Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na ostatnim monitoringu miałam 9mm, często tez mam słabe miesiączki i to pewnie też z powodu cienkiego endometrium.
Tym lekarzem to może nie ma co aż tak bardzo sie przejmować. Każdy ma plusy i minusy. Idź do takiego, u którego sie dobrze czujesz. Ja to w sumie nie zdaję sobie sprawy jakie to sa koszty - ciąża. ale tak sobie myślę, że jak chcę miec dziecko to już pewnie w ciązy musze zaplanować większe wydatki.
Jak zajdę to zaoszczędzę na kupowaniu ciuchów. Teraz kupuję duzo a jak będę chwilowo (mam nadzieję gruba) to będę łazić wkółko w tym samym, żeby nie wydawać na ciążowe. -
Dokładnie tak jak Płatek pisze. Idź do lekarza u którego czujesz się dobrze i ufasz....
a pieniążki się znajdą.
Jak pójdziesz na L4 to wezmą Ci średnią z 12 miesiący i przeważnie wychodzi się lepiej niż byś pracowała, bo premie itd. No ja jak sobie liczyłam to 200 zł. do wypłaty będę miła więcejakurat na wizytę u lekarza (chociaż na chwilę obecną muszę chodzić co tydzień
).
-
Dziękuję Płatku. Czuję się dobrze, czuję że coś we mnie rośnie
Taki ból...w podbrzuszu, ale taki pozytywny
Dziś plamienie przerodziło się w lekkie krwawienie ... leżę, cały czas leżę. Jedynie chodzę po mieszkaniu trochę, ale nic więcej. Jutro wizyta u Gbiorczyka, a 20 lipca w Gdańsku.
Pisałam z jedną dziewczyną z forum, też miała polip ok.2 cm, mówi, że strasznie plamiła, kilka razy bardzo mocno krwawiła. I polip w 22 tc odpadłi teraz już jest w 30 tc i wszystko dobrze. Ale tez pisała mi, że stres niesamowity. z Każdą plamką leciała do lekarza, aż w końcu się przyzwyczaiła i nawet mocne krwawienie olała i została w domu...
Pocieszyła mniePłatek szkarłatny, rah lubią tę wiadomość
-
To dobrze Magda,moze teraz sie uspokoisz troszke. Bo po co ten caly stres kiedy powinno sie cieszyc
-
Tova33 wrote:Dziewczynki, wynik bety to 52,7!
Z jednej strony nie wierzę i martwię się, że pregnyl mógł zafałszować wynik. Powtórzę betę w piątek.
Macie jakąś wiedzę nt temat. Dziś mam 12dpo...znam kilka osób, ktorym wyniki sfalszowalo, neta niska ale pozytywna, testy pozytywne nawet dzien, dwa po terminie @ i niestety nie było bobasa
ale miały te wyniki bety chyba niższe. Watpię czy ponad 50. Raczej były takie, ze testy wychodziły pozytywne ale beta słaba.
Takze poczekaj spokojnie do jutra. Tak wiem, wiem...spokojnielekarz z pewnością powie Ci to samo, wiec sie szykuj ;p
A jutro bedzie piękny przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:36
-
Magdalenko dobrze Ci napisała! Nie stresuj sie bo to moze tylko pogorszyć Twoj stan. Odpoczywaj i ciesz sie ciaza! Wszystko bedzie ok, polip odpadnie! Mowie Ci ze w ciazy rozne cuda sie dzieją i "naprawiają"
-
Rah -juz co prawda pytalam ale gdzies moze umknelo:) Czy Ty masz jeszcze na sprzedaz Conceive?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
rah wrote:Tova a dlaczego zakładasz ze miałabyś "z musu" robic genetyczne?
-
Rozumiem. Wiek jeszcze nie taki "straszny", gorzej z choroba. Moja kumpela ma epilepsje, taka nabyta, chyba od urazu i przyjmuje leki (nie wiem jakie). 10 lat temu urodziła zdrowa córeczkę bez żadnych komplikacji i badan
-
Pazyfea, tak mam ten zel. On jest w tubce, musiałabyś sobie strzykawkę kupic. Dbałam o jego higienicznosc wiec nabierałam jednorazowa, malutka strzykawka (20 groszy)
-
Ale mnie wkurzył dziś ten mój lekarz... No normalnie nie mogę... Zastanawiam się czy nie pomyliłam gabinetu...
Jestem w pracy i nie za bardzo mam czas drugi raz to opisywać, bo napisałam już o tym w pamiętniku. Jak macie ochotę to zerknijcie...
Lekarz oszalał... -
Tova, ja biorę kwas foliowy przepisany na receptę - dawka 500 . Podobno za dużo kwasu foliowego to też źle dla maleństwa!
Ej? Czyli jak stwierdzą fasolkę u Ciebie przez USG to ciążę przejmuje .... przychodnia przyszpitalna, tak? Czy źle zrozumiałam?
Napisz jak Twój S.się czuje!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:26
-
Tova przeczytałam i jestem trochę zdziwiona. Nie rozumiem, jak wynik się podwoi jeśli to nie byłaby ciąża? Przecież poziom hormonu z d. się nie podniesie sam?
Ja w I trymestrze też brałam ten wyższy kwas foliowy na receptę, ale ja przeczytałam, że jego ewentualny nadmiar i tak się podczas siusiania wydali w razie czego. -
Nie mam pojęcia rah...
Pola mój Koch twierdzi, że beta podwoi się dopiero za tydzień.... Coś się mu pomyliło, albo traktuje mnie jak nic niekumatą.
Magda w poradni rozrodczości nie przyjmują w ciąży. Także w innych przyszpitalnych poradniach też nie, bo dowiadywałam się dziś u pielęgniarki.
Chciałam znaleźć lekarza takiego który przyjmuje na NFZ i jednocześnie pracuje w szpitalu. No i oczywiście by miał w miarę realne terminy.
Takim sposobem zarejestrowałam się do dr Zmudzińskiego, który przyjmuje w przychodni wojskowej. Termin 31.07. Jestem nawet zadowolona. A trafiłam na niego przypadkiem. W tym cyklu robił mi USG przed owulacją i byłam pod wrażeniem, bo jako pierwszy lekarz mnie dokładnie obmierzył z każdej strony... Może zbyt gadatliwy czy uśmiechnięty nie jest, ale konkretny i dokładny. Miałyście z nim kontakt? Błagam tylko nie osłabiajcie mnie że to popudrun...