Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to chyba nie bardzo wszędzie piszą, ze cisnienie moze spowodować poronienie lub uszkodzić kluska. Tak samo nie powinno sie nurkować czy jechać wysoko w góry jeżeli sie tam na stałe nie mieszka.
-
Ja słyszałam przeróżne opinie na temat latania w tak wczesnej ciąży. Jedni mówią, że można, inni że lepiej nie ryzykować właśnie z powodu tej zmiany ciśnień. Wiele dziewczyn lata i nic się nie stało. Sama osobiście wolę dmuchać na zimne i raczej bym wolała nie ryzykować.
-
Wszystkie trzymamy kciuki Madzia zeby polip odpadl i dal Wam spokoj :*
Madziu,a jak mialas monitoring u Migdy to w jakich godzinach mniej wiecej przyjmowal?czy rowniez w popoludniowych? Bo ja mam znow monitoring u Lojko rano. Znow sie spoznie ponad godzine do pracy i znow moja kierowniczka nie bedzie zadowolona...a w pracy napieta atmosfera jak nie wiem juz i tak...cos czuje ze ten cykl sobie odpuscimy a ja bede musiala zmienic ginekologa bo prawdopodobnie tak jak pisalam-u mnie problemem jest niepekajacy pecherzyk wiec bede musiala dostawac Pregnyl.albo nie wiem juz sama co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:57
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
My w tym roku na majówkę nigdzie nie polecieliśmy a zawsze lataliśmy. miałam nadzieję, że będę już wtedy w ciąży. Od raku mam poczucie że moje życie zamarło w pewnych aspektach. Ciągle się boję, że zrobię coś nie tak i zaszkodzę. A ciąży nie widać...
Magda, oby wredny polip odpadł jak najszybciej! Wszystkie go tu nie lubimy, więc może się zreflektuje i się wyniesie.
Ja dziś wgapiam się w testy owulacyjne bo jak dziś tempka spadła to już nie wiem, czy była owulacja.
Oczywiście interpretacja tych testów znów nie bardzo mi idzie. Nawet mojego P dziś zatrudniłam do wypatrywania która kreska mocniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:37
Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Pazyfae wrote:Wszystkie trzymamy kciuki Madzia zeby polip odpadl i dal Wam spokoj :*
Madziu,a jak mialas monitoring u Migdy to w jakich godzinach mniej wiecej przyjmowal?czy rowniez w popoludniowych? Bo ja mam znow monitoring u Lojko rano. Znow sie spoznie ponad godzine do pracy i znow moja kierowniczka nie bedzie zadowolona...a w pracy napieta atmosfera jak nie wiem juz i tak...cos czuje ze ten cykl sobie odpuscimy a ja bede musiala zmienic ginekologa bo prawdopodobnie tak jak pisalam-u mnie problemem jest niepekajacy pecherzyk wiec bede musiala dostawac Pregnyl.albo nie wiem juz sama co.
do Migdy zawsze się umawiałam na późny wieczór. Między 19, a 20, bo też mi tak pasowało. -
sayuri wrote:Odebrałam wyniki hormonów tarczycy.
TSH 2,27 (nie jest złe, ale mogłoby być niższe)
FT3 4,58 [3.50 - 7.00]
FT4 15.10 [10.40 - 19.60]
A na tym się w ogóle nie znam...
Bardzo ladny wynik TSH:) ja zachodząc w ciązę miałam 4,58 wiec ty nie masz sie czym martwić, teraz mam 2,77:) -
sayuri wrote:Odebrałam wyniki hormonów tarczycy.
TSH 2,27 (nie jest złe, ale mogłoby być niższe)
FT3 4,58 [3.50 - 7.00]
FT4 15.10 [10.40 - 19.60]
A na tym się w ogóle nie znam...
Tsh ładne, moja endo wolała mniejsze jak się starałam, ale mówiła, że ogólnie max 2.5.
Tylko jak zajdziesz w ciążę sobie od razu tsh zbadaj, mnie mocno podskoczyło. -
Podobno FT4 mam bardzo ładne - pytałam na priv Zwei_kresken, dziewczyna bardzo ogarnięta w temacie tarczycy, gorsze ft3. No nic, poczekam jeszcze trochę, zrobię za jakiś czas wyniki, czas pokaże...
To, że od razu muszę zbadać tsh i lecieć do endo po zajściu w ciążę to wiem.. -
Dopiero od tygodnia mnie bolą i "ciągną". Pojawiło się też sporo fioletowych żył.
Niektóre dziewczyny piszą, że mają takie wrażliwe, że dotknąć się nie da.
U mnie bez takich objawów.
Bolą, ale nie są wrażliwe. Nie wiem czy to dobrze, bo podobno bolące i wrażliwe piersi to obowiązkowy objaw, który świadczy o dobrze rozwijającej się fasolce.
Nie miałam kompletnie żadnych objawów! NIC! A może miałam, tylko byłam pewna, że nie jestem w ciąży...
Na pewno miałam ból przedmiesiączkowy i na tym koniec!
Także u mnie pierwsze objawy ciąży pokazały się w 5tyg ciąży
Teraz mam zgagę (pierwszy raz w życiu, jeszcze nigdy nie miałam) i częstsze wizyty w toalecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:35
-
Ja dzis po monitoringu. Dostalam recepte na Pregnyl.pecherzyk dominujacy 18mm w 13dc. Szalu nie ma jak to dr Ł.stwierdzil ale dobrze ze jest dominujacy.jutro znow monitoring i sie okaze czy juz pora na pregnylPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży