Forum Starając się - ogólne Torunianki :)
Odpowiedz

Torunianki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 września 2015, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Dzięki emka. W takim razie chyba spróbuję w matopacie, bo nie sądzę by Łojko tak mnie przyjął a potem z marszu na USG w szpitalu. Chcę skonsultować z nim wyniki badań prenatalnych, no i dobrze jakby ocenił sprawę ogólnie swoim okiem.
    W matopacie też maja dobry sprzęt i mi polecano w razie czego Wojtynka. Czeka się ok. tygodnia na USG.

  • sayuri Autorytet
    Postów: 1294 920

    Wysłany: 14 września 2015, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wie, że jestem rozbita, ale sam ma tyle na głowie, że on też chyba przestaje sobie radzić. W sobotę wyłam chyba z godzinę, nie mogłam się uspokoić. Dziś się uśmiecham, to tak do końca źle chyba nie jest...
    A mąż zwyczajnie nie wie, jak ma mi pomóc i denerwuje się tym. Widzi, że jest niedobrze...

    Dziewczyny, trzymajcie się chociaż i Wy. Myślę o was często.

  • Tova33 Autorytet
    Postów: 696 556

    Wysłany: 14 września 2015, 14:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się sayuri.
    Wierzę, że będzie dobrze tylko nie poddawajcie się.

    jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 14 września 2015, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri, jesienią zawsze podobno łatwiej się wpada w depresję. Wiem, że to banalne ale jak jest źle to musi być lepiej. Ja ciągle próbuję sobie tłumaczyć, że w końcu musi być dobrze. I będzie dobrze!

  • sayuri Autorytet
    Postów: 1294 920

    Wysłany: 15 września 2015, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się tej jesieni, bo jeśli takie stany nawiedzają mnie latem, to co będzie jesienią... chyba jednak zgłoszę się do tego specjalisty. Ostatnio dostałam łagodne leki, ale pytanie, jak to wpłynie na starania.... i co jest teraz ważniejsze.. gdyby ktoś powiedział mi, że przez najbliższe miesiące i tak nie zajdę w ciążę, to nie wahałabym się ani chwili. Ale tak to ciągle mam nadzieję, że może w tym miesiącu....

  • ILKA88 Przyjaciółka
    Postów: 130 40

    Wysłany: 15 września 2015, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri pamiętaj, że Twoje zdrowie zarówno fizyczne jak i psychiczne jest najważniejsze! złe stany emocjonalne nie pomogą zajść w ciąże. Sama to niedawno zrozumiałam. W zeszłym miesiącu miałam dopiero pierwszą udaną stymulację, niestety z przestymulowaniem i teraz mam przymusowy miesiąc przerwy. Płakałam kilka dni i też mi się wydawało, że wpadam w depresję ale teraz dzięki tej przerwie jest mi dużo lepiej, nabrałam sił do dalszej walki i zaczęłam myśleć o innych pięknych rzeczach, które można robić a nie tylko o ciąży. Może i Tobie przydałaby się jakaś odskocznia :)

    ckailhb8ez7m7qlw.png
  • sayuri Autorytet
    Postów: 1294 920

    Wysłany: 15 września 2015, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ilka za słowa otuchy. Naprawdę są potrzebne. Mój organizm jest tak głupi, że na każde słowa bądź bardzo ciepłe, bądź krytyki reaguje łzami.
    Tyle, że u mnie to nie jest kwestia miesiąca, takie stany trwają u mnie chyba z pół roku. Może więcej, nie liczę.

    Staram się robić inne rzeczy, uwielbiam śpiewać i robię to w każdej wolnej chwili. Ostatnio nawet wyciągnęłam puzzle, które kiedyś namiętnie układałam (mam ich niezliczoną ilość), zbieram się na treningi (co najtrudniej mi idzie, bo trzeba wyjść wieczorem z domu i podjechać do Torunia), a że znowu zbliżają się święta, myślę już o dekorowaniu wstążkami bombek, co też wcześniej namiętnie robiłam :)

    Dziś mój przełożony wziął mnie na stronę, powiedział kilka miłych i budujących słów, co też jest dla mnie niezwykle ważne. W końcu sporo czasu w tej pracy spędzamy :)

    Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa, za wsparcie, i przepraszam za moje użalanie się nad sobą.

    Jutro idę do mojej gin, sprawdzić, czy wszystko jest w porządku, i czy już dojrzewa pęcherzyk :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:36

  • AnaR Autorytet
    Postów: 445 512

    Wysłany: 15 września 2015, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja po wizycie u dr.Łukasiewicza:) niestety nie mam zdjecie 3D ponieważ faldy tluszczykowe troche uniemozliwialy i dziecko caly czas pchalo nozke do nogi wiec nawet twarzy nie bylo widac:( ale z dobrych wiadomosci to bedziemy mieli Dziewczynke<3 Ulkę:) waży 364 g i jest zdrowa, z serduszkiem wszystko oki, wiec teraz moge cieszyc sie ciażą:)

    Tova33, [email protected], Magda lena, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

    geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Tova33 Autorytet
    Postów: 696 556

    Wysłany: 15 września 2015, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję córci AnaR!

    AnaR lubi tę wiadomość

    jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • sayuri Autorytet
    Postów: 1294 920

    Wysłany: 15 września 2015, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana super, gratuluję córeczki, i oby była zdrowiuteńka :)

    Imię świetne, a że ja zakochana w "Brzyduli" to tym bardziej ;)

    AnaR lubi tę wiadomość

  • Magda lena Autorytet
    Postów: 1655 2502

    Wysłany: 16 września 2015, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Dziewczynki ja po wizycie u dr.Łukasiewicza:) niestety nie mam zdjecie 3D ponieważ faldy tluszczykowe troche uniemozliwialy i dziecko caly czas pchalo nozke do nogi wiec nawet twarzy nie bylo widac:( ale z dobrych wiadomosci to bedziemy mieli Dziewczynke<3 Ulkę:) waży 364 g i jest zdrowa, z serduszkiem wszystko oki, wiec teraz moge cieszyc sie ciażą:)
    Cudowne informacje!!!!!! Gratulacje córeczki! Ulcia <3 pięknie

    Kochana, a mała miała echo serca czy samo usg połówkowe miałaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 12:07

    mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • AnaR Autorytet
    Postów: 445 512

    Wysłany: 16 września 2015, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łukasiewicz ponownie zrobil mi usg polowkowe i tam na doplerze sprawdzal przeplyw krwi w serduszku i mierzyl wszyskie komory i przedsionki:)

    geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • justyna1220 Autorytet
    Postów: 1166 471

    Wysłany: 16 września 2015, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Czy któraś z was korzysta z usług lekarzy Lux-medu? Obecnie chodzę do matopatu bo mam tam kartę z pracy, ale po porodzie już nie będę miała kontynuacji leczenia, a wizyty tam sa strasznie drogie..

    3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Torunianka Autorytet
    Postów: 449 225

    Wysłany: 16 września 2015, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Orientuje się może któraś w wynikach AMH? Mój wynik to 13,24. Gdzie norma dla mojego wieku to 0,96-13,34. Ja mam 21 lat i wszystkie inne wyniki w porządku. Co sądzicie? Wizyta dopiero za 1,5tyg w Gdańsku.

  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 16 września 2015, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaR gratuluję córeczki. Witamy Ulcię :)

  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 16 września 2015, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam :)
    Czy któraś z was korzysta z usług lekarzy Lux-medu? Obecnie chodzę do matopatu bo mam tam kartę z pracy, ale po porodzie już nie będę miała kontynuacji leczenia, a wizyty tam sa strasznie drogie..
    Ja byłam ram u dr Więcka Płusa (?) - jakoś tak. Generalnie pani doktor miła i rozmowna. Trochę mało delikatna ale ogólnie wizyta na plus. Mi się raczej organizacja w lux medzie nie podoba, więc też nie wiem czy dale będę się ubezpieczać.

  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 16 września 2015, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torunianka wrote:
    Cześć dziewczyny. Orientuje się może któraś w wynikach AMH? Mój wynik to 13,24. Gdzie norma dla mojego wieku to 0,96-13,34. Ja mam 21 lat i wszystkie inne wyniki w porządku. Co sądzicie? Wizyta dopiero za 1,5tyg w Gdańsku.
    Podobno wysoki wynik może sugerować PCO, więc pewnie będziesz musiała się przebadać pod tym kątem. A miałaś USG dopochwowo, było widać dużo pęcherzyków? Czasem podczas USG też widać, że może jest PCO. Poza tym trzeba zrobić badanie hormonów. Chyba musisz poczekać cierpliwie na wizytę. Generalnie wygląda jakbyś mieściła się normie ale jest trochę dużo.

  • Torunianka Autorytet
    Postów: 449 225

    Wysłany: 16 września 2015, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG było prawidłowe tak jak i hormony.

  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 16 września 2015, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie powinno być w porządku, ponieważ przy diagnozowaniu PCO musi zaistnieć kilka czynników, aby stwierdzić, że to PCO. Sam wysoki wynik AMH jeszcze nic nie znaczy. A ty w sumie nadal mieścisz się w normie.

    Torunianka lubi tę wiadomość

  • sayuri Autorytet
    Postów: 1294 920

    Wysłany: 17 września 2015, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie u swojej gin. W lewym jajniku rośnie pęcherzyk, 2-3 dni do owu. W zasadzie dla mnie to żadna nowość, nie ma problemów z owulacją... ale i tak zapisałam się jeszcze na za tydzień, czy pęcherzyk pękł.
    Trochę jej się wygadałam, pożaliłam, cierpliwie słuchała... Zaproponowała dalszą diagnostykę w Łodzi lub Warszawie, stwierdziła, że tu nigdzie nie ma dobrego ośrodka. Nawet inseminację poleciła zrobić w Łodzi. Prywatnie, niestety. Ale powiedziała, że tylko jedną i dać spokój, wtedy startować do programu in vitro, chociaż ma nadzieję, że do tego nie dojdzie. Ja też mam taką nadzieję....
    Powiedziała, że my się na pewno klasyfikujemy. Weszłam w 33 rok życia, chyba jednak czas naprawdę o tym pomyśleć....

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego