wiosnę strasznie tyłam przy tabletkach (1,5-2 kg miesięcznie!) a potem ciezko mi było zatrzymać ten przyrost. Powoli zaczęłam tyć po 0,2 kg, potem waga sie zatrzymała i w koncu zaczęła spadać! :D jak to mówią, mała rzecz a cieszy ;)

misia79, Rudziutka7, Kaśka, Iwka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Ja niestety nie pomogę ze zdjęciami bo nie pamietam :/ Iwka tu specjalistka była :)
    W najgorszym wypadku mozesz wrzucić gdziekolwiek i podać link ;) np google drive.

Ja to prywatnie chodzę do Matopatu, to jak ide przed praca to jest 1-2 osoby przede mna. Raz mi sie zdarzyło 25 min czekać, bo maluch miał szyty palec i strasznie sie darł ;)

Widzisz Rudziutka, bo ja to taka wylewna jestem ;) szczerze mówiąc bardzo lubie i gadać, i pisać :) od zawsze myslalam, ze kiedys napisze książkę ;) miałam świetne oceny z prac pisemnych, bujna wyobraźnie, lekkie pismo, pisałam pamiętniki, listy do znajomych, nawet listy do męża, ktore potrafią miec 6 kartek a4 ;) a jak sie rozpisze na fb czy gadu gadu, to współczuje ;p hehhe

Czesc Misia!:) rozumiem, ze do świat spokojnie zdążycie?:) a szafę macie wybrana (firmę)? Bo ja wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie i nie wiem ktora firmę wybrać. Chyba musze pojeździć obejrzeć wystawki. Do przedpokoju potrzebuje wysoka zabudowę. Co do psychologa niestety nie słyszałam o żadnym dobrym, ani takim którego ludzie polecają :( napewno nie polecam w przychodni akademickiej. Miałam tam "przyjemność" kontaktu z trzema i nie sa to osoby, ktore sa "wystrzałowe" i fajnie sie z nimi gada, a co najważniejsze nie wyglądają na osoby przeglądające jakiekolwiek świeże badania, raczej opierają sie na donosach z lat '90. Moze sie mylę, moze jest tam jeszcze ktos wart uwagi. A do wróżki....heh, raczej bym nie poszła ;p Od jakiegoś czasu przeglądam horoskopy i czesc sie sprawdza, ale sadze ze to przypadek. Zawsze jak cos jest napisane ogolnie, to da sie dopasować do Twojej osoby. Wróżki podobno nie dają złych informacji, ewentualnie sugerują gorszy okres. A po co Ci nastawianie sie, ze bedzie gorzej? Jak tak pomyślisz to jeszcze w to uwierzysz, a jak uwierzysz to tak bedzie :) samospełniająca sie przepowiednia :)

http://www.csipb.pl/index.php?page=nasze-nastawienie---samospelniajaca-sie-przepowiednia

http://www.naukowiec.org/wiedza/psychologia/samospelniajace-sie-proroctwo_1087.html

Rah ja zamówię szafę albo u tego stolarza co mi robił kuchnię albo zamówię w pinie tam na Grudziądzkiej mają bardzo fajne szafy jakie tylko zechcesz. Mój M ma pomysł na szafę zrobioną z kwadratów z lustrem. I takie mają w pinie. A też muszę mieć dużą szafę i oddzielnie zamawiam szafę na buty.
    A co do wróżb to pewnie masz rację. Kiedyś siostra mojej babci wróżyła. ( już nieżyjąca ) I mi wróżyła jako nastolatce. Wtedy ją wyśmiałam a teraz dosłownie wszystko się sprawdziło. Ona zawsze mówiła że każdy ma swoje przeznaczenie z tym się każdy rodzi z własną linią życia. I tylko wybrani potrafią czyjeś życie wywróżyć. Ona to potrafiła. Szkoda że już nie żyje. Miała niezwykłą intuicję. Była wspaniałą osobą.
    A co do psychologa muszę poszperać na forum jakimś toruńskim. Oczywiście tylko prywatnie bo te na kasę chorych to tak jak mówiłaś.
    Ps. Ja też jestem gaduła straszna..... Ale nie potrafię tego tak przelać na papier.

rah, Iwka lubią tę wiadomość

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psychologa nie znam dobrego... a przydałby się czasem...
    Jeśli chodzi o wróżkę to ja unikam jak ognia. Nie chciałabym odbierać sobie nadziei... wolę żyć z dnia na dzień, nie wiedząc co się stanie. :)

rah, misia79, Iwka lubią tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Jak będziesz mega zdołowana, to zadna wróżka Ci nie pomoże :/ każde jej słowo dobierzesz jako cos dostosowanego do swojego nastroju, czyli cos w czym trzeba sie doszukiwać negatywnych wieści. Nawet jak powie cos dobrego będziesz myślała, ze moze Cie oszukała, moze nie chciała sprawić przykrości, moze o śmierci sie nie mowi, moze o chorobie nie mowi. Znajdziesz milion "moze" i z pewnością wizyta u niej Cie nie uspokoi jesli pójdziesz tam zdołowana...

Nie potępiam Twoich wyborów,ja bym nie poszła, Ty mozesz isc :) ale nie idź w złym humorze, bo to nie pomoże. Idź tylko wtedy jesli będziesz miała dobry humor. Doszukasz sie w informacjach pozytywnych aspektów, a nawet jesli bedzie cos złego, to moze pomyślisz, ze da sie to jakos obejść, albo jest to znak zeby cos zmienić poki mozesz :)

Pewnie skończy się na tym że wcale nie pójdę. Boję się. Wolę nic nie wiedzieć.

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Musze sie pochwalić!! Chociaz nie ma czym ;) ale w koncu, od niemal roku, na wadze zobaczyłam mniejszy ciężar ;) schudłam całe 1,5 kg ;p Ale to i tak wprawiło mnie w dobry nastrój, bo na wiosnę strasznie tyłam przy tabletkach (1,5-2 kg miesięcznie!) a potem ciezko mi było zatrzymać ten przyrost. Powoli zaczęłam tyć po 0,2 kg, potem waga sie zatrzymała i w koncu zaczęła spadać! :D jak to mówią, mała rzecz a cieszy ;)
    Super Rag ale masz dobrze u mnie waga stoi.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz jaka jest jakos tych na Grudziądzkiej? Tez potrzebuje szafke na buty, ale taka wzdłuż ściany chce, niska zeby mozna było usiąść na niej :) a szafę wyjątkowo zwykła, bo bez luster (jest przy samych drzwiach i naprzeciwko jest ściana od razu). Zastanawiają mnie ceny. Pol roku temu wysyłałam szkice do rożnych firm i odsyłali przykładowe ceny, ale do nich nie pisałam.

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka a jakie zamówiłaś meble do kuchni lakierowane czy matowe ?

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moj organizm chyba jeszcze pamięta, ze nigdy nie był taki gruby i jak przestały na niego działać szkodliwe bodźce, to zaczął troszke do tej wagi normalnej wracać. Chyba musze mu pomoc i poćwiczyć, to moze nawet troche schudnę :) do 24 r.z. Ważyłam do 61kg, potem ok. 65 kg, ponad rok temu 67kg, a w od wiosny do września przytyłam do 77,7kg!!!!!! Szok! Az mnie kolana i kręgosłup bolały, organizm szoku doznał.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka dobre podejście! :) tez wole zyc z dnia na dzien chociaz czasem ciezko nie myślec...

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A wiesz jaka jest jakos tych na Grudziądzkiej? Tez potrzebuje szafke na buty, ale taka wzdłuż ściany chce, niska zeby mozna było usiąść na niej :) a szafę wyjątkowo zwykła, bo bez luster (jest przy samych drzwiach i naprzeciwko jest ściana od razu). Zastanawiają mnie ceny. Pol roku temu wysyłałam szkice do rożnych firm i odsyłali przykładowe ceny, ale do nich nie pisałam.
    Ja teraz mam długą szafę na buty taką jak szafa. I brakuje mi siedzenia tak jak pisałaś. A w pinie zrobią Ci na wymiar.

Iwka lubi tę wiadomość

• rah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a kto Wam robił kuchnie? Jak sie trzyma? Jak jakość wykończenia?

Iwka lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Misia moj organizm chyba jeszcze pamięta, ze nigdy nie był taki gruby i jak przestały na niego działać szkodliwe bodźce, to zaczął troszke do tej wagi normalnej wracać. Chyba musze mu pomoc i poćwiczyć, to moze nawet troche schudnę :) do 24 r.z. Ważyłam do 61kg, potem ok. 65 kg, ponad rok temu 67kg, a w od wiosny do września przytyłam do 77,7kg!!!!!! Szok! Az mnie kolana i kręgosłup bolały, organizm szoku doznał.
    A jaki masz wzrost ?
    Ja jestem niska i ważę 52 kg i to jest bardzo dużo. Zawsze ważyłam około 45 kg byłam szczupła ale nie byłam chudzielcem. Teraz mam nadwagę i zaczynam od stycznie ćwiczenia z Chodakowską i zmieniam dietę.

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Misia a kto Wam robił kuchnie? Jak sie trzyma? Jak jakość wykończenia?
    Kuchnię nam robił stolarz z anjar meble na Rubinkowie. Bardzo solidne wykonanie i modny projekt. Facet ma głowę do tego ma warsztat na przeciwko naszego bloku więc nie ma problemu. Z poprawieniem też nie ma problemu bo zawsze coś tam trzeba poprawić. Musi nam jeszcze dokręcić jeden bok. Ja wybrałam meble matowe bo cuda słyszałam na temat lakierowanych. I on nam polecił matowe jeżeli planujemy dzieci. Fakt do najtańszych nie należy ale też nie do najdroższych.

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ