Torunianki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam jeszcze raz i wszystkim życzę powodzenia! Trzymam za Was kciuki to mój pierwszy cykl starań, a już trochę świruję... tak więc cieszę się, że jest forum gdzie można pogadać i podzielić się swoimi przemyśleniami... mam tylko nadzieję, że będę ogarniała bo na forum tyle się dzieje, że łatwo stracić wątek
Iwka, misia79 lubią tę wiadomość
-
emka@ wrote:Cześć dziewczyny. Rudziutka Twój wykres to całkiem ciążowo wygląda więc trzymam kciuki żeby już żadne tabletki (poza suplementami prenatalnymi) nie były Ci potrzebne. Po Waszych opiniach też się zastanawiam czy nie wybrać się do tego Łojko. A powiedzcie mi proszę czy do androloga to trzeba mieć skierowanie? Mój mąż dziś dzwonił żeby do Dziewięckiego się umówić i powiedzieli żeby miał skierowanie. A ja myślałam że to tak jak do ginekologa bez skierowania można .
-
Kaśka wrote:Hej melduje się na chwilkę my juz na muejscu jest super i fajna pogoda czuje ze wypoczne
Mam tu wifi także będę zaglądać w wolnych chwilach
Pozdrawiam i buziaki :-*Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emka@ wrote:Cześć dziewczyny. Rudziutka Twój wykres to całkiem ciążowo wygląda więc trzymam kciuki żeby już żadne tabletki (poza suplementami prenatalnymi) nie były Ci potrzebne. Po Waszych opiniach też się zastanawiam czy nie wybrać się do tego Łojko. A powiedzcie mi proszę czy do androloga to trzeba mieć skierowanie? Mój mąż dziś dzwonił żeby do Dziewięckiego się umówić i powiedzieli żeby miał skierowanie. A ja myślałam że to tak jak do ginekologa bez skierowania można .
Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iwka wrote:Estrella witamy w naszym gronie proszę się rozgościć. Ja właśnie odebrałam badania krwi, i jestem załamana. Misia tu pytanie do Ciebie czy podwyższony kwas moczowy we krwi może być skutkiem mojego pijaństwa i złej diety w górach? Do tego mam podwyższony alat
Przede wszystkim na jeden dzień przed badaniem alatu aspatu i ogólnie transaminaz wątrobowych nie należy przyjmowac leków p?bólowych szczególnie paracetamolu dalej mogłaś zjeśc coś niezdrowego typu chipsy frytki dieta ma spore znaczenie ale u Ciebie to nie jest taki mocno podwyższony poziom.
Po trzecie alat związany jest bardziej ze sprawami sercowymi to raczej sprawy krążeniowe a Ty leczysz się na nadciśnienie tętnicze. Poza tym wysiłek fizyczny powoduje wzrost wartości alatu a Ty byłaś w górach. Powinnaś powtórzyc to badanie za miesiac.
Kwas moczowy to np. dieta zbyt wysokobiałkowa, no i nereczki ale spoko nie stresuj się przy nadciśnieniu kwas moczowy może byc podwyższony. Też trzeba powtórzyc badanie a mówiłam idź do poradni nadciśnienia Powinnaś jeszcze zrobic badanie na cholesterol i kreatyninę i bun ( nerki )Buziaki nie martw się te wyniki nie są wcale przerażające a w razie czego zawsze służę pomocą.
Iwka, Kaśka lubią tę wiadomość
-
misia79 wrote:kochana już odpowiadam.
Przede wszystkim na jeden dzień przed badaniem alatu aspatu i ogólnie transaminaz wątrobowych nie należy przyjmowac leków p?bólowych szczególnie paracetamolu dalej mogłaś zjeśc coś niezdrowego typu chipsy frytki dieta ma spore znaczenie ale u Ciebie to nie jest taki mocno podwyższony poziom.
Po trzecie alat związany jest bardziej ze sprawami sercowymi to raczej sprawy krążeniowe a Ty leczysz się na nadciśnienie tętnicze. Poza tym wysiłek fizyczny powoduje wzrost wartości alatu a Ty byłaś w górach. Powinnaś powtórzyc to badanie za miesiac.
Kwas moczowy to np. dieta zbyt wysokobiałkowa, no i nereczki ale spoko nie stresuj się przy nadciśnieniu kwas moczowy może byc podwyższony. Też trzeba powtórzyc badanie a mówiłam idź do poradni nadciśnienia Powinnaś jeszcze zrobic badanie na cholesterol i kreatyninę i bun ( nerki )Buziaki nie martw się te wyniki nie są wcale przerażające a w razie czego zawsze służę pomocą.Kaśka lubi tę wiadomość