WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, a Twój pęcherzyk ile miał jak kazał wziąć pregnyl?

Pazyfae, kurde, żeby Ł. nie przedobrzył!!! No ale dobrze, że jutro idziesz, to jeszcze nie jest za późno.
    A endometrium jakie masz?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    A mam pytanie do naszych "ciężarówek".
    Chodzi mi o ból piersi przy wczesnej ciąży.
    Czy każda z was odczuwała ból piersi? kiedy on się pojawił? i jaki właściwie był pierwszy, zaobserwowany przez was objaw ciąży?

Ja miałam, ale nie brałam go za oznakę ciąży, bo był zawsze przed @. Później się nasilił i okropnie wrażliwe sutki. A pierwszy objaw ... chyba nie było. Starałam się nie doszukiwać niczego. Jedyne co mnie zainteresowało, to na mniej więcej 7 dpo ból jak na @, który przychodził i odchodził.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae to kciuki za pęcherzyk! :)

Pazyfae lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Madzia. Kurcze szkoda ze nie pamietam ile mial w zeszlym miesiacu...

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Ja miałam, ale nie brałam go za oznakę ciąży, bo był zawsze przed @. Później się nasilił i okropnie wrażliwe sutki. A pierwszy objaw ... chyba nie było. Starałam się nie doszukiwać niczego. Jedyne co mnie zainteresowało, to na mniej więcej 7 dpo ból jak na @, który przychodził i odchodził.

Mnie od kilku cykli piersi na @ nie bolą. Wcześniej bolały, nie wiem, skąd ta zmiana. Jestem 9 dpo i od kilku dni też mnie lekko pobolewa brzuch jak na @, a do tego kłuje mnie po lewej stronie... też od tych kilku dni.
    4 dpo miałam lekkie jasnoczerwone dwie plamy na papierze toaletowym, ale to raczej z powodu lekkiej infekcji pęcherza. Zresztą na co innego to za szybko.
    Cholerka miałam się nie nakręcać....

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle sobie mówię, że się nie nakręcam a i tak podświadomie się nakręcam. Dziś pojechałam do rodzinki, a jak wysiadałam z samochodu to bocian przeleciał i wujek krzyczy, że on za mną leci bo wcześniej tu bocianów nie widział (takie sugestie, że już pora na mnie). Zwykle się denerwuję na takie teksty a dziś to jakieś śmieszne było i pomyślałam, że może to dobra wróżba ;).

Magda lena, rah lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu się nie nakręcać, kiedy to siedzi głęboko w głowie... Jakiś czas temu na naszym polu przechadzały się dwa bociany :D

Magda lena, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah-czy Ty nadal masz na sprzedaz zel Conceive?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk miał 18,7mm i Koch kazał go pęknąć. Był dość mały, wiem, ale to był już 19dc, a poza tym pierwszy pęcherzyk na monitoringu jaki udało mi się wyhodować więc chyba dlatego taka decyzja.
    Ostatnio też często widzę bociany. Się okaże jaka z tego przepowiednia ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jeden pecherzyk urosl bardzo mocno wiec zrobila sie torbiel ale byl jeszcze 2gi. 20mm. Dostalam zastrzyk z Pregnylu. Ale endometrium srednie. Oczywiscie z moja tepota nie zapytala ile mm. Ale chyba szalu ni ma ogolnie:/bo czuje sie dosc sucho,ze nie mam jakiegos mega sluzu..kurde nie pomyslalam w tym wszystkim zeby zadbac o sluzowke w tym cyklu. I jak tu wyluzowac ale wszystkiego dopilnowac?

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojko mi też mówił, że endometrium średnie,a było 8 mm, więc było ładnie!!!! Jakiś wymagający on jest :P

Ale dobrze, że pregnyl wzięłaś! Zaciskam kciuki, żeby fasolka się zagnieździła <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:13

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moje endo na ostatnim monitoringu wynosiło 12,5 mm w 15 dniu cyklu. To nie za duże?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri no to trzymam kciuki za was!
    i za Twój pazyfae pęcherzyk też dalej trzymam! Niech pęka i się zapładnia. A z tym endometrium może jest tak jak magda mówi.

sayuri lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zrobiłam dziś test. Jedna kreska. Wkleiłam zdjęcie do pamiętnika a tu mi dziewczyny piszą, że widza drugą kreskę!
    Jak się przyjrzeć baaaardzo mocno to rzeczywiście coś tam jest, ale nie wiem co. Najśmieszniejsze, że ja tego nie dojrzałam w rzeczywistości a na zdjęciu jakby lepiej widać.
    Niewiele myśląc zebrałam się, wyskoczyłam z pracy i poleciałam na betę. O 15:00 wyniki. Mówię Wam stres ogromny. Siedzę w pracy i nie mogę się skupić na niczym.

polly8725, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova ale tam faktycznie widać cień:) zobaczysz bedzie dobrze i trzymamy kciuki:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova jak się dokładnie przyjrzeć, to ja też tam coś widzę!! O kurcze, może to będzie szczęśliwy rok dla wszystkich! Miałam mówić powtórz test, ale już zrobiłaś bete więc czekamy i trzymam kciuki!

sayuri a to było przed czy po owu?

km5sio4phkxiw92p.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to jesteś artystka Ci powiem :P Wrzucasz zdjęcie, że test negatywny, a wszystkie Ci piszemy, że jest cień cienia! <3
    Więc jak ktoś będzie się pytał jak wyszło ze jesteś w ciąży to mów, że koleżanki z forum Ci napisały! :D

Pola_x, polly8725, Tova33 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ty to jesteś artystka Ci powiem :P Wrzucasz zdjęcie, że test negatywny, a wszystkie Ci piszemy, że jest cień cienia! <3
    Więc jak ktoś będzie się pytał jak wyszło ze jesteś w ciąży to mów, że koleżanki z forum Ci napisały! :D

haha dobre! :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale się uśmiałam! Jakby nie patrzeć - tak właśnie może być ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova czekamy na bete!!!
    Dzieczynki zafasolkowane prosze o moc wiruskow :) od nadtepnego cyklu biore sie za siebie he. A powiedzcie mi kiedy powinnam zrobic progesteron lh i fsh?

rah lubi tę wiadomość

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ