Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie lotu jest konkretny formularz do wypełnienia.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale mi chodziło raczej o bardzo wczesną ciążę.
    Mamy zarezerwowane wakacje, lot mamy 28 lipca 2015r.
    A co, jeśli okaże się za tydzień, że jestem w ciąży? Na wylot byłby to 6 tydzień.

• rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba nie bardzo :/ wszędzie piszą, ze cisnienie moze spowodować poronienie lub uszkodzić kluska. Tak samo nie powinno sie nurkować czy jechać wysoko w góry jeżeli sie tam na stałe nie mieszka.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam przeróżne opinie na temat latania w tak wczesnej ciąży. Jedni mówią, że można, inni że lepiej nie ryzykować właśnie z powodu tej zmiany ciśnień. Wiele dziewczyn lata i nic się nie stało. Sama osobiście wolę dmuchać na zimne i raczej bym wolała nie ryzykować.

km5sio4phkxiw92p.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ja tez słyszałam, ze kobiety latają i nic sie nie dzieje :) a "gwiazdy" latają czasem co kilka dni;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie pomyślałam :/
    Mój mąż co prawda stwierdził, że tyle szczęścia na raz to my nie mamy, ale jeśli?...

• rah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy termin @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 17:52

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki bydlak jak mój polip 3 cm to się raczej nie wchłonie, ale może odpaść :D i na to liczę :D niech spierd*** z mojej szyjki macicy!

Rah a jak Ty się czujesz? Chłopak czy dziewuszka??? :)

rah lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie trzymamy kciuki Madzia zeby polip odpadl i dal Wam spokoj :*
    Madziu,a jak mialas monitoring u Migdy to w jakich godzinach mniej wiecej przyjmowal?czy rowniez w popoludniowych? Bo ja mam znow monitoring u Lojko rano. Znow sie spoznie ponad godzine do pracy i znow moja kierowniczka nie bedzie zadowolona...a w pracy napieta atmosfera jak nie wiem juz i tak...cos czuje ze ten cykl sobie odpuscimy a ja bede musiala zmienic ginekologa bo prawdopodobnie tak jak pisalam-u mnie problemem jest niepekajacy pecherzyk wiec bede musiala dostawac Pregnyl.albo nie wiem juz sama co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:57

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    A kiedy termin @

12 lipca.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku na majówkę nigdzie nie polecieliśmy a zawsze lataliśmy. miałam nadzieję, że będę już wtedy w ciąży. Od raku mam poczucie że moje życie zamarło w pewnych aspektach. Ciągle się boję, że zrobię coś nie tak i zaszkodzę. A ciąży nie widać...

Magda, oby wredny polip odpadł jak najszybciej! Wszystkie go tu nie lubimy, więc może się zreflektuje i się wyniesie.

Ja dziś wgapiam się w testy owulacyjne bo jak dziś tempka spadła to już nie wiem, czy była owulacja.
    Oczywiście interpretacja tych testów znów nie bardzo mi idzie. Nawet mojego P dziś zatrudniłam do wypatrywania która kreska mocniejsza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:37

Pazyfae lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Wszystkie trzymamy kciuki Madzia zeby polip odpadl i dal Wam spokoj :*
    Madziu,a jak mialas monitoring u Migdy to w jakich godzinach mniej wiecej przyjmowal?czy rowniez w popoludniowych? Bo ja mam znow monitoring u Lojko rano. Znow sie spoznie ponad godzine do pracy i znow moja kierowniczka nie bedzie zadowolona...a w pracy napieta atmosfera jak nie wiem juz i tak...cos czuje ze ten cykl sobie odpuscimy a ja bede musiala zmienic ginekologa bo prawdopodobnie tak jak pisalam-u mnie problemem jest niepekajacy pecherzyk wiec bede musiala dostawac Pregnyl.albo nie wiem juz sama co.

do Migdy zawsze się umawiałam na późny wieczór. Między 19, a 20, bo też mi tak pasowało.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki hormonów tarczycy.
    TSH 2,27 (nie jest złe, ale mogłoby być niższe)
    FT3 4,58 [3.50 - 7.00]
    FT4 15.10 [10.40 - 19.60]
    A na tym się w ogóle nie znam...

• AnaR Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    FT3 4,58 [3.50 - 7.00]

Bardzo ladny wynik TSH:) ja zachodząc w ciązę miałam 4,58 wiec ty nie masz sie czym martwić, teraz mam 2,77:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    FT3 4,58 [3.50 - 7.00]

Tsh ładne, moja endo wolała mniejsze jak się starałam, ale mówiła, że ogólnie max 2.5.
    Tylko jak zajdziesz w ciążę sobie od razu tsh zbadaj, mnie mocno podskoczyło.

km5sio4phkxiw92p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno FT4 mam bardzo ładne - pytałam na priv Zwei_kresken, dziewczyna bardzo ogarnięta w temacie tarczycy, gorsze ft3. No nic, poczekam jeszcze trochę, zrobię za jakiś czas wyniki, czas pokaże...
    To, że od razu muszę zbadać tsh i lecieć do endo po zajściu w ciążę to wiem..

• sayuri Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do naszych "ciężarówek".
    Chodzi mi o ból piersi przy wczesnej ciąży.
    Czy każda z was odczuwała ból piersi? kiedy on się pojawił? i jaki właściwie był pierwszy, zaobserwowany przez was objaw ciąży?

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero od tygodnia mnie bolą i "ciągną". Pojawiło się też sporo fioletowych żył.
    Niektóre dziewczyny piszą, że mają takie wrażliwe, że dotknąć się nie da.
    U mnie bez takich objawów.
    Bolą, ale nie są wrażliwe. Nie wiem czy to dobrze, bo podobno bolące i wrażliwe piersi to obowiązkowy objaw, który świadczy o dobrze rozwijającej się fasolce.

Nie miałam kompletnie żadnych objawów! NIC! A może miałam, tylko byłam pewna, że nie jestem w ciąży...
    Na pewno miałam ból przedmiesiączkowy i na tym koniec!

Także u mnie pierwsze objawy ciąży pokazały się w 5tyg ciąży :)
    Teraz mam zgagę (pierwszy raz w życiu, jeszcze nigdy nie miałam) i częstsze wizyty w toalecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:35

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolaly jak na @:) pozniej ustalo, ale tak od 5-6 tyg to mnie tak ciagnely i sutki bolaly bardzo, ale juz od paru tyg, chyba jakos od 2 to juz mnie nie bolą:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po monitoringu. Dostalam recepte na Pregnyl.pecherzyk dominujacy 18mm w 13dc. Szalu nie ma jak to dr Ł.stwierdzil ale dobrze ze jest dominujacy.jutro znow monitoring i sie okaze czy juz pora na pregnyl

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ