Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę suszyc włosy :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Vanila Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej,hej witam w to deszczwe popoludnie bo u nas zaczelo padac. Cos mnie dzisiaj podbrzusze pobolewa, no i dol plecow, ludze sie ze to moze jakas pierwsza oznaka - bo tak zaczelo sie z pierwsza ciaza ( myslalam ze mnie nerki bola a ja w ciazy bylam). Juz sie nie moge doczekac testowania a to jeszcze 7 dni do spodziewanej @ :(
    Ja tez dzisiejsze popoludnie z przyjaciolmi,mamy urlopy wiec mozna sie spotkac.

Iwka, misia79, rah lubią tę wiadomość

ukdykqi1ikbqn120.png
    ex2b8iikhbf451yq.png
    bfarxzdvhfrykl0e.png[/url
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Nie była jeszcze jedna Toca81 czy jak :-)
    Wysłałam jej zaproszenie do przyjaciółek może się odezwie :)
    Kochana każda rada cenna tak to już jest że nie zawsze sie trafi na dobrego lekarza, i warto wymieniać się swoim doświadczeniem...jakby co też służę pomocą, ale w dziedzinie informatycznej, ubezpieczeniowej i księgowej :)
    Rybki mamy złote i niebieskie...chyba pyszczaki się zwą :)

misia79 lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Kaśka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesci nadal brak widze :-)

misia79, Iwka lubią tę wiadomość

konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam do pracy... 4 h spędziłam w poradni. Łojko przepytał, zaproponował kolejny cykl z duphastonem i monitoring, a teraz czekać mam na @ bo nic nie widać. Po rozmowie stwierdził, że zrobimy USG a na USG nic nie widać, może troszkę ciałko żółte... żadnego pęcherzyka. Za dużo nie powiedział, czekać na @ i wtedy to będzie nasz ostatni cykl starań. Potem przejdę na 3 miesiące na leki, które wstrzymują @. Mam dołka. Idę popracować! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:11

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanila wrote:
    Hej,hej,hej witam w to deszczwe popoludnie bo u nas zaczelo padac. Cos mnie dzisiaj podbrzusze pobolewa, no i dol plecow, ludze sie ze to moze jakas pierwsza oznaka - bo tak zaczelo sie z pierwsza ciaza ( myslalam ze mnie nerki bola a ja w ciazy bylam). Juz sie nie moge doczekac testowania a to jeszcze 7 dni do spodziewanej @ :(
    Ja tez dzisiejsze popoludnie z przyjaciolmi,mamy urlopy wiec mozna sie spotkac.
    Powodzonka Kochana :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Kochana każda rada cenna tak to już jest że nie zawsze sie trafi na dobrego lekarza, i warto wymieniać się swoim doświadczeniem...jakby co też służę pomocą, ale w dziedzinie informatycznej, ubezpieczeniowej i księgowej :)
    My mamy różne rybki skalary mieczyki molinezje gurami kosiarki kiryski wielkopłetwy więc jest baaaarzo kolorowo w naszym akwarium uwielbiam patrzec na rybki od razu mija ból głowy :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    No i wróciłam do pracy... 4 h spędziłam w poradni. Łojko przepytał, zaproponował kolejny cykl z duphastonem i monitoring, a teraz czekać mam na @ bo nic nie widać. Po rozmowie stwierdził, że zrobimy USG a na USG nic nie widać, może troszkę ciałko żółte... żadnego pęcherzyka. Za dużo nie powiedział, czekać na @ i wtedy to będzie nasz ostatni cykl starań. Potem przejdę na 3 miesiące na leki, które wstrzymują @. Mam dołka. Idę popracować! :(
    Kochana a zlecił Ci jakieś badania ?

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dzięki Kochana w razie czego służe też radą w dziedzinie celnej :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    A dlaczego kuracja 3 miesięczna? Jakie badanka dostałaś? no ejjjj miałaś mieć lepszy humorek a nie dołek. Nie dołujemy sie 19.gif już uśmiech na twarz 0slonce.gif głowa do góry 0vishenka_33.gif nie smutamy się 0girl_cray2.gif

misia79, rah lubią tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dołączam się Rudziutka7 przesyłamy pozytywną energię nie smuc się tylko dlaczego 3 miesięczna kuracja i dlaczego ma byc wstrzymany okres hmm to mnie ciekawi

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pogoda beznadziejna dobrze że idę do kumpeli do domciu :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia79 wrote:
    Ale dziś pogoda beznadziejna dobrze że idę do kumpeli do domciu :-)
    A my się umówiłyśmy w mieście...a kysz deszczu!!!

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do zbadania TSH i PRL, bo resztę miałam już kiedyś. Zmieniłam coś w wykresie, zaznaczyłam, żeby jednej tempki nie brał pod uwagę (bo mierzyłam ją pół godz. wcześniej) i przesunął mi owulkę. Więc dupa.
    3 miesięczna kuracja ze względu na endometriozę, żeby nie było nawrotu. Paskudnie jakoś i deszcz zaczął padać.
    No cóż, kolejny cykl będziemy próbować, a potem dalej będziemy serduszkować, ale to już raczej nie będzie efektu.

83c27385cd.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Mam do zbadania TSH i PRL, bo resztę miałam już kiedyś. Zmieniłam coś w wykresie, zaznaczyłam, żeby jednej tempki nie brał pod uwagę (bo mierzyłam ją pół godz. wcześniej) i przesunął mi owulkę. Więc dupa.
    3 miesięczna kuracja ze względu na endometriozę, żeby nie było nawrotu. Paskudnie jakoś i deszcz zaczął padać.
    No cóż, kolejny cykl będziemy próbować, a potem dalej będziemy serduszkować, ale to już raczej nie będzie efektu.
    A na USG miałaś powiększoną endometriozę?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myl z endometrium - błoną jamy macicy.
    Ognisk endometriozy na usg niestety nie widać, to tylko można zbadać podczas laparoskopii.
    No cóż...

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem w sumie lekarz wie co robic i ma rację że kuracja jest niezbędna ale może w następnym cyklu się uda będziemy Cię wspierac i trzymac kciuki :-) Ale ważne jest Twoje pozytywne nastawienie także nie łam się, próbuj i ciesz się serduszkowaniem :-) Nawet jeżeli to dwa miesiące różnicy nie robią a mamusią i tak będziesz buziaczki :-)

Iwka lubi tę wiadomość

• misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś ciekawa jak tam Twoje tsh i prolaktyna

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki.
    Ja myślę, że Łojko wie co robi. Porządnie się przyglądał wynikom. Jeśli TSH i PRL wyjdą nieprawidłowe, to szkoda, że wcześniej nie zrobiłam. Ale teraz mam skierowanie i zrobię może jutro.

Iwka lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • misia79 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie prolaktyna i tsh to podstawa przy leczeniu niepłodności daj znac jakie są wyniki :-)

Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ